tak tak adjuster unit, s tymto som si uzil aj ja rok trapenia, kolisanie volnobehu, tah od spodu nikde, stale hlasenie lambdy ze je zla, tu som vylucil kedze spotreba je ok.
Ta klapka po rozobrati je v principe jednoducha vec, je napajana 12V od startu po hranicu otacok 4120 tusim, ked potom RJ vypne prud do neho, otvori motylika a spriechodni dlhsiu cast sania, pri starte a otackach do 4120 musi pracovat pumicka-kompresorik ktori podtlakom zatvara tu klapku. ja som to vymenil ale z auta o rok mladsieho a sla este tyzden

, ale rozdiel bol okamzity, najviac ma sralo prijazd na krizovatku po vyradeni sa motor zaklepal, zakolisali otacky pod 500-1000 a potom sa ustalil na 800, vycistene a pretesnene vsetko, icv cisty a pracujuci jak detska prdelka, demontaz na motore M43 a vymena trvala 10 minut, zhodis vahu len vyrchnu cast, vyberes 3 srouby, povytiahnes, pootocis a adjuster je von, v jednej teme som cital ze pri vymene niekto poohinal trubky ABS pri vymene, neviem ako to dokazal
Jedina nevyhoda tej veci je ze stoji 130 eciek, niekto to menil ze to vrci, ja som menil ze to nejde, prisiel som na to cisto nahodou ked som mal dole sanie a odstranoval problemy s tupym tahom, pretesnoval ze ta klapka nejde pri zapalovani.
vymen to. a dakujem aj Jarovi ktory s carsoftom mi nasiel chybu ako changeover valve-DISA butterfly, po googleni som nasiel presne toto vymenil a slapem neslapem bo stara nejde, musim kupit uplne new, po 10 rokoch predpokladam ze ju maju v riti vsetci.
priznaky: klepanie auta, trhanie, chyba lambdy, dlhe starty, chudobna zmes-vela vzduchu do motora