Nazdar ľudia jaksi sa nudím rozpíšem sem niečo o tejto káre .
Autičko z roku 1988 považujem za rovesníka keďže je o dva roky staršie ako ja. Cestoval som preň nečakane do TN pred asi troma mesiacmi pôvodne som chcel ísť pozrieť e36-tky na sever od ZA ale nakoniec sme s kamarátom zamierili na juh. Autičko z vonku nevizeralo ako cukrík to je jasné už z nižšej ceny ako som ho kúpoval . Pravý bok bol obtrety mietami až na holy kov o zvodidla a na dverách preliačenina . Naviše z čierného evidentne meneného predného náraznika som usúdil že auto malo nejaký stret s niečim pevnejším než bolo ono samé

. Výbava dá sa povedať v základe . Skúsil som teda jazdu auto bolo tiché a presné riadenie ma oslovilo :) ... Jazda bola taká pokojná a v aute som sa cítil bezpečne a pevne na zemiaj keď ručná brzda dožívala .
Financie boli tak nič nebránilo tomu aby som si ho zaobstaral . A tak sa aj stalo o asi tri dni neskôr .
Vedel som že auto ešte čo to z mojej peňaženky vypýta . Bývaly majiteľ tvrdil že auto bolo po dedkovi ktorý moc na ňom nejazdil
tomu by navedčoval stav kilometrov na palubke niečo kolo 191000 KM . Dedko

ževraj ošetril prahy a spodok auta tým gumovým sprejom neviem si spomenuť ako sa tomu vraví

čo bola fajn správa a auto nemalo nikde hrdzu okrem stlpiku medzi prednými a zadnými dverami od prehnitej lišty z vodičových dveri ale nič vážné . Auto od bývalého majiteľa dostalo nedávno nové brzdi aj do za du aj do predu :) Predná náprava komplet menená čo bolo cíti v jazde ale aj na pohľad novotou ... Tlmiče priemne zmäkčovali nerovnosti trasy boli totižto tiež menené . Elektrika fungovala komplet až na svetlo ktoré sa ma rozsvietiť po otvorení dvery . Výfuk vyzeral na jame v poriadku a motor taktiež . ˇčelné sklo mohlo byť menené pretože na ňom niesú nálepky os STK ani od EK.
Prvé financie osobitne od kúpy auta šli na prepis a štvrťročnú poistku vyše 100 € . Auto tým konečne bolo moje dá sa povedať :) ...
ďalej bolo nevihnutné prezuť gumy pretože auto na tých slikoch

pýskalo v zatáčkach ako divé ... Rozhodol som sa pozrieť už rovno zimné gumy ojazdené ale schopné prežiť aspoň túto zimu . S prezutím na elektróny ktoré ostávali naďalej ma vyšli 100 € čo mi na tu zimu vyhovovalo . Výmena oleja mi bola odporúčena už od prechádzajúceho majiteľa to ma vyšlo s filtrom do 40 € . Auto dostalo aj poťahy na tie otrasné šedé sedačky viď foto - 30 € . Aj koberčeky v hodnote 15 € zapasovali do interieru . Audio súprava bola originálna až na rádio ktoré nemá veľa odžité a 5cd menič myslím a káble od batérie do kufra na subak a zosik dotiahnuté sú :) ... zatiaľ so m ale hodil pred adné sklo repro z veže ktoré tam teraz lietajú hore dole

. Batéria čo ma vyšla okolo 130 € sa už pýtala lebo auto cele triaslo kým ho nakoplo bola to len 60 Ah

. Novej 85 Ah sa darí :) ... Auto je teraz v interiery útulné čo je paráda :) Doštelovanie svetiel bola rýchlovka a hodne to uľahčilo večerné vychádzky . Pred dvoma týždňami som trocha poošetroval auto na zimu hlavne ešte neriešné škrabance po celom pravom boku auta to až na jar . Trocha spreju s namiešanou farbou auta to hneĎ zakrilo ale preliašeninu nie . Nedávno som vyleštil aj zadný znak BMW ktorý pôvodný majiteľ zastriekal na čierno v rátane masky aj svetiel . Svetla v zadu som čierné nechal aj redné smerovky

vyzerá to pekne výraznejšie keĎ sú predné svetla opäť číre ... Rany som ošetril aj priesvitným sprejom .
Momentálne musím auto dovliecť na diagnostiku keĎže auto chytá aj za teplejšieho dňa až po dvoch troch nažhaveniach (teplý štart no problémo ) . Taktiež sa mi zda že by mohlo 116 koní viac ťahať takže diagnostika sa pozrie aj na turbo . Auto dá slušných 180KM/h čo nie je zlé na dedka :) ... a nejaké tie drifty za mokra

. To je zatiaľ tak asi všetko čo je vpláne . Možno striekanie diskov na obrázkoch nižšie mám dva návrhy ako by to mohlo vyzerať čo podľa vás modrá alebo zlatá ? :) ...
Pred prihlásením teda niekoľko dní po kúpe :

Teraz a poriadne zasvinené ako som sa šplhal ku babke do kopca

:

Plánovaný nástrek elektrónov ... :