... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

partizan
Autor témy
Auto: E39 530dymivych
Kraj: Košický

Zodraty orech (bezpecnostna sroba kolies)

Sobota, 23. Októbra 2010, 16:43

Servuste,

Chcel by som sa poradit ze za kym ist pripadne kde kupit novy orech, lebo tento co mam je uz zodraty a najmenej jedno koleso s nim uz ani nejde uvolnit lebo sa presmikuje ( zodraty je aj orech a aj ta skrutka nie je v najlepsom stave ). Predpokladam ze najlepsie riesenie bude kupit novu sadu bezpecnostnych srob, ale stale tu je otazka ze ako dostat von tu zodratu. Nemam potuch ako su pneuservisy na toto pripravene, kedze zatial som to skusal len sam.

Vdaka za rady.

mysho
Auto: MB S204

Re: Zodraty orech (bezpecnostna sroba kolies)

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 16:36

Su dve moznosti:

1.) Pojdes k predajcovi, kde si tie sruby kupoval a objednas si nahradny orech, avsak musis mat jeho kod - ak ho nemas, tak tato moznost pada, pretoze tie orechy su jedinecne.

2.) Kupis novu sadu a tieto nasilne "zrusis" (napriklad navarenim matky, pripadne nejakym sposobom ju odrezat/zbrusit, ale tuto moznost si neviem celkom dobre predstavit). Ak mas potrebny equipment a skill, tak si to spravis aj sam, v opacnom pripade budes musiet vyhladat nejakeho garazmajstra.

PS: Mal som podobny problem, ked som stratil ten orech, no nastastie som mal povodnu krabicku aj s papierikom, na ktorom bol ten kod. Objednal som novy orech a do tyzdna som ho mal, vyslo ma to na 15€.
Vône do auta California Scents California-Scents.sk

partizan
Autor témy
Auto: E39 530dymivych

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 18:41

S tym objednanim noveho orecha to bude mozno komplikovane, kedze orech som dostal pri kupe auta, predosli majitel kupoval disky ktore su na aute v zahranici, takze predpokladam ze tie bezpecnostne sroby kupoval spolu snimi... :roll:
Takze mozno je cas zacat uvazovat nad planom B - cize nad hrubou silou a tazkou technikou :D

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 19:15

navar tam hocaku srubu ako pise kolega a mas pokoj 8)

Užívateľov profilový obrázok
MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 20:57

Kedysi som mal ten isty problem. Bol som s tym za jednym panom, co ma na Vrutkach pneuservis. Sroby boli 17ky. On vzal 16ku orech a obrovske kladivo. Orech natlkol na bezpecnostny srob a normalne ho vytocil... Stalo ma to vtedy tusim 200 korun a nove bezpecaky...

Kloky
Auto: F30
Kraj: Trnavský

Pondelok, 25. Októbra 2010, 05:25

Mne sa podarilo tiez stratit ten orech, takze som nevedel ani jeho kod. Bol som potom s autom v BMW servise, tam maju cele sady orechov, postupne sme skusali, ktory tam sadne. Podla toho, ktory tam sadol som hned kupil novy a bolo po probleme - cca 5 evri. Pokial to ale nepovolis ani novym orechom, tak bude treba pouzit plan B popisany vyssie.

matomendoza
Auto: e39,e38
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 14. Februára 2011, 21:21

existuju nato sady ale su drahe
skus sa popytat v pneuservisoch alebo dakych garazmajstrov
aj mne sa to stalo tak som nane navaril kluc a vykrutil,aspon si dam pozor na orech a na kod :D
b m w e 38 735 i A individual
geboren in Dilgolfing am 24.04.2001
Gewicht:1925 kg/Länge:4984 mm
b m w e 39 525 t d s
geboren in Dingolfing am 6.11.1997
Gewicht:1655 kg/Länge:4805 mm
vw passat 2.8 v6 synchro excrash

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Februára 2011, 08:19

cieva - a preco sa neopytas ? :D

ked to je origo bmw, nieje problem (mal by to byt tisichran), zbehnes do bavarie, objednas jeden orech a jednu srubu

ked to nieje origo a mas dobry pristup, nieje problem, zvaracka a vysrubuje sa.

ked je miesta menej, srandy bude viacej :D
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Februára 2011, 18:39

partizan napísal:
Servuste,

Chcel by som sa poradit ze za kym ist pripadne kde kupit novy orech, lebo tento co mam je uz zodraty a najmenej jedno koleso s nim uz ani nejde uvolnit lebo sa presmikuje ( zodraty je aj orech a aj ta skrutka nie je v najlepsom stave ). Predpokladam ze najlepsie riesenie bude kupit novu sadu bezpecnostnych srob, ale stale tu je otazka ze ako dostat von tu zodratu. Nemam potuch ako su pneuservisy na toto pripravene, kedze zatial som to skusal len sam.

Vdaka za rady.

Stavim sa ze mas tie univerzalne bezpecnaky, ja som ich mal a vymenil som ich za origo kedze tam my pasuje origo kluc takze nemusim mat ziadny nadstavec a viem ze ten srub alebo orech nezoderiem :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 36 neregistrovaných