... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Diesel
Autor témy
Auto: BMW 320D E46
Kraj: Trnavský

poskriabany interier

Streda, 20. Júla 2011, 16:37

Caute, potreboval by som poradit. Mam doskriabany interier v aute, konkretne plasty (listy) na dverach, stredove listy a plast pri riadiacej pake. Jeden znami mi spominal ze exzistuje nieco ako laminovanie, ze sa nejaka latka prilozi na plast a vplivom horuceho vzduchu to prilnie na nejaky material.. Nevidel som to este nazivo. Neviem si predstavit ako to vyzera a tak isto co sa tyka zivotnosti. Neodlepuje sa to pocase alebo vplivom otrasov?
Rozmyslal som aj nad karbonovanim, nasiel som na nete par obrazkov a vyzera to naozaj dobre. Len ta cena...
vyzera to asi nejak takto: Obrázok

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Poznate niekoho v klube alebo mimo kto sa venuje karbonavniu alebo tomu laminovaniu?

matysE46
Kraj: Trenčiansky

Re: poskriabany interier

Streda, 20. Júla 2011, 18:51

karbon je dobra volba.. 8) a nie az tak draha..

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

cca na tri vecere roboty..staci ti fen, skalpel a nejaky tupy predmet(ja som pouzival palicku z nanuku :lol: )..dovtedy som s foliou nerobil a ziaden problem.. \:D/

folia drzi dobre a neodliepa sa..ja som mal na nich taky jemnu film..ako keby guma..stacilo to "olupat", odmastit a nalepit..

matysE46

Streda, 20. Júla 2011, 19:05

a este dve..

Obrázok

Obrázok

keby chces rady tak kludne napis PM.. :bmwball:

Diesel
Autor témy

Streda, 20. Júla 2011, 20:22

to vyzera fakt dobre, hned som si to predstavil na svojom bawe :smile:
co ta to dokopy vyslo? a kde zozeniem ten material? no neviem ci by som to ja spravil za 3 vecere, mam tolko roboty teraz ze neviem kde mi hlava stoji :lol:
ak sa ti chce tak mi prosim ta posli pm ako na to, alebo pripadne ak je na nete nejake video aby som mal predstavu..
inak dik za tie fotky, pomohol si.

Hermo
Auto: F10 530xd

Piatok, 22. Júla 2011, 16:10

Tuto z fora to robi pribinacik, myslim ze na tejto stranke ma info http://www.autosamolepky.sk/?page=docum ... nt=kontakt
Hermo_TN

F10 530xd biely luxus
Ex E60 530xd cierny luxus
E46 330ci cabrio zlaty poklad
Ex E46 330d 150kw

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 22. Júla 2011, 21:49

Diesel napísal:
Caute, potreboval by som poradit. Mam doskriabany interier v aute, konkretne plasty (listy) na dverach, stredove listy a plast pri riadiacej pake. Jeden znami mi spominal ze exzistuje nieco ako laminovanie, ze sa nejaka latka prilozi na plast a vplivom horuceho vzduchu to prilnie na nejaky material.. Nevidel som to este nazivo. Neviem si predstavit ako to vyzera a tak isto co sa tyka zivotnosti. Neodlepuje sa to pocase alebo vplivom otrasov?
Rozmyslal som aj nad karbonovanim, nasiel som na nete par obrazkov a vyzera to naozaj dobre. Len ta cena...

Obrázok

tak toto sa teda nerobí vplyvom teplého vzduchu, toto je real karbon

matysE46 napísal:
karbon je dobra volba.. 8) a nie az tak draha..

Obrázok

si robíš prdel, či? toto je podľa teba karbon?

inak, jeden točíte o jablkách a druhý o hruškách
karbon do e46 cca od 300-400eur hore a tá samolepka asi od 100eur hore
tak si vyberte

Diesel
Autor témy

Piatok, 22. Júla 2011, 23:54

Hermo napísal:
Tuto z fora to robi pribinacik, myslim ze na tejto stranke ma info http://www.autosamolepky.sk/?page=docum ... nt=kontakt

dik za tip
Naposledy upravil/-a Diesel v Sobota, 23. Júla 2011, 00:06, upravené celkom 1 krát.

Diesel
Autor témy

Sobota, 23. Júla 2011, 00:06

1morok napísal:
Obrázok

tak si vyberte

kolega predomnou netvrdil ze je to real karbon, jedna sa o karbonovu foliu.. podoba sa to trocha na karbon
300-400 € by bolo este fajn, nasiel som uz okarbonove casti na nete a pytaju za to 1300€..

chcel som vediet ci je tu niekto, kto ma skusenosti s karbonovanim plastov a ako je na tom kvalitativne ta folia..
ale ako tak pozeram asi ostanem pri tej folii, ma matnejsiu farbu, dobre to vyzera a je to cenovo dostupnejsie..
zaujimalo ma len ze kolko by cca stalo okarbonovanie tych plastov

matysE46

Sobota, 23. Júla 2011, 20:19

1morok napísal:
Obrázok

tak si vyberte

samozrejme ze folia..keby si si pozeral tie obrazky poriadne tak vidis(druhy prispevok prva fotka) ze tie listy su prelepene..inak si pekne prestrelil..ze ta folia od 100eur hore..na toto potrebujes cca meter stvorcovy kt. stoji 50eur..takze ked stym nemas skusenosti a nepoznas fakty radsej nic nepis..usetris tym nervy aj ostatnym..

Diesel napísal:
chcel som vediet ci je tu niekto, kto ma skusenosti s karbonovanim plastov a ako je na tom kvalitativne ta folia..

no ja to mam aj na ladvinkach vpredu a v pohode..ci nato prazi slnko alebo prsi stale je rovnaka..ale je urcena aj do exterieru.. 8)

Hermo
Auto: F10 530xd

Nedeľa, 24. Júla 2011, 11:18

No podla mna je tiez na prvej fotke real carbon,alebo folia ale prelakovana par vrstvami ale to pochybujem.Na tych ostatnych je folia. Vsimajte si vzor.
Hermo_TN

F10 530xd biely luxus
Ex E60 530xd cierny luxus
E46 330ci cabrio zlaty poklad
Ex E46 330d 150kw

1morok

Nedeľa, 24. Júla 2011, 12:59

matysE46 napísal: ..takze ked stym nemas skusenosti a nepoznas fakty radsej nic nepis..usetris tym nervy aj ostatnym..

sa trošku zorientuj, zakladateľ tohto vlákna sem dal obrázok skutočného karbonu a pýtal sa na laminovanie. to asi nebol zvedavý na tv. trápne samolepky
ty mi nemusíš vysvetlovať rozdiely medzi karbonom a samolepkami, ja som laminoval ako 12-ročný a s karbonom som robil, keď ty si si kupoval samolepky niekde na pumpe
očividne ty nevieš o čom trepeš, tak si to celé ešte raz prejdi, potom to predýchaj a potom sem daj nejaký normálny komentár

áno, 50eur stojí materiál, ale za cenu materiálu si to asi kompletne spravené nekúpiš, či?
materiál na tie lišty z prvej fotky stojí tiež možno len 100eur ale sotva ti to niekto za toľko spraví
ja som písal o cenách za hotové lišty, čiže materiál s prácou, od 100eur za tie osamolepkované a cca.3-4krát drahšie tie okarbonované

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 24. Júla 2011, 13:20

tak tak... karbonovy set sa predava od 7000kc (najnekvalitnejsi) az po 700 eur (profi detailing)... co sa tyka 3M folii da sa kupit tak isto obycajna folia, s matnym alebo lesklym efektom a dokonca 3D folia co najviac pripomina karbon... cenovky sa na meter stvorocvy mozu lisit u roznych predajcov... hold kto na to ma kupi kto nie frfle ;)

kto sa rad hra s epoxidom (zivicou, lakom...) a rad si natahuje karbonove vlakna a vie ich pekne opracovat moze si to skusit sam... niektory ludia robia karbonovanie plastov za 40 evri kus (set list ma 8 kusov)... ja osobne by som za 300 eur set nikomu nespravil je s tym vela roboty...

matysE46

Nedeľa, 24. Júla 2011, 20:41

:arrow: 1morok: ja som napisal hned v prvej vete, ze carbon je dobra volba..a myslel som to vseobecne..ci uz real carbon alebo samolepka..nikde som nepisal, ze tie moje su real carbon..

len som dal moznost samolepiacej folie ako dalsiu alternativu, lecnejsiu a dostupnejsiu, ked clovek nechce vyhadzovat 400eur za real carbon..

inak neviem co je podla teba na tej folii take "trapne" ako pises..je to karbonova folia od 3M..podla mna najlepsia na trhu..a ten 3d efekt je podla mna uplne skvely..

dalsia vec..ked tie listy zhodi a posle mi ich tak mu to urobim..da 50 eur za foliu, mozno 5eur za postovne, neviem + robota a urcite ho to vide neporovnatelne lacnejsie ako "real carbonove"..a myslim, ze to bude vyzerat pekne aj s foliou..a ta aj nieco vydrzi..(tym necem povedat, ze origos karbonove nevydrzia, za tie prachy urcite..)..

nemam nic proti tebe ani proti original karb. listam..len som ponukol dalsiu alternativu ako upravit poskriabane int. listy.. :-"

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Pondelok, 25. Júla 2011, 09:37

1morok napísal:

tak si vyberte

To si robis srandu s tymi 100€ za foliu co sa lepi?
Len pre zaujimavost, za svoju som dal 25€, 80cm x 1,5m, takisto priestorove. Skuste chlapci zacat pracovat aj s ebayom a podobne. Nebudem pichat do osieho hniezd ale predajcovia na SK nevedia co za niektore veci uctovat.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

1morok

Pondelok, 25. Júla 2011, 12:21

nerobím si srandu, nepísal som len o folii ako takej
myslel som tým poriadnu foliu, napr. 3m + nejaký základ aby to dobre držalo + cena práce, to je približne 100eur, možno menej

a čo je to to ebayo? tam majú všetko lacnejšie?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 15 neregistrovaných