... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

igi_218
Autor témy
Auto: e46
Kraj: Košický

presun auta GB- SK

Streda, 24. Júna 2015, 06:31

Ahojte potrebujem fakt poradit od clvoeka co ma prehlad

jedna sa o dovozd auta z GB na Slovensko ( leen vylucne na nahradne diely)

Ukazuju sa mi 2 alternativy

1. Ist tam kupit nalozit na kamion doniest tu rozobrat pozuit co treba

2. Ist tam kupit a dojst na danom aute na SVK a tu sa vynaraju otazky ako nato co vsetko treba platit a kolko to moze stat ?

Dakujem .

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Re: presun auta GB- SK

Streda, 24. Júna 2015, 09:39

napis bannedovi, on sa v tomto vyzna a mozno ti poradi. akurat jeho komunikacia je trochu retardovana, ale da sa zvyknut.... :mrgreen:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Simpson

Streda, 24. Júna 2015, 16:47

cely je retardovany, a zvyknut si mozu len rovnako orientovaní jedinci ako on...ROKI si zvykol

banned

Streda, 24. Júna 2015, 19:51

Cafte
banned... ...connecting people :)

banned

Streda, 24. Júna 2015, 20:01

O ake auto sa jedna? Ked nejake supky, tak stracanie casu, a ver mi, ze viem co hovorim. Tipujem, ze nejaka E46.

Ak pojdes na kamione, resp. mas vybaveny odvoz, tak rataj minimalne 300e s tym, ze kamionista/odvoz potrebuje mat auto niekde, kam moze ist (napr. do centra londyna sa urcite nedostane), taktiez musis vybavit, aby predavajuci auta mal lyziny (kamionista, ktory potrebuje vytazit to isto nema), ale najdes obcas aj bazary, ktore maju lyziny k dispozicii...

Autom po vlastnej osi: garantujem ti, ze auto, ktore zvladne cestu po vlastnej osi z GB na SK bezproblemov a bezpecne sa neoplati, pretoze lacne nebude - potrebuje mat platnu STK (MOT) a cestnu dan (road TAX), potom potrebujes poistku (insurance) a tu sa zacina cely problem - STK je prenosna ked auto kupis, to nie je problem, cestna dan by sa po novom od oktobra 2014 mala viazat na majitela, po spravnosti akonahle kupis auto, v tom momente musis kupit cestnu dan na svoje meno (potrebujes k tomu anglicku adresu a platobnu kartu vydanu na tvoje meno registrovanu v anglicku - anglicka banka).

Insurance tak isto - da sa spravit jednodnove, co zacina od 70libier na den a vyssie (zo skusenosti nemas sancu uzatvorit insurance na slovensky vodicak, bez no claim bonus (bezskodovy priebeh v anglicku).)

Suma sumarum, ak ratam najlacnejsie alternativy, poistka 70 libier na den, trajekt 35 libier, palivo - zalezi co kupis a kam az ides, diesel 100-150libier, benzin 150 libier a viac. Ja nosim casto auta po vlastnej osi,1700km domov a suma sumarum ma to vzdy vyjde 300e, s tym, ze kupim auto, ktore ma platnu cestnu dan, stk a uzatvorim poistku na jeden den (ktora je uz v CZ neplatna, pretoze v nemecku mam pauzicku).

Ak tu zozenies niekoho znameho, co sa aspon trochu vyzna do aut a vie niekoho vybavit, co ti to nalozi na kamion a vysadi ti to u nas, tak mozno to dobre dopadne, len to vidim tak 10% dobrej kupy. Ked pojdes pre to ty osobne, cakaju ta len vydaje a problemy (napr. v anglicku mozes mat kazde koleso inej znacky, rozmer zachovany, za to ta v nemecku daju z dialnice dole a zakazu dalsiu jazdu, pri najlepsom mastna pokuta). Absolvoval som tu cestu niekolkrat, pod 300e sa nedostanes za cestu, to pisem s nejakym obcerstvenim, nalozit na kamion to tiez nie je take jednoduche ako sa zda, a akonahle pojdes cez niekoho co sa tym zivi, tak cena auta porastie tak, ze sa ti to pomaly nevyplati, navyse, teraz je kurz vysoky ako davno nebol - 1.40, takze zas cena hore, ak mas seriozny zaujem o nejake auto, mozme sa dohodnut, mam diagnostiku, do aut sa rozumiem viac ako vomack, takze ti nedonesiem salat. PS: aj tvarohovi som doniesol M3 co ma teraz, a pozri jak to prerobili na LHD a jazdi to jedna radost, on je spokojny, aj ja. Vsetci sme ryba.

banned

Streda, 24. Júna 2015, 20:04

Ina vec je kupit auto z aukcie, lenze tam su poplatky a problemy s prepravou (vacsinou je najebane, ale agregat a drahe suciastky pouzitelne, a mozes ho vydrazit za par stoviek, ibaze len registracia na aukcnu sien zahrna depozit 1500e, ktory ti bude vysiet v lufte:D ) + kopa aukcii nemozes vidiet auto na zivo pred kupou, iba na nete fotky + popis, takze kupujes doslova (vo)macku vo vreci.

banned

Štvrtok, 25. Júna 2015, 00:15

PS: ten medzernik pred otaznikom si si mohol fakt odpustit, ci do kedy mi mienis tyrat moje srdce??

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 25. Júna 2015, 00:26

krasne napisane.. a nieje to ani tak retardovane ako sme vsetci cakali :lol:

igi_218
Autor témy
Auto: e46

Štvrtok, 25. Júna 2015, 06:36

daklujem za rosiahli nazor myslim ze sa mi potvrdilo presne to co som myslel a zistil :)

banned

Štvrtok, 25. Júna 2015, 06:59

Napis co hladas a poslem ti ponuky, mozno sa dohodneme ;)

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 25. Júna 2015, 07:51

hybaj že tvaroch na žaludi :lol:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

TAXIK
Auto: BMW 530d taxík
Kraj: Nitriansky

Piatok, 26. Júna 2015, 14:50

po najazdoch na obycajny naves? Asi by museli byt extra dlhe aby eliminovali ten sklon. Ani keby bol jumbo naves tak po beznych lyzinach nieje mozne. Predny naraznik ta nepusti aked nahodou ano tak pri prechode z lyzin do navesu chytis podbeh.
Ale bezne sa to da nalozit vysokozdviznym vozikom ktory maju na kazdej firme.
Takto sa to da krasne nalozit napriklad na zelezo cim ta preprava vyjde podstatne lacnejsie, kedze nemusis zaplatit 5 metrov loznej plochy!

banned

Piatok, 26. Júna 2015, 19:03

Lacnejsie? :D :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných