... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Dimitri
Autor témy
Auto: e91 318d
Kraj: Bratislavský

Rušička na ZVER

Utorok, 6. Novembra 2012, 17:44

Zdravím páni,
chcem sa spýtať, akú máte skúsenosť, prípadne názor na takzvané "rušičky zveri" (diviaky, vysoká zver...)
S kolegami som túto tému preberal a majú dobré skúsenosti...uvažujem to dať do auta (asi na miesto, kde je hmlovka z vnútra, alebo niekde pod kapotu, kde "prúdi" vzduch) a to vyvoláva nejaký "zvuk" a "odplašuje" to vraj zver....
Dosť nad tým uvažujem, lebo skoro stále jazdím skoro ráno a neskoro večer (keď je už tma) a v poslednom čase mám samé šťastie na vysokú zver na ceste...zatial som to vždy dobrzdil [-o< O:)
Vaša skúsenosť?
BMW 318d E91 05/2008

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: Rušička na ZVER

Utorok, 6. Novembra 2012, 17:45

ked ti chce srnka rozbit naraznik, tak ti aj rozbije.

Užívateľov profilový obrázok
Styx
Auto: E91 330xi
Kraj: Zahraničie

Utorok, 6. Novembra 2012, 20:37

moj otec to ma uz dlhe roky (7?), za tu dobu nic nezrazil, ked to na starom aute nemal tak sem tam nejaku tu srnu alebo zajaca sundal (aj ked ne moc casto). Ale ci je to tou pistalkou ci co to je, za to by som ruku do ohna nedal...

nrtm
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

Utorok, 13. Novembra 2012, 14:23

Vlani behom tyzdna som 2x len tak tak obrzdil pred vysokou, a dal som si na auto rusicku, a odvtedy mam pokoj. Asi to funguje.

M3 lover
Auto: E30

Utorok, 13. Novembra 2012, 20:07

jebol som srnu ešte na felde, potom som tam mal istu dobu tieto "rušičky" a stale prebehovali :smile:
pokial to nie je overene či to tak skutočne je, je to nezmysel
Agelias© by migo
///MARKETING

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 13. Novembra 2012, 20:10

od 18ky ako som majitelom vodickeho a drzitelom aut stale som to mal nahodone na aute a pohoda za tu sumu 1,50 nie je co riesit...

http://www.google.sk/imgres?hl=sk&sa=X& ... =128&ty=75
Naposledy upravil/-a mareko258 v Utorok, 13. Novembra 2012, 20:24, upravené celkom 1 krát.
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 13. Novembra 2012, 20:15

[quote="mareko258"]

Môžeš sem prosím Ťa zavesiť nejaký link na tú rušičku?

Aligator
Kraj: Banskobystrický

Streda, 14. Novembra 2012, 11:13

Maju aj na slovnaftke.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Streda, 14. Novembra 2012, 14:29

ja jazdim 5 rokov denne cez oblast kde je dost zvery... srnky, zajace, bazanty vidavam pri/na ceste denne. Tiez som 4 roky nic a potom v ramci mesiaca som popravil bazanta useknutim hlavy, zajac skoncil pod zadnym kolesom, dva hrabose na placku (to vsetko este na Leone) a do baworu mi zboku vbehla srnka, no vyriesilo sa to prelestenim laku. (nastastie ona vbehla do mna a nie ja do nej). Odvtedy zase nic... to nema nic s rusickami, to je vec nahody.

Mam kolegu zo svedska co ma so zverou bohate skusenosti (jeho saab ma dve nalepky s losom a nie len tak pre nic za nic ;) ) a povedal ze rusicky su blbost. Ak by to fungovalo aspon na 20% tak by to mal kazdy sved. Jedine co funguje je brzdit a trubit. Ak zasvietis, zviera stuhne, ale trubenia sa zlakne a uskoci.

Ja si myslim ze na aute je tolko roznych zarezov a plastov ze kazda mriezka funguje ako rusicka a takpovediac "pisti", tak naco dalsiu? Dalsia vec, rusi to akoze len lesnu zver, alebo ak pojdete cez mesto tak sa kazdy pes bude moct zblaznit? A co tak chlapik na koni co pojde vedla cesty? :DDD
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

januar
Auto: e90 320i

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 13:43

osobne som to mal na svojom a parkrat ked som presiel autoumyvarku tak uz to nevydrzal tlak a spadlo ale k veci nefunguje to ja tiez ja kde je zver a ked som isiel okolo zvery tak nic srnka si tam dalej postavala alebo otocila hlavu a ked tak si pomaly odkracala do lesa

M3 lover
Auto: E30

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 14:54

To tomu fakt veríte podaktorý ? No a čo keď to mám na aute aj 20 rokov. Stále je to iba o náhode a mojich schopnostiach zareagovať na zver.
Že sa vám počas doby čo to máte na aute nič také nestalo neznamená, že to skutočne aj zabralo. Iba ste jednoducho mali štastie.

Treba si zvlášť dávať pozor na oblasti kde sa zver vyskytuje častejšie a tiež na obdobia v roku, kedy migruje, pári sa podobne. Žiadne tutti fruti píšťalky. Na to sa iba lákajú masy. :thumbup:
Agelias© by migo
///MARKETING

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných