... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Wilo napísal:čafte .... potrebujem poradiť . Mám v motore olej Castrol 5W40 (ide o motor M50B20) za studena v pohode ale ako sa zahreje tak už trocha sa ozve aj Vanos ako keby bol olej zohriaty a redší a po večšej nakldačke počuť aj zdvihatka (inak ich nepočuť) . Pomohlo by keby som dal olej 10W40 ?
BMino napísal:Wilo: 10w60
Mimo napísal:prípadne
http://www.olejcentrum.sk/motorovy-olej ... -10w-50-4l
má aj bmw shválenieakurát nejaký lacný sa mi zdá byť.. ale ked to dostalo od bmw schválenie tak nemôže byť zlý...
alebo nejaké 5w-50mobil1
Wilo napísal:čafte .... potrebujem poradiť . Mám v motore olej Castrol 5W40 (ide o motor M50B20) za studena v pohode ale ako sa zahreje tak už trocha sa ozve aj Vanos ako keby bol olej zohriaty a redší a po večšej nakldačke počuť aj zdvihatka (inak ich nepočuť) . Pomohlo by keby som dal olej 10W40 ?
Pistik napísal:
nalievaj tam to, co sa tam nalievalo predtym. Ak tomu davas nakladacku treba drzat hladinu v hornej polovici rysky.
Ja u M54 ak tomu chcem nakladat, tak davam az k maximu (na ryske), ak auto stoji v rovine.
Nic nie je pocut ani pri 6500rpm, len pekny zvuk
zmena oleja na 10W60, teda zmena viskozity moze sposobit uvolnenie karbonu (uhlikova usadenina). Kedze nemas najmladsi agregat (urcite s viac ako 100tisic km +vek), lej tam, to co sa tam leje pravdepodobne od zaciatku. (u motoriek som to videl nazivo co to spravi, u aut sa stava to iste)
Uvolnovace karbonu tam uz vobec nelej, to je cista katastrofa.