... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
gassgeber
Autor témy
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Garancia na náhradné diely skúsenosti

Utorok, 27. Novembra 2012, 09:48

čaute chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s Garanciou GGG na náhradné diely, ktorú dávajú za polatok pri kúpe jazdeného auta v nemecku na 1 rok alebo do 200 tis.km. Je to vraj do všetkých origo BMW servisov v EU aj na SVK. bol mi povedaný príklad, že ak sa mi pokazí napríklad turbo tak prídem do BMW servisu, robota ide z poistky celá a ja mám len spoluúčasť 10% z ceny meneného dielu...ostatné z poistky...Chcem sa spýtať či má niekto už s tým skúsenosť, ten čo kupoval v Nemecku a dával si to, poprípade či už aj niečo menil a ako to prebiehalo? Viem, že ked sa uzatvara poistná zmluva tak nasľubujú hory-doly :twisted: a realita býva inde ](*,) dal som si to lebo si to dávajú všetci Nemci čo kupujú z bazárov a chcel som mať pokoj na duši že mi hned doma niečo neodíde :lol: ...Poradte ak máte skusenosti....dík

voMacK
Auto: G31 540i

Re: Garancia na náhradné diely skúsenosti

Utorok, 27. Novembra 2012, 11:24

tak napr s takou euro plus garantie ta na slovensku poslu tak akurat do pice :mrgreen:
bohuzial..mozes sa s nimi natahovat jak idiot...
najistejsi sposob ako mat zaruku je bud kupit nove, alebo kupit auto, co este nema dva roky a k nemu si prikupit predlzenie zaruky...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

gassgeber
Autor témy
Auto: bmw 320d touring

Utorok, 27. Novembra 2012, 12:09

tak to som dobre naletééééél ](*,) :lol:

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Utorok, 27. Novembra 2012, 15:24

Pokiaľ nemáš známeho v BMW tak sa s Premium Selection budeš celkom dlho naťahovať, lebo oni (v BMW) ti povedia, že máš zavolať do Alianzu (ktorý vlastne uzavrel túto poistku) a až keď Alianz potvrdia, že konkrétna závada je v rámci záruky (poistky) tak ti to BMW opraví. Je to dobrá vec pre kludné svedomie, aby napr. pri poruche motora, alebo prevodovky si nešiel bankrot, ale na maličkosti to je viac vybavovania ako úžitku.

Mal som Premium Selection na prvom aute, na druhom už nie, ale všeobecne ak máš na výber, tak by som bral Premium Selection, lebo to musí spĺnať určité kritéria.

Okrem toho funguje určité nepísané pravidlo, pri poruche motora do 100 tisíc km sa BMW snaží opraviť auto zadarmo, aj keď je mimo záruky. Toto som zažil z prvej ruky v Rakúsku, ale obávam sa, že na Slovensku to bude veľmi iná situácia.

Všetky ostatné záruky od predajcu (mimo oficiálnej BMW záruky) by som nebral vážne.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Streda, 28. Novembra 2012, 13:55

a co sa skryva pod zarukou BMW Basic 100000km/5 rokov. Auto kupovane na SK a ma 3 roky. Ci mam vobec zmysel riesit nieco v zaruke a AWT Bavarii, alebo kaslat uz na zaruku a vsetko co sa da riesit mimo autorizovaneho servisu?

voMacK

Pondelok, 3. Decembra 2012, 12:17

BMW Basic nie je zaruka ale balik servisnych ukonov, cize ti v ramci jej platnosti budu zadara menit olej a filtre
-- P.R.

kompre

Pondelok, 3. Decembra 2012, 12:25

potom som to nasiel na BMW, je to od nich mile ze mi za 300€ vymenia 6l oleja a filter a uz si za to nezapytaju dalsich X krat 80€ za hodinu roboty :)

voMacK

Pondelok, 3. Decembra 2012, 12:31

ale sak ten olejovy servis je uplne zadara....netyka sa to len prace, ale aj materialu
-- P.R.

kompre

Pondelok, 3. Decembra 2012, 12:35

aha dobre vediet :) len ja najazdim tak 10 tisic rocne mozno kusok viac, co s tym? Urcite by som tam olej nenechaval 2-3 roky niesom samovrah. respektive malo by sa to tykat este jednej vymeny v mojom pripade. No uvidim na jar. Dik za ozrejmenie.

edit: spravne predpokladam ze interval je 30000 alebo rok + berie sa co nastane skor?

biker
Auto: E 39,E91,F36
Kraj: Bratislavský

Utorok, 4. Decembra 2012, 23:58

30000 alebo dva roky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný