... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Becko
Autor témy
Auto: E36 Compact
Kraj: Zahraničie

ZKW svetlomety - vyhadzov rozptylových skiel

Sobota, 27. Augusta 2011, 21:01

Čaute, potreboval by som poradiť.
Mám ZKW svetlá H1 s čočkou , a chcel by som vyhodiť tie rozptylové sklá , čo sú pred dialkáčmi aj pred čočkou.
Bude to potom vpohode ? Nezhorší sa svietivosť?
Druhá vec je , že držiaky čočky a tie šrobiky čo su tam , by som chcel streknúť na čierno..
Bude tam stačiť obyčajný čierny spray , alebo treba kúpiť nejaký tepelne odolný ?
Ďakujem

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: ZKW svetlomety - vyhadzov rozptylových skiel

Sobota, 27. Augusta 2011, 21:35

co sa tyka stretavaciek, tam je rozdiel s a bez rozptylovych sklicok minimalny ( ako urcite tam na nieco su, ked ich tam davaju, ale zatial neviem o niekom kto by ich vybral a potom daval naspet :D )
ale dialkove ti budu svietit "vsade"...ono co sa tyka viditelnosti je to podla mna ok, ale asi nebudu vdacni ini ucastnici premavky :D (ajked dialekove pouzivas len ked si sam )

takze kludne ich daj het...co sa tyka striekania ti neporadim, ale ked to budes robit, mohol by si to nafotit a spravt navod :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Becko
Autor témy

Sobota, 27. Augusta 2011, 21:45

Aha, no tak super potom..
S diaľkovými máš pravdu - používam len keď som sám , takže by to malo byť vporiadku , čo sa týka tohto..
Mal som predtým neorigo svetlá s čočkou a tam žiadna rozptylka nebola a všetko bolo OK..

Idem sa do toho budúci týždeň pustiť - vynechanie tých sklíčok by mi uľahčilo dosť vela práce, bo úchyty skiel sú vylámané a už teraz to tam bolo len na silikóne , aspoň teda túto časť budem môcť vynechať..

Jasné , potom to pofotím ;) Hádam sa najde ešte niekto , kto to takto robil tiež a poradí s tým lakovaním :)

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 27. Augusta 2011, 22:02

jasne, kludne ich vyhod...myslim ze 70% lude co ma cockove svetla ich ma vyhadzane, ono to aj lepsie vyzera potom :D
a viem ze Herri striekal svetla, ale on ma BOSCHky...je tam rozdiel v uchyteni cocky...ale mozno ti poradi :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Becko
Autor témy

Sobota, 27. Augusta 2011, 22:09

No ved , aj to vyzerá lepšie :) Angel eyes dávať ale nejdem , inak by som to striekanie neriešil - keby ich dávam , bo ten krúžok by pekne zakryl , to čo chcem aby teraz zakryla farba :)
Tak čakám ešte na niekoho , kto poradí akým sprayom a potom sa už veselo do toho pustím .

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 15:26

skoda ze tie rozptylove sklicka tu nemam.. by som ti ukazal princip v com je rozdiel..

popisom asi takto:
ked vyhodis z prevadzkovych tie sklicka, tak sa ti zuzi zaber svetiel.. bude to viac smerovane do stredu.. nebude to svietit po bokoch tak ako so sklickami..
takisto hlavne viditelne svetlo nebude rovnomerne rozvedene po ceste a bude vaic vidiet vady parabol (vypalenie atd) tie sklicka to rozvedu rovnomerne.
podobne je to s dialkovymi. bez sklicok to bude zaostrene do "jedneho" bodu a so sklickami je to rozptylene trosku do siroka.
kto ma tie sklicka po ruke, tak nech si zasvieti cez ne na stenu nejakou baterkou a pochopi o com to je..
Ja budem asi prvy co ich bude davat naspet..

Becko
Autor témy

Pondelok, 29. Augusta 2011, 02:40

ďakujem za radu - presvietim , vyskúšam, uvidím - dám vedieť ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných