Taaak nakoniec som sa teda rozhodol ze si tu teda spravim ten pribeh :).
Všetko to začalo v roku 2002 na Bratislavskom autosalone, kedy som si povedal že si raz doprajem takehoto fešáka v červenej farbe. Dlho dlho som slintal po nete po rôznych autobazároch, no nikdy som nemal na to prostriedky. Až teraz, keď som sa po strednej škole hneď zamestnal, rozhodol som sa vymeniť po 2 rokoch Favorita (1992) za niečo novšie.

Mnohí ho môžete poznať z fotenia kalendáru, minuloročného caratu a strednajších zrazov v BAUž prvé plány boli také že ako prvé auto si kúpim mini, ale boli až príliž drahé. Posledné mesiace som premýšľal čo si kúpim. Mal som peniaze a čas ma netlačil tak som sa rozhodoval medzi MINI a nejakym kombikom, pôvodne som chcel ostat pri Škodovke a tak som zvažoval Octaviu L&K kombi. No nakoniec som zistil že takú ako by som chcel ja, stojí asi približne ako NM. Prišli teda obhliadky rôznych MINIčok z AUTOBAZAR.eu . Všetky v tej cenovej relacií ako som hladal boli v dezolatnom stave. Vybuchané nápravy, prevodovky na šalát a nakoniec som sa dostal aj k MINIčku ktoré malo tak dojekašlanú elektriku že to som ešte v živote nevidel

. Už dlhší čas som chodil na MINICOOPERCLUB.cz a sledoval príspevky. Podaktorý možno vedia ale tí ktorý nevedia, fotím pre MADMECHANICS.eu. Chcel som nejaký materiál na stránky tak som sa rozhodol že napíšem na fórum. Prihlasil sa chalanisko a pár dní na to sme šli fotiť.

Viac fotografií tuPotom som akosi na to začal kašlať nakoľko som si povedal že asi v tej cenovej relacií MINI nekúpim. Potom prišiel ten chalanisko že asi by ho chcel predať. Trošku som začal tlačiť na neho a po kompletnej prehliadke sme po 2 týždňoch auto zobrali domov :). A takto sa začala písať nová kapitola môjho života. Predtým som už jazdil na MINI COOPER S v úpravách HAMANN. Ale svoje, je svoje :).
Zatiaľ moje postrehy:
Jedná sa o verziu 66KW, trošku je to také mŕtvejšie ale baví ma sa na tom doslova gúľať pomaly . 17" kolesá su pre bratislavské cesty asi to najhoršie čo môže byť. Pri vyjazdených koľajách to celkom dost plave na tej ceste, musím si asi hlavne zvyknúť. Zistil som že mi nebrzdí zadná ľavá brzda takže musím zistiť čím to môže byť. Vadí je to že to auto je tiché, takže na najbližšiu výplatu tam pôjde nejaký poriadny výfuk. V pláne sú vymeniť Nárazníky a predná kapota za JCW AERO KIT. Servomotor ma vadu ktorou trpí každé mini čo ma kúsok po 110K KM najazdených. V pláne sú ešte dopasovať plastové časti. Na autíčku je ešte nejaká ta práca, ale hádam sa to podarí do konca tohto roka :).
Dajaké moje fotky:

Takto sme (ja, frajerka a pes) sa zbalili tento rok (2012) na dovolenku
Aj na takúto spotrebu sa dá s MINIkom jazdiť. Aktuálne mam na tachometri 699,9KM a dojazd mám 100KM.