... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
sir.andreas
Autor témy
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

záťažový senzor-senzor spolujazdca

Piatok, 4. Marca 2011, 22:18

viem že sa to tu spominalo niekoľkokrát, všetci dávali erudované rady no bez záveru.....ja by som Vás chcel chalani poprosiť skôr o radu alebo info, či neviete, kto by mi ten senzor vedel vymeniť za obyč vypínač. Proste manuálne zapínanie a vypínanie airbagu bez toho,aby mi už hlásilo chybu,keď nasadne spolujazdec...
Andreas
BMW 320d E90

valer750
Kraj: Prešovský

Re: záťažový senzor-senzor spolujazdca

Piatok, 4. Marca 2011, 23:50

pripojit emulator zatazoveho snimaca a vypnut pipanie pasov, tak by sa to dalo urobit, ale vypinac asi nie....
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

sir.andreas
Autor témy

Sobota, 5. Marca 2011, 07:43

tak ked to vedia spravit v BMW,mi nevrav ze nejaky elektrikar to neurobi...hold len v BMW chcu za to 280Euro
Andreas
BMW 320d E90

valer750

Sobota, 5. Marca 2011, 20:49

som pochopil, ze mas vadny zatazovy snimac, lebo ak ano tak vypinac nic neriesi...vypinanie airbagu sa samozrejme da spravit, ja to mam:))
E91 325dA
E34 540/6

sir.andreas
Autor témy

Nedeľa, 6. Marca 2011, 18:13

valer750 napísal:
som pochopil, ze mas vadny zatazovy snimac, lebo ak ano tak vypinac nic neriesi...vypinanie airbagu sa samozrejme da spravit, ja to mam:))

juuj no nepotesil si ma...to fakt budem musiet menit ten zatazovy? :( Ja som myslel,ze ked ho mam vadny a dam vypinanie zapinanie aibagu na manual,tak to bude ok a nemusim vyhadzovat prachy za novy or letovat nejake cuda do stareho,aby to slo...no neviem co teraz. :-(
Andreas
BMW 320d E90

valer750

Nedeľa, 6. Marca 2011, 21:24

trosku ta poupravim...nie letovat odpor a diodu do stareho, ale pripojit emulator...letovanie fungovalo na E38, 39...na E90 asi nie...a zasa nie som si uplne isty, ci by pomohlo domontovat vypinac airbagu, lebo...zatazovy snimac funguje od 12kg, aj ked na mojom aute to reaguje hlavne od polohy spolujazdca a je pripojeny priamo do riadiace airbagov a nefunguje iba takym stylom, ze zopnute alebo vypnute, ale vyhodnocuje svoj stav...
prepokladam, ze ked ti niekto sadne do auta, tak to vyhodi chybu airbagov a da sa to zmazat iba diagnostikou...inak co sa toho vypinaca tyka, da sa to dorobit, su to iba dva kable, plus nakodovat jednotku aibagov, cena cca 5€...ale naozaj neviem, ci to pomoze, ale skor nie ako ano, kedze auto si vkuse kontroluje ten snimac, plus cidla zapnutia pasov...
E91 325dA
E34 540/6

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 7. Marca 2011, 20:37

Predpokladám že princíp dečky ako senzora v sedačke bude rovnaký akurát pripojenie je odlišné na E90 ako to bolo na E46 atď..
takže za skúšku by to bolo použiť ten istý princíp ako oklamať RJ.

Odopnutie airbagu - originál je to ako bolo spomínané len spínač do RJ, dá sa to aj tak že airbag ako taký mechanicky odpojíš vhodne zapojeným prepínačom dakde v kastlíku. RJ airbagu si nič nevšimne a airbag ostane odpojený úplne :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: PeqpeK a 30 neregistrovaných