Caute, mám takú situáciu a už neviem ako to vyriešiť. Na BC mi ukazuje strašne veľkú spotrebu - 26l priemernú. V skutočnosti taká ale určite nie je. Fungovalo to normálne, mal som tam nemčinu spotreba priemerná bola okolo 9l - ukazovala skoro presne realu. Potom sme tam cez diagnostiku dali anglictinu, mozno sme tam aj niečo resetli a od vtedy spotreba o 15 - 20l vyssia ako v reale. Skúšal som aj kalibrovať cez skryté menu, ale je to taký veľký rozdiel že to ani nejde nastaviť.
Nemáte s tým niekto skúsenosti. Je možné, že je tam nejaké čidlo pokazené, ale to by musela strasná náhoda, ze sa pokazilo akurát ked sme zmenili jazyk.
Dnes som pozeral v skrytom menu BC píše spotrebu normálnu - taká ako reálna. Akurát na BC píše takú veľkú, tak to už teraz vôbec nechápem. Idem skúsiť tú baterku odpojiť, lebo prepínanie som už skúšal aj na MPG a pod.
zdravim ta ...citam ze mas rovnaky problem ak si ho uz neodstranil... ako si to dorobil ak sa to podarilo dorobit? Dakujem za radu baterku aj nemcinu som uz skusal a nepomohlo... moj piremer cc37,6
A teraz sa vrátime k testu TEST-NR.20 a to k nastaveniu ukazateľa priemernej spotreby, na začiatok je potrebné vedieť koľko auto v skutočnosti papá a to tak že vyjazdíme niekoľko plných nádrží vs najazdené kilometre. Uvediem príklad: máme 540i a na plnú nádrž približne 65 litrov spravíme 570km, čo je priemerná spotreba 11,5 l/100km, ale BC nám ukazuje 10,5 l/100km pričom KVBR je 1000 Vzorec je: 11,5 (skutočná spotreba) x 1000 (KVBR) / 10,5 (BC spotreba) = úprava KVBR na 1095 Takže stláčaj ĽAVÉ tlačítko, hodnota klesá po jednotkách, ak ho podržíme klesá po desiatkách až k 750 a potom znova na 1250 a takto pokračujeme až k hodnote 1095, pre uloženie stlač PRAVÉ tlačítko. Hodnota je teraz prepísaná. Vo skutočnosti nie je dôvod toto prestavovať lebo odchýlka 0,5 litra nič neznamená, môže to byť chyba merania našej spotreby a keby bolo treba KVBR meniť na 1250, alebo dokonca viac neveští to nič dobré.
msakac33, niesi ani prvy a zial ani posledny ktoreho toto napadlo, vratane mna. Akurat ze by som ten koeficient musel nastavit na 370, aby som to skorigoval!!! Proste jazdim podla tankovania za nejakych 12-13l a palubak ukazuje 37! Tu je chyba niekde inde...
1997 BMW E39 528iA Touring 1997 BMW E36 318iA Touring "Notarztwagen" - RIP