Streda, 24. Júna 2015, 20:01
O ake auto sa jedna? Ked nejake supky, tak stracanie casu, a ver mi, ze viem co hovorim. Tipujem, ze nejaka E46.
Ak pojdes na kamione, resp. mas vybaveny odvoz, tak rataj minimalne 300e s tym, ze kamionista/odvoz potrebuje mat auto niekde, kam moze ist (napr. do centra londyna sa urcite nedostane), taktiez musis vybavit, aby predavajuci auta mal lyziny (kamionista, ktory potrebuje vytazit to isto nema), ale najdes obcas aj bazary, ktore maju lyziny k dispozicii...
Autom po vlastnej osi: garantujem ti, ze auto, ktore zvladne cestu po vlastnej osi z GB na SK bezproblemov a bezpecne sa neoplati, pretoze lacne nebude - potrebuje mat platnu STK (MOT) a cestnu dan (road TAX), potom potrebujes poistku (insurance) a tu sa zacina cely problem - STK je prenosna ked auto kupis, to nie je problem, cestna dan by sa po novom od oktobra 2014 mala viazat na majitela, po spravnosti akonahle kupis auto, v tom momente musis kupit cestnu dan na svoje meno (potrebujes k tomu anglicku adresu a platobnu kartu vydanu na tvoje meno registrovanu v anglicku - anglicka banka).
Insurance tak isto - da sa spravit jednodnove, co zacina od 70libier na den a vyssie (zo skusenosti nemas sancu uzatvorit insurance na slovensky vodicak, bez no claim bonus (bezskodovy priebeh v anglicku).)
Suma sumarum, ak ratam najlacnejsie alternativy, poistka 70 libier na den, trajekt 35 libier, palivo - zalezi co kupis a kam az ides, diesel 100-150libier, benzin 150 libier a viac. Ja nosim casto auta po vlastnej osi,1700km domov a suma sumarum ma to vzdy vyjde 300e, s tym, ze kupim auto, ktore ma platnu cestnu dan, stk a uzatvorim poistku na jeden den (ktora je uz v CZ neplatna, pretoze v nemecku mam pauzicku).
Ak tu zozenies niekoho znameho, co sa aspon trochu vyzna do aut a vie niekoho vybavit, co ti to nalozi na kamion a vysadi ti to u nas, tak mozno to dobre dopadne, len to vidim tak 10% dobrej kupy. Ked pojdes pre to ty osobne, cakaju ta len vydaje a problemy (napr. v anglicku mozes mat kazde koleso inej znacky, rozmer zachovany, za to ta v nemecku daju z dialnice dole a zakazu dalsiu jazdu, pri najlepsom mastna pokuta). Absolvoval som tu cestu niekolkrat, pod 300e sa nedostanes za cestu, to pisem s nejakym obcerstvenim, nalozit na kamion to tiez nie je take jednoduche ako sa zda, a akonahle pojdes cez niekoho co sa tym zivi, tak cena auta porastie tak, ze sa ti to pomaly nevyplati, navyse, teraz je kurz vysoky ako davno nebol - 1.40, takze zas cena hore, ak mas seriozny zaujem o nejake auto, mozme sa dohodnut, mam diagnostiku, do aut sa rozumiem viac ako vomack, takze ti nedonesiem salat. PS: aj tvarohovi som doniesol M3 co ma teraz, a pozri jak to prerobili na LHD a jazdi to jedna radost, on je spokojny, aj ja. Vsetci sme ryba.
banned... ...connecting people :)