... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

hofy
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Benzin, ci nafta ?

Pondelok, 21. Novembra 2011, 12:31

Zdravim, chapem inzitnost tejto otazky, ale neviem sa rozhodnut, preto ma nekamenujte, chcem si len ujasnit. co je pre mna vyhodnejsie...? Ak som otazku zaradil nespravne, ospravedlnujem sa. Rozhodli sme sa kupit (konecne...!!!) :-) BMW. Doteraz sme vlatnili Mazdu, Jeep, Ford ( v opacnom poradi :-)). Vybrali sme si X5. Len teraz vaham, ci kupit naftovy, ci benzinovy motor. Konkretne
vaham medzi X5 xDrive35i a X5 xDrive40d. Priznam sa , ze mam nedoveru k naftovym motorom, aj ked ta averzia sa formovala kedysi, ked tie naftaky rachotili ako traktor. Doteraz sme mali vzdy benzin. Laka ma vsak na tom naftovom motore nizka spotreba... Len ci mi ten rozdiel za to stoji? Kultivovanosti a tichosti chodu sa asi benzinovemu motoru nevyrovan aj ked je to BMW...? Alebo sa mylim ? Pre upresnesnenie, bude to druhe auto, ktorym budeme jazdit najma na chalupu, takze s nim neurobim viac ako 10 tis. km rocne a aj to som uz nadsadil... Dakujem za radu.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Benzin, ci nafta ?

Pondelok, 21. Novembra 2011, 12:39

benzin!! 10tis rocne..neni o com :)
aky cca rocnik chces?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 21. Novembra 2011, 12:50

benzin

voMacK

Pondelok, 21. Novembra 2011, 12:55

inak..X5 na chalupu..neni to skoda? Ono videl som test toho auta..v terene nema problem..ale by mi bolo luto s takym niecim behat...na chalupu..teda pokial by to prve auto v rodine nebola sedma..alebo nieco este lepsie :)
-- P.R.

hofy
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 13:34

voMacK napísal:
benzin!! 10tis rocne..neni o com :)
aky cca rocnik chces?

No praveze rocnik 2012... :-)) Dik, tiez si myslim, ze benzin je v tomto pripade lepsia volba.

voMacK

Pondelok, 21. Novembra 2011, 13:36

hofy napísal:

No praveze rocnik 2012... :-)) Dik, tiez si myslim, ze benzin je v tomto pripade lepsia volba.

svatokradez!!! Novu E70 pouzivat ako chalupkove priblizovadlo!!!! :mrgreen:
-- P.R.

hofy
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 13:38

voMacK napísal:
inak..X5 na chalupu..neni to skoda? Ono videl som test toho auta..v terene nema problem..ale by mi bolo luto s takym niecim behat...na chalupu..teda pokial by to prve auto v rodine nebola sedma..alebo nieco este lepsie :)

No, na chalupu sice uz vedie asfaltka :-) , ale zas pravidelne chodievam po okoli a tam sa mi zidu aj tie terenne vlastnosti, o ktorych som inak pocul, ze nie su kto vie, co... :o ALe u mna nie su smerodatne ! Potrebujem auto s velmy kufrom, jednoznacne SUV a tak teraz padla volba na nieco "onakvejsie"...

voMacK

Pondelok, 21. Novembra 2011, 13:42

o tych "nic moc" vlastnostiach v terene ti odporucam si precitat tento clanok..a pochopis, ze cestu na chalupu to auto zvladne jak nist...
http://www.autoweb.cz/bmw-x5-v-terenu/
-- P.R.

hofy
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 13:46

voMacK napísal:

svatokradez!!! Novu E70 pouzivat ako chalupkove priblizovadlo!!!! :mrgreen:

NIkdy som nevlastnil BMW, tak prave nadisile cas... :smile: A ze prave SAV rozhodla rodinna rada :-) Paci sa mi aj klasicka patkova rada, ale ta by bola zatial nevyuzita...

hofy
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 14:07

voMacK napísal:
o tych "nic moc" vlastnostiach v terene ti odporucam si precitat tento clanok..a pochopis, ze cestu na chalupu to auto zvladne jak nist...
http://www.autoweb.cz/bmw-x5-v-terenu/

Precital, tak super ! Len som sa utvrdil o spravnosti vyberu... :-) Uvazovali sme aj o Volve XC60a MErcedesi GLK, ale nakoniec to vyhral "bavorak"... :-) Coho sa trosku bojim je garancny servis, ktory vrak nema v Ba dobre meno, ale to ani Volva, len na MB som pocul same chvaly. Ved uvidim...

voMacK

Pondelok, 21. Novembra 2011, 14:12

hofy napísal:

Precital, tak super ! Len som sa utvrdil o spravnosti vyberu... :-) Uvazovali sme aj o Volve XC60a MErcedesi GLK, ale nakoniec to vyhral "bavorak"... :-) Coho sa trosku bojim je garancny servis, ktory vrak nema v Ba dobre meno, ale to ani Volva, len na MB som pocul same chvaly. Ved uvidim...

na garancky odporucam si robit vylet do Ziliny...
-- P.R.

hofy
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 14:22

voMacK napísal:

na garancky odporucam si robit vylet do Ziliny...

Diky za radu.

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 21. Novembra 2011, 16:03

Sám za seba benzín. I keď dosť by ma zaujímalo, koľko to asi tak bude papkať v X5. Niekde som sa stretol s názorom majiteľa X6-ky že s 35i jazdí za 12, čo považujem za hoci pozitívne, prinajmenšom však optimistické.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

hofy
Autor témy

Pondelok, 21. Novembra 2011, 16:22

mexican napísal:
Sám za seba benzín. I keď dosť by ma zaujímalo, koľko to asi tak bude papkať v X5. Niekde som sa stretol s názorom majiteľa X6-ky že s 35i jazdí za 12, čo považujem za hoci pozitívne, prinajmenšom však optimistické.

No ved prave, toho sa obavam, sice uvadzaju 10,7 tusim, ale realita byva ina. Momentalne som zvyknuty na 8-9l na 100 km, tak aby som nebol sokovany a nevyletela spotreba na nejakych 15-16 l. To by som asi uz lutoval. Uviedol by tu niekto realnu spotrebu toho benzinoveho motora i35 tky... Napriklad Volvo uvadza spotrebu okolo 6 litrov ale realna je 9-10. Dufam, ze taky markantny rozdiel nebude aj v pripade BMW, ale cital som, ze nemci uvadzaju korektnejsie udaje. Jenom aby... ;-)

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 21. Novembra 2011, 16:38

hofy napísal:
No ved prave, toho sa obavam, sice uvadzaju 10,7 tusim, ale realita byva ina. Momentalne som zvyknuty na 8-9l na 100 km, tak aby som nebol sokovany a nevyletela spotreba na nejakych 15-16 l. To by som asi uz lutoval. Uviedol by tu niekto realnu spotrebu toho benzinoveho motora i35 tky... Napriklad Volvo uvadza spotrebu okolo 6 litrov ale realna je 9-10. Dufam, ze taky markantny rozdiel nebude aj v pripade BMW, ale cital som, ze nemci uvadzaju korektnejsie udaje. Jenom aby... ;-)

Korektnejšie nekorektnejšie, sú na to nejaké normy ktoré výrobcovia dodržujú, ale čo na tom, že normy sú mimo reality. Je jedno či Švéd alebo Nemec. Hlavne že sa zapchá huba euroúradníkovi nízkou spotrebou na papieri.
Večer idem dať žrať svojej 535i, tak potom hodím do príbehu aktualizáciu, koľko že to mám spotrebu po odjazdení prvých niečo vyše 800 km.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní