Ked si mi volal som ti povedal čo máš vyskušat,vyskušal si to????Lebo písat tu do zbytočne,to opravím 6 aut......stači ked pristaviš ine auto,daj kable,nechaj dopovat a ak štartne bez problému tak vieš kde je chyba....pri 3L býva ešte problém štartér,ak ma už vela km,tak sa vyšuchaju puzdra a tažko ho pretača a má velký odber a ma čo robit aj dobrá baterka.....ale nikde na screenoch nevidím udaje o baterke a palubnom napetí,tie screeny ma zaujímajú.......všetko máš vypadky komunikácie a to robí slabá baterka,lebo can zbernica potrebuje dost Voltov na to aby fungovala....
nazdar ja ked som kupoval auto tak baterka bola ko auto startovali cez taku gebuzinu voltcraft ci ako sa to vola a ked som dosiel za kamosom do servisu nech pozre ako je na tom auto tak tam bolo tolko chyb ze som myslel ze ma porazi pomazal vsetky dal to este raz a vybehlo len par ktore sa dali do kopi ... az na par vinimiek .... ..a ozaj pokial ide o tu baterku ja som nevedel nastartovat auto co som uz spominal a ked som daval nabyt bateriu tak mi na nabijacke ukazovalo 75% (aspon podla lediek) a ak si dobre spominam ty si mal niakych 61%
zacal som merat najprv can bus zbernicu ci niekde nieje preruseny napr kabel, pod spolujazdcovymi nohami je totizto canbus spoj kde sa pripaja rj motora, tam vsetko ok az po konektor rj, potom som meral 15ku (tj napajanie po kluci) wake-up zobudzanie rj. tam tak isto stava bola, nakoniec mi zostalo na konektori rj hlavne napajanie 30ka, su tam 3 zily, a samozrejme 0V. hned je tam pri nej rele a poistka, to rele bolo na figu tak som vymenil (obycajne spinacie rele 85 86 87 30) a auto na brnk... bum bum bum
Uprimne sa priznám že na možnost DDE rele som zabudol,lebo na E46,E39,E53,E83 sa nezopnutie relé da lahko zistiť,lebo ti vybehne teplota motora do červeného a dsc,abs,preklz,automat budu svietit...na E65 si prvý,ale tiež ti vyhodilo prevodovku,dsc,nezmysly.......
Super! Ale ako si aj pisal, ked po minute pocuvania radia ti zahlasi dobit bateriu, tak asi s nou nieco nie je v poriadku. Sustredil by som sa na nu, kym ta to niekde nenecha visiet. Hlavne treba kupit AGM bateriu.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!
EX - BMW E39 528iA EX - BMW E66 745Li, '03 EX - BMW E30 324d, '87