... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Benzin, ci nafta ?

Streda, 11. Januára 2012, 10:15

J.D napísal:
Ja by som povedal nafta.
Neviem na ako dlho planujes vlastnit auto ale ak dake 3 roky
myslim si ze to auto potom v nafte predas za slusnu cenu s tymi kilometrami.

S benzinom budes mat vacsi problem s predajom.
Ten co ma peniaze si radsej kupi nove a ten co nema bude chciet kupit benzin za
odost nizsiu cenu ako naftu.

ani ja tomu nerozumiem, a ani neviem preco by sa pri buducom predaji mal benzin predavat problematickejsie ako diesel a uz toboz nerozumiem tomu preco este lacnejsie. Podla mna to je presne naopak, co dokazuje aj ponuka na trhu. Pri dnesnej cene nafty oproti benzinu a porovnania vysky nakladov na urdzbu benzin vyhrava, pokial niekto nepotrebuje jazdit aspon 40-50tkm rocne....
To je situacia u nas. Napriklad v inych krajinach zasa, kde nafta je vyrazne lacnejsia ako benzin (napriklad v Holandsku), sa zasa za naftak plati poriadne mastna cestna dan oproti benzinovemu autu, takze tak isto sa to oplati len pri vysokom najazde.....
Myslim ze clovek co rocne najazdi do 10tkm nema co riesit a kupa diesele je preslap...... Nema to ziadnu vyhodu a ak hej, tak ma poopravte. :wink:

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 11. Januára 2012, 10:26

Na auto.cz začal včera seriál o chrochtákoch. Po prečítaní prvého dielu som nadobudol dojem, že diesel je najdokonalejší motor na planéte :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Streda, 11. Januára 2012, 18:21

mexican napísal:
Na auto.cz začal včera seriál o chrochtákoch. Po prečítaní prvého dielu som nadobudol dojem, že diesel je najdokonalejší motor na planéte :mrgreen:

Celkom fajn článok, som zvedavý na pokračovanie.

BMW-521
Auto: BMW E60 535d
Kraj: Košický

Streda, 11. Januára 2012, 20:32

Budeš tu mať veľa názorov, to už si asi pochopil... rozhodnúť sa musíš sám. Za to že chceš X5 na chalupu, áno, máš pravdu, keď na to máš, kúp si ju. Ja osobne by som volil naftu, určite... Dôvod? Jednoznačne spotreba... Známy ma na 740d, síce r.v 2004, spotrebu po meste 9,4 v pohode, keby že som nevidel neuverím lebo ja mám 3,5d a mám 12... Tak že neviem si predstaviť koľko musí žrať ten benzín... Tak že asi tak.. Daj potom vedieť ako si sa rozhodol... Šťastný výber a veľa km... :-D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných