... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
djlaco napísal:Zdravim vcera som zaregistroval škripotavo-vrzgajuci zvuk z prednej casti motora niekde v oblasti ako je klima kompresor a viskoskospojka vyzerato ako keby bola nejaka kladka alebo remenica alebo mozno remeň škripal. Robit ked je motor tepli na volnobehu aj počas jazdy pri nizšej rychlosti ho počuť potom pri vyssej rychlosti to zanika z hlukom motora. Ked je motor studeny tak to nerobi az ked sa zohreje. Zvuk sa zvysuje postupne ako sa zahrieva motor az do urcitej hlasitosti a potom to ma stali zvuk. Najviac ho počuť v prednej pravej casti masky v smere jazdy. . Co by to mohlo byt -nejake odchadzajúce lozisko alebo remen alebo vodna pumpa? skuste poradiť co by som mal vymeniť. Jazde vlastnosti sa nezmenili. Otacky drzia auto ma tah, turbo pracuje, auto sa neprehrieva drzi teplotu.
Diky
BJS napísal:Skús pozrieť španovák remeňa klímy. Mne to začína robiť už druhý. A to je originál.
djlaco napísal:napr dnes som to uz nepocul zvlasnene :) prestalo to robit. Budem to sledovat
compact napísal:aj mne to hrkoce...a presne, za studena nič....až ked sa trochu ohreje
u mna je to kladka či šponovák na klimakompresor, auto znie ako stará vyhrkana mlátička![]()
ked niekedy pojazdím s klímou, tak to sem tam nerobí ....ako ty hovoríš
budem to meniť ale už všetko....
R0nnIe napísal:Bude to asi ten remen, mne to robilo tyzden po vymene remena. Ale mne sa to prejavovalo tak, ze to robilo iba pri urcitych otackach, nie stale.
compact napísal:http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coupe/Europe/323i-M52/LHD/M/1995/august/browse/engine/belt_drive_climate_compressor/
č. 5 je tá vyhrkaná kladka....mení sa už aj napínák č. 10 a samozrejme aj remen
zatial to neriešim,nech si pekne hrkoce:) až budú peniaze tak to pomením všetko, ono sa to má meniť každých 100tis Km
djlaco napísal:
Myslim ze u mna nie je ten napinak myslim císlo 10 podla etk
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ompressor/
neviem ci to nie je nahodu samonapinaci remen. dost zle to tam vidlo ved ked budem robit klimu tak budeme mat zhodeny klimovy chladic tak to tam kukneme kde to presne robi.
djlaco napísal:Zdravim vcera som zaregistroval škripotavo-vrzgajuci zvuk z prednej casti motora niekde v oblasti ako je klima kompresor a viskoskospojka vyzerato ako keby bola nejaka kladka alebo remenica alebo mozno remeň škripal. Robit ked je motor tepli na volnobehu aj počas jazdy pri nizšej rychlosti ho počuť potom pri vyssej rychlosti to zanika z hlukom motora. Ked je motor studeny tak to nerobi az ked sa zohreje. Zvuk sa zvysuje postupne ako sa zahrieva motor az do urcitej hlasitosti a potom to ma stali zvuk. Najviac ho počuť v prednej pravej casti masky v smere jazdy. . Co by to mohlo byt -nejake odchadzajúce lozisko alebo remen alebo vodna pumpa? skuste poradiť co by som mal vymeniť. Jazde vlastnosti sa nezmenili. Otacky drzia auto ma tah, turbo pracuje, auto sa neprehrieva drzi teplotu.
Diky