Vitaj chlope,
k tvojim otázkam, za 4000 € čakaj slabšiu výbavu, určite pár nedostatkov (bez toho už asi E46 nekúpiš) a ohľadom km, do 200 tis. má veľmi málo áut, proste E46 je aj keď dizajnovo parádny ale proste už starý model, čo si budeme nahovárať.
V DE máš určite šancu za ten peniaz kúpiť v pohode základ ale ak sa do áut moc nerozumieš tak určite niekoho zober zo sebou.
Za mňa určite poriadne pozri kasňu a či to nechytá hrdzu klasika spodky dverí, lemy, atď...-nemá to pozink bacha na to!
Ďalej motor pozri čo sa dá, ako radí prevodovka a počas jazdy dávaj pozor a počúvaj či niečo nebúcha, neklepe, atď...
Motor je kapitola sama o sebe, niekto Ti bude tvrdiť že aj 3-liter je málo, ale proste tie 6 valce sú super a veľké problémy s nimi nebývajú-podľa mňa na 2.5 a 3.0 nemáš € tak to asi nepôjde, resp. ak nájdeš tak to bude vrak.
Počitaj tiež že potrebuješ € na prihlásenie+ základný servis po kúpe.
Byť Tebou tak ak máš 4000€ všeho-všudy tak by som počkal lebo ak máš dať všetky ťažko zarobené € za auto (staré) a potom sa náhodou dačo ... tak aby si si nebúchal hlavu o stenu. Sám mám E46 už určitú dobu a viem koľko € a námahy stojí keď to chceš udržať v slušnom stave čo Ti potvrdí viacero ľudí z fóra.
BTW: hlavne nebuď hŕŕŕ, kto si počká ten sa dočká.