Dnes v sprche som dostal napad. Urcite niesom jediny, kto striehne teplotu motora, hlavne po tom, co si prezil zlu skusenost bud s prehriatim, poskodenou vodnou pumpou alebo chladiacim systemom.
V tychto horucich dnoch sa moze velmi lahko stat ze ukazovatel teploty motora sa odchyli z pozicie 12:00 a o par sekund mozme skoncit s parou pod kapotou.
Pride mi to zvlastne ze rucicka ukazovatela teploty ma dost velke rozpatie a v podstate ziadne skorsie varovanie, ze teplota stupa, neexistuje. Bud je rucicka v strede alebo v cervenom. A ruku na srdce...kto z Vas ma oci prilepene na budikoch ? U bmw je bezna vec ze moze zlyhat ci uz pridavna vrtula alebo mechanicka. Rucicka teploty motora stupne do cerveneho radovo do niekolkych sekund, pocas ktorych moze byt nasa pozornost niekde na ceste alebo dopravnej situacii.
Viem, ze niekto niekde pisal, ze sa da odstranit pipnutie ktore sa ozve ak teplota vonku klesne pod 3C. Nevedel by niekto zistit, ci sa da pipnutie nastavit aj vtedy, ak teplota motora stupne nad urcitu hladinu ? Budiky okrem analogoveho zobrazenia dokazu zobrazit cez menu aj teplotu digitalnu, cize prepdokladam, ze nieco take by snad bolo mozne. Je v celku zaujimave, ze inzinieri v BMW sa radsej venovali tomu, aby sme vedeli o tom ze je vonku pod 3C ako tomu, ze motor ma 130C.
nieco ohladom tejto idei som nasiel tu :
http://www.zhpmafia.com/forums/showthre ... ing-System