Streda, 12. Decembra 2012, 22:01
zdravim, posledne dva tyzdne ako prisli mrazy tak mam sakra problem vobec nastartovat auto (roztocit starter). pridem rano do auta zasuniem kluc stlacim brzdovy pedal a stlacim tlacidlo start. nedeje sa vobec nic, pocujem cvaknut nejake rele a zasype ma kopec chybovych hlasok. mozem stlacat do nemoty start stop nic sa nedeje a asi po dvadsiatom stlaceni starter najprv zacne tocit ale to asi na pol sekundy potom je pauza sekundu a hned nato nastartuje a motor bezi normalne. samozrejme ostane svietit na budikoch skoro vsetko (dsc,dtc,ebd,dynamic drive,servotronic...) vsetko je odstavene. hned nato vypnem motor a nastartujem, vsetko zmizne a auto ide normalne. potom uz chyta cely den na prvy krat. nafotil som zoznam tych hlasok tak sa ich sem pokusim dat v postupe akom sa zobrazuju... dnes som volal s TT-SIMIK a ten vravel ze by to mohlo robit starou baterkou, je tam este original z 2004/05. uz pred tyzdnom mi po vypnuti motora a asi po minute pocuvania radia vyskocila hlaska recharge battery. tak som ju dal na noc dobit do garaze. lenze rano odpojim baterku a hned nato som siel startovat no znova sa to opakovalo, akurat ze som to nemusel opakovat 20x ale na druhy krat to chytilo. cital som pamat zavad v kazdej rj s disom ale nikde nebolo nic ohladom poklesu napatia alebo nieco podobne, nikde ziadna zavada. power modul udava ze alternator nabija na 16V, baterka pise 15V a ze je nabita na 61,20% po celonocnom nabijani... tak neviem
-
Prílohy
-

-

-

-

-