... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
TT-SIMIK napísal:Všetko!!!!Je to novší druh common railu, iné turbo,vstreky su už piezo nieje elektromagnetické, takže rýchlejšie,tento motor je proste novší typ od 135kw,ten bol prvý common rail čo davali do bmw, 150kw je silnejší brat 110kw 320D M47N,tie isté priesty,ojnice,atd,má skoro všetko rovnaké ale samozrejem o dva valce navyše,ale čo sa týka stavby motora,dopravných čerpadiel a tak je to ako 320D 110kw, preto má aj označenie M57N....ešte nejaké otázky......
TT-SIMIK napísal:No jasne, kardan tak isto menit,zadne vlečne ramena,330D má väčšie ložiská, iný výfuk,ak to prestavaš tak v pohode...aj ja som sa pohrával z touto myšlienkou,ale až keď zoženiem 330D 150kw automat burany,tak moju 320D motor aj prevodovku predám...a hor sa na 330D, no uvidíme.....3L v 3ke to je zabíjačka a ešte poriadny výkon vid donuzo a brrrrrrrrrrr..už mám zimomriavky....
TT-SIMIK napísal:No jasne....tento motor sa na hovno zhána....)))))
TT-SIMIK napísal:Všetko!!!!Je to novší druh common railu, iné turbo,vstreky su už piezo nieje elektromagnetické, takže rýchlejšie,tento motor je proste novší typ od 135kw,ten bol prvý common rail čo davali do bmw, 150kw je silnejší brat 110kw 320D M47N,tie isté priesty,ojnice,atd,má skoro všetko rovnaké ale samozrejem o dva valce navyše,ale čo sa týka stavby motora,dopravných čerpadiel a tak je to ako 320D 110kw, preto má aj označenie M57N....ešte nejaké otázky......
airbone napísal:
AFAIK nema piezoelektricke vstreky, ale elektromagneticke. S tymi piestami a ojnicami neviem, ale tiez by som nepovedal. Je to stale motor s normou EU3. (EU4ka uz ma ine piesty, piezo vstreky apd...) Je to identicky motor co sa tyka hardwaru, ako 3.0d u E60 2003-2004 160kW/218ps EU3 alebo u e65 2003. Ale kazdopadne suhlasim s tym ze vstreky su ine a dalsich kopec veci, je to novsia generacia motora.
Misomm33 - priprav sa pri tejto vymene okrem kompletneho motora budes potrebovat aj:
- Pravdepodobne komplet elektriku vratane alternatora, zhaviacej jednotky, IBS senzoru apd z 150kW motora (+ ostatne riadiacky)
- cerpadlo, vstreky, viacmenej komplet palivovy system motora
- Novu riadiacu jednotku motora DDE 5.0 (135kW ma staru DDE 4.0 alebo 3.0) a pravdepodobne aj nove EWS vyssej generacie aby spolupracovalo s DDE. Nova jednotka stoji cca 750eur. Este je moznost pouzit staru DDE jednotku z auta z ktoreho bude pochadzat motor 150KW, ale musis k tomu mat z toho auta aj EWS, spinacku a kluce
- niekoho s fabrickou diagnostikou ktory bude schopny naprogramovat novu DDE a spojazdnit ju s EWS
- asi aj vela nervov.....
Tym ta nechcem odradit, netvrdim ze sa to neda, len aby si nemal mylnu predstavu, ze prehodis motor a je to..... Je to teda trochu zlozitejsie....
Este jedna otazka na zaver - preco vlastne potrebujes menit motor???