... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

matkolv
Autor témy
Auto: BMW 320d Touring
Kraj: Nitriansky

smrad v aute VYMAZAT

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 00:59

bmw 530d e 39 smrad va aute ked stojim na volnobehu s nastartovanym motorom ide mi do aute smrad z vyfuku co to moze byt? je to strasne ked mam zapnute kurenie...bleee poradte prosiiim...
Naposledy upravil/-a matkolv v Pondelok, 28. Marca 2011, 20:33, upravené celkom 1 krát.
BMW 320d E46 Touring

EX BMW 530d E39 automat

EX BMW 540i E39 automat

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Re: smrad v aute

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 07:46

tak toto zaujima aj mna, aj ja mam niekedy pocit ze mi do auta vbehnu vyfukove smrady :shock:
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Slafino
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 10:48

Chlapi niekedy tento problem sposobuje deravy pletenec vyfuku, to je moj tip!!!

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 10:55

tak tak, chybu hľadajte na začiatku výfukového potrubia, čiže prasknuté zvody, zlé tesnenia, deravý pletenec, a unikajúce plyny potom fúka cez kúrenie do kabíny a je tam smrad,
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

eEDOo
Auto: BMW E61

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 11:10

a nemoze to byt smrad od pridavneho kurenia? Neni nahodou vyvod niekde zospodu pri soferovych dverach?
Aj ja citim obcas smrad, ale v motorovom priestore neni takmer nic citit.
Hlavne to citim ak stojim s nastartovanym motorom a hlavne teraz ked je zima a je asi pustene pridavne kurenie (webasto) na rychlejsie zohriatie motora.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Vladdo01

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 11:46

eEDOo napísal:
a nemoze to byt smrad od pridavneho kurenia? Neni nahodou vyvod niekde zospodu pri soferovych dverach?
Aj ja citim obcas smrad, ale v motorovom priestore neni takmer nic citit.
Hlavne to citim ak stojim s nastartovanym motorom a hlavne teraz ked je zima a je asi pustene pridavne kurenie (webasto) na rychlejsie zohriatie motora.

sprosta otazka ale, ako zistim ci mam v aute pridavne kurenie? mam auto cca 3 tyzdne :-k
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

eEDOo

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 15:55

Vladdo01 napísal:
sprosta otazka ale, ako zistim ci mam v aute pridavne kurenie? mam auto cca 3 tyzdne :-k

hmm...zaujimave, vies ze ani ja neviem :)))

ale nie, vyskusaj:
1, pozriet pod auto, niekde okolo LP kolesa bude taky maly vyfuk
(vid link, je to pre E61 rocnik 2004, diel 16 http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... y_heating/)

2, zisti si vybavu podla VINka, asi niekde v BMW servise alebo cez net

3, mal by si mat od toho dialkove ovladanie
(nieco taketo, vid http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... mote_ctrl/)

4, ak nastartujes rano auto a je zima, chod ku LP kolesu a pocuvaj, Mal by si pocuk (okrem ineho) ako keby zvuk "stihacky", take fucanie
Motor sa prihrieva automaticky sa mi zda, kym sa nezohreje

5, cez palubny PC, sa mi zda ze tam niekde je moznost nacasovat tzv. "Standheizung" - t.j. vyhrev auta, rano prides a mas zakurene.

Ale nie som si teraz isty, ale asi E60/61 diesle maju ten prihrev vsetky. Len niektore ho maju aj ako nezavisle kurenie. Vtedy mas aj ten ovladac.
Ak sa mylim, nech ma niekto opravi. Tiez mam auto asi len nieco vysse mesiaca :)

Vladdo01

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 16:19

eEDOo napísal:

hmm...zaujimave, vies ze ani ja neviem :)))

ale nie, vyskusaj:
1, pozriet pod auto, niekde okolo LP kolesa bude taky maly vyfuk
(vid link, je to pre E61 rocnik 2004, diel 16 http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... y_heating/)

2, zisti si vybavu podla VINka, asi niekde v BMW servise alebo cez net

3, mal by si mat od toho dialkove ovladanie
(nieco taketo, vid http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... mote_ctrl/)

4, ak nastartujes rano auto a je zima, chod ku LP kolesu a pocuvaj, Mal by si pocuk (okrem ineho) ako keby zvuk "stihacky", take fucanie
Motor sa prihrieva automaticky sa mi zda, kym sa nezohreje

5, cez palubny PC, sa mi zda ze tam niekde je moznost nacasovat tzv. "Standheizung" - t.j. vyhrev auta, rano prides a mas zakurene.

Ale nie som si teraz isty, ale asi E60/61 diesle maju ten prihrev vsetky. Len niektore ho maju aj ako nezavisle kurenie. Vtedy mas aj ten ovladac.
Ak sa mylim, nech ma niekto opravi. Tiez mam auto asi len nieco vysse mesiaca :)

no tak pojdem potom popatat, dialkove nemam ale ten otvor som vydel ked som menil kola. len ci to nieje privod vzduchu na chladenie brzd. nastartujem a idem pocuvat :D potom dam vediet
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

eEDOo

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 16:32

Vladdo01 napísal:
no tak pojdem potom popatat, dialkove nemam ale ten otvor som vydel ked som menil kola. len ci to nieje privod vzduchu na chladenie brzd. nastartujem a idem pocuvat :D potom dam vediet

heh :) ....no privod vzduchu k brzdam to isto nebude...nejazdime predsa formule :)

este ma napadlo. Volakedy som mal Alhambru a tam mala tiez pridavne kurenie. A ked sa chodilo na kratke trasy (napr. mesto) zvyklo sa to zaniest vplyvom zleho spalovania (to kurenie sa nestihlo poriadne zohriat a potom sa ta nafta spalovala pri nizsej teplote a vzikaly tam rozne sadze) a potom to dymilo. Ak to spravne bezi, tak pocut ten zvuk a nemal by byt vidiet takmer ziadny dym. Mozno sa moze stat, ze to nejak po rokoch zle spaluje a ten dym sa len tak akoby "rozlieva" z toho vyfuku (nama taky tah) a potom ho je citit v kabine. Napr. ako u mna, citim to skor len za statia. Za jazdy nie.

mareko258
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 17:29

eEDOo napísal:

heh :) ....no privod vzduchu k brzdam to isto nebude...nejazdime predsa formule :)

no forumuly nejazdime, ale privod vzduchu je na kazdej 5ke E60, E61 .....ked das dole koleso tak pekne vidis obliznikovy otvor, cez ktory prichadza vzduch ku brzdam....predsa len to auto ma dake kilo dva a je dobre ked sa brzdy naporom vzduchu kusok chlaadia ci??? :wink:
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

ROSCO D10
Auto: E39 530D
Kraj: Košický

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 17:40

Aj ja mam ten istý problém ale zvody sú v dobrom stave! aj ten pletenec lebo som ho menil.
moj typ je tesnenie medzi hlavou a potrubím ešte pred turbom?!?
ale ešte som nepozrel nato, je to odhad!
:-k

eEDOo

Piatok, 26. Novembra 2010, 10:16

mareko258 napísal:
no forumuly nejazdime, ale privod vzduchu je na kazdej 5ke E60, E61 .....ked das dole koleso tak pekne vidis obliznikovy otvor, cez ktory prichadza vzduch ku brzdam....predsa len to auto ma dake kilo dva a je dobre ked sa brzdy naporom vzduchu kusok chlaadia ci??? :wink:

mam dost, to som fakt necakal :) ... budem musiet zaliez pod auto a poriadne to tam vsetko popozerat, nech nabuduce netrepem :-"

Chystam sa cez vikend menit olej, filtre atd. tak sa na to pozriem poriadne.
Predpokladam, ze ak by niekde unikaly vyfukove plyny, tak to miesto bude zadymene-zaciernene. Ak nieco najdem, dam vediet.

matkolv
Autor témy
Auto: BMW 320d Touring
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 29. Novembra 2010, 10:58

Takže už som to zistil nieje to pletenec sú to zvody z bloku motora z tadiaľ mi ide dym a potom mi ide do kúrenia, dúfam, že to bude len tesnenie, ale tá robota okolo toho a dostať sa tam a všetko porozoberať...blééé
BMW 320d E46 Touring

EX BMW 530d E39 automat

EX BMW 540i E39 automat

ROSCO D10
Auto: E39 530D
Kraj: Košický

Utorok, 30. Novembra 2010, 14:52

matkolv napísal:
Takže už som to zistil nieje to pletenec sú to zvody z bloku motora z tadiaľ mi ide dym a potom mi ide do kúrenia, dúfam, že to bude len tesnenie, ale tá robota okolo toho a dostať sa tam a všetko porozoberať...blééé

Pochval sa potom ako si dopadol!
lebo asi aj mňa čaka to! :(

hanzixxx
Auto: BMW 525 TDS combi
Kraj: Trnavský

Piatok, 3. Decembra 2010, 18:41

Chlapci , začnite tým najjednoduchším , vymente najskôr hadičky prepadové .... dajte dolu kryt od trysiek a pekne si overte či vám neslzia, určite na 90 % ano , z toho vám kvapká na žeravý motor ( steká ) a potom sa to vyparuje a ide to do vnútra , keď zapneš ventiláciu a najviac ak stojíš , lebo " ako Tasler spieva ... " kým stúpa dym , rád stúpam s ním , .... až tam " ....kúp si 0,5 m prepadová hadička trojka , vytrhaj to , premeraj si , odrež , nasaď a máš hotovo , za pol hodku - nemáš čo robiť a máč na pár tisíc km pokoj zo smradom . Pletenec kým sa roztrhá , to trvá aj 150 tisíc km , a to by si musel žíhať na benzínovom , na diesloch vydrží dlho :-))

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 5 neregistrovaných