... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Autor témy
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

E60 BLUETOOTH v CCC

Streda, 16. Novembra 2011, 02:04

Niekto to uspesne vyuziva? Mne sa nechce napojit na iphone 3GS ale myslim ze to bude kvoli obstaroznemu softu v aute, alebo absencii podpory. V aute mam sice telefon na SIM, ale BT by sa mi siklo viac kedze moj nadherny operator s nazvom skratky latky mendelejevovej stupnice reprezentujucej kyslik bohuzial nepodporuje dual-sim kartu (na jedno cislo dve karty), tak musim si pomoct takto.....
Takze otazka znie ci niekto s BT na predlifte E60 ho aj realne vyuziva, s akym telefonom ci nebodaj s tym od nahryzleho jablcka a ci daval kvoli tomu update softu a kedy......
Dikes.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E60 BLUETOOTH v CCC

Streda, 16. Novembra 2011, 08:36

no ja mam sice lci, ale bluetooth som hojne vyuzival aj na pred lci E91 ...mal som na tom dve nokia [nie naraz samozrejma], zajtra idem po HTC tak uvidime...v E91 mala nokia 5800 problem s kontaktmi...[nevedela ich zobrazit v idrive..]; tak som ich musel poslat sam rucne do auta...v E60 bol zas problem ze obcas vypadavalo spojenie..to zmizlo po update softu v aute...
any questions? :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 16. Novembra 2011, 08:50

Ja idem čoskoro tiež kupovať nový fón. Zatiaľ som si kompatibilitu s HF sadou v aute predbežne zisťoval na http://www.bmw.com/bluetooth a vychádza to tak, že z mnou vytipovanej trojky (Jablko, Samsung a HTC) vychádza byť najkompatibilnejšie práve jablko. Ešte uvidím, či mi v predajni operátora vyjdú v ústrety a budem si môcť telefén pred kúpou vyskúšať v aute alebo nie. Ak sa nebude dať tak to vidím na jablko.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

voMacK

Streda, 16. Novembra 2011, 09:35

to co ti ukazuje na tej stranke, neni uplne koser...ja ked tam zadam svoje auto, tak mi vobec neukaze telefony, kt. v nom mam vyskusane a overene ze funguju...
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 16. Novembra 2011, 09:54

voMacK napísal:
to co ti ukazuje na tej stranke, neni uplne koser...ja ked tam zadam svoje auto, tak mi vobec neukaze telefony, kt. v nom mam vyskusane a overene ze funguju...

Ja to zatiaľ nemám s čím porovnávať.
Ale teraz to tam na webe pozerám nanovo s tým, že predtým som iba vybral typ auta a teraz to robím podľa VIN a vychádzajú mi tam iné výsledky. Ale neviem aké mám číslo verzie toho oného v aute a nechce sa mi ani behať k autu to teraz zisťovať, ale podľa čísla verzie sú tam aj iné typy telefónov na výber. No skrátka inžinieri v Mníchove to dosť komplikujú.

Ktoré to HTC-čko ideš brať. Pokiaľ by som sa rozhodol pre HTC, tak to vidím asi na Sensation.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

voMacK

Streda, 16. Novembra 2011, 10:00

DESIRE S ...uvidime..uz mi pipla SMS, ze si ho mozem ist vyzdvihnut...
-- P.R.

buy-10
Auto: BMW 530xD limo 2006
Kraj: Bratislavský

Streda, 16. Novembra 2011, 10:47

airbone: ja vyuzivam skoro stale bluetooth v aute, mam E60 pred FL 2006 a fungujem tam z iphonom 4 a nerobil som tam update softu, vpohode to funguje,vsetko ako ma... IP ho najde?ale auto ti ho nenajde?alebo ako sa to sprava?co ti to robi?alebo sa vobec nespoji, nic neukaze?
 + BMW = :twisted:
---------------------------------------------------
WWW.FACEBOOK.COM/FLIPPER221

bruno75

Streda, 16. Novembra 2011, 11:45

ja by som sa na to overenie kompaktibility podľa BMW moc nespoliehal, mám E60 LCI (2007) navi Profi 16:9 (s DVD) a iDrive bez HDD (myslím že je to CCC?), SW som nikdy ja ani predchádzajúci majiteľ na SK neupgradoval (a nemyslím, že ho upgradoval majiteľ v DE - auto vlastnilo BMW AG).
Používam HTC Desire HD (ktorý nebol podľa BMW testovaný) a všetko pracuje ako má; akurát, keď mám na telefóne zapnuté GPS resp. program na záznam trasy (on-board camera), niekedy neprepojí hlas do reproduktorov auta (telefón zazvoní, ale je počuť len cez telefon). Keď mám GPS vypnuté, všetko pracuje super, prihlasovanie telefónu do auta niekedy trochu trvá a občas je potrebné vypnúť a znovu zapnúť BT na telefone. No a samozrejme adresár sa mi do auta nenačíta so slovenskou diakritikou (mäkčene a dĺžne), ale to asi nikomu...
BTW
Kto by mi vedel upgradunúť na novšiu verziu? Len sa bojím aby to nedopadlo tak ako to katastroficky popisoval Airbone v tomto príspevku: technicke-okienko/idrive-upgrade-t43208.html
Má to cenu upgradovať ak mi v zásade všetko funguje? Alebo inak, čo nového by mi to v mojom aute prinieslo (podľa roku výroby myslím, že tam bude jedna z posledných verzií pred zavedením CIC)?
P.S.
Je mi samozrejme jasné, že len zmenou SW neurobím z CCC CIC, tkaže viem, že žiadna 3D navi asi nebude...

voMacK

Streda, 16. Novembra 2011, 12:09

Bruno ja som ten upgrade robil, lebo mi zacalo hlasit chybu SOS tlacitko...po upgrade som inak ziadne zmeny nezaznamenal, okrem toho co som uz spominal - prestalo vypadavat spojenie medzi telefonom a autom...
a asi ti to neurobi nikto okrem origo servisu, treba na to patricne vybavenie a nakolko to trva nejaku dobu auto musi byt stale napojene na externy zdroj napajania aby sa nieco nedokurvilo..
-- P.R.

bruno75

Streda, 16. Novembra 2011, 13:22

voMacK napísal:
...a asi ti to neurobi nikto okrem origo servisu, treba na to patricne vybavenie a nakolko to trva nejaku dobu auto musi byt stale napojene na externy zdroj napajania aby sa nieco nedokurvilo..

toho som sa presne obával, takže ak to neprináša nič zásadného (mp3 a denné svietenie mám už od výroby, telefón spolupracuje) a všetko mi zatiaľ funguje, tak do toho asi nebudem rýpať....

airbone
Autor témy
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 16. Novembra 2011, 18:06

buy-10 napísal:
airbone: ja vyuzivam skoro stale bluetooth v aute, mam E60 pred FL 2006 a fungujem tam z iphonom 4 a nerobil som tam update softu, vpohode to funguje,vsetko ako ma... IP ho najde?ale auto ti ho nenajde?alebo ako sa to sprava?co ti to robi?alebo sa vobec nespoji, nic neukaze?

Idem este poskusat, lebo BT som v aute potom neskor vypol. Keby to fungovalo bola by to pecka.... Dam vediet.

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 10:08

airbone, pokial mas taku kombinaciu, tj. miesto na SIMku a mobil v laktovke, Bluetooth ta sice najde, ale nesparujes sa s tym.
To iste mam aj ja. Som skusal min. 5 mobilov, cez Windows mObile, Android, Symbian, iOS, az po prahistoricky Siemens S35 a nic.
Bol som s tym v bavarii a tam mi povedali, ze s takou kombinaciou aku mas, mam, sa neda sparovat s inym mobilom ako je ten v laktovke. :(

Som sa to docital aj niekde na nete, ze to v takej kombinacii nefunguje.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

bruno75

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 12:14

eEDOo napísal:
airbone, pokial mas taku kombinaciu, tj. miesto na SIMku a mobil v laktovke, Bluetooth ta sice najde, ale nesparujes sa s tym.
To iste mam aj ja. Som skusal min. 5 mobilov, cez Windows mObile, Android, Symbian, iOS, az po prahistoricky Siemens S35 a nic.
Bol som s tym v bavarii a tam mi povedali, ze s takou kombinaciou aku mas, mam, sa neda sparovat s inym mobilom ako je ten v laktovke. :(

Som sa to docital aj niekde na nete, ze to v takej kombinacii nefunguje.

no tak to nie je celkom pravda, ako som tu už pár krát písal (napr. vo vlákne post578360.html?hilit=bt%20telefon#p578360 ) ja mám vo výbave položku 633 PREP.MOB. PH. BUSINESS BLUET.INTERF, čo fyzicky v aute predstavuje adaptér na vloženie SIM a externý BMW hand-set (sluchátko), ktorý sa nabíja v držiaku vedľa stredového panela. v adaptéri mám vloženú jednu SIM, ktorá funguje v tom BMW hand-sete a druhú SIM mám vo svojom HTC, ktorý je normálne spárovaný s autom a ovláda sa cez iDrive. Mám v aute dva funkčné telefóny, ktoré je možné používať súčasne (pravda cez iDrive sa dá ovládať len HTC, ten hand-set treba ovládať len ručne - cez sluchátko). Mám odskúšané, že párovanie s druhým telefónom (v mojom prípade HTC) funguje aj bez SIM v tom adaptéri.
K autu som dostal ešte adaptér na Nokiu 6230i (ktorý samozrejme nepoužívam). Ak vložím SIM do tej Nokie a Nokiu do adaptéra, tak s iDrive nespárujem už nič (ani Nokiu, ani HTC). Rovnako to (ne)funguje, ak do toho adaptéra nevložím nič. Do tohoto adaptéra sa ale SIM nevkladá, SIM sa vkladá do telefónu a telefón do adaptéra.
Ak máš teda adaptér do ktorého sa vkladá SIM (a k nemu externé slúchadlo) mal by si (bez ohľadu na vloženie SIM do adaptéra) vedieť spárovať tvoj telefón s iDrive. Viem že s HTC a s iPhonom to určite v mojom aute takto fungovalo.

bmwbombic
Auto: E61
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 16:15

Chlapi mněl jsem ten stejný problém řešení jen jedno odpojení originál telefonu + překódovat jako že v autě nikdy nebyl pote bez problému se spároval všechny mobily vyzkoušené Htc,Nokia,iphone 3 a 4 a sony ericson
E61 r.v.2004 , dodělan: m-paket,světelní retrofit LCI,retrofit CIC !!

voMacK

Piatok, 18. Novembra 2011, 08:54

tak dnes odskusane HTC DESIRE S a napriek tomu, ze podla ofiko stranky BMW, tento telefon neni podporovany mojim autom, vsetko slape perfektne...
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných