... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

david1
Autor témy
Kraj: Prešovský

Re: Zařazení zpátečky za jízdy

Utorok, 18. Februára 2014, 22:57

Docela čumím ty jo jak tomu rozumíš :thumbup: a když tohle napíšou firmy, které se specializují ne opravy převodovek tak už fakt nevím jak jsou to velcí profici a jaké firmě bych dal vůbec převodovku opravit třeba i do budoucna. Fakt moc dík vážím si takových lidí co si dají práci a pomůžou ostatním. Chci se zeptat ty jsi mechanik ?

david1
Autor témy

Utorok, 18. Februára 2014, 23:22

Ještě mě napadla jedna věc jestli tam nedala P, seděl jsem vedle viděl sem na 90% R. Co se případně stane při P to samé ?

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 19. Februára 2014, 00:03

Pozeram že téma rozrastá,neda mi nepriespiet......to fakt tu budete riešiť čo sa mohlo stať???:...šak ked ti auto funguje tak sa na to vyser, frajerke povedz nech si dava na to pozor,ked sa bude zohinat cez tunel k tebe pod volant, za jazdy to je nebezpečne...... :mrgreen: preto mám radenie na stlpíku volantu..... :wink:

ber to z nadsázkou....))))

Minule som si musel v aute prdnut, neviete čo sa mohlo stať že zadny cestujuci si trošku čuchli???.... :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Téma ma jasne zamerianie,ale už tu dost ludí odpisalo, že čo a ako.....)))))Prispejem aj ja, pokial ti to auto špale ako predtym,tak sa neboj,ak sa niečo pojebkalo, prevodovka ti to da vediet...))))

PEACE BMWKLUBU SK...... :thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Streda, 19. Februára 2014, 07:37

david1 napísal:
Docela čumím ty jo jak tomu rozumíš :thumbup: a když tohle napíšou firmy, které se specializují ne opravy převodovek tak už fakt nevím jak jsou to velcí profici a jaké firmě bych dal vůbec převodovku opravit třeba i do budoucna. Fakt moc dík vážím si takových lidí co si dají práci a pomůžou ostatním. Chci se zeptat ty jsi mechanik ?

Mechanik som mozno tak doma vo svojej garazi, inak som inzinier pre automaticke robotizovane dvojspojkove prevodovky v GETRAG-u.

david1 napísal:
Ještě mě napadla jedna věc jestli tam nedala P, seděl jsem vedle viděl sem na 90% R. Co se případně stane při P to samé ?

Pri zaradeni do P v tej rychlosti by ti to rapotalo (kolik by nevedel zaskocit do rychlo tociaceho sa parkovacieho kolesa), kym by si opat nespomalil na minimalnu rychlost. Ono ked to skoci dnu aj v takej 6 km/h, je to supa ako ked zastavis o strom a uolzenia prevodovky a motora sa ti nepodakuju.

@TT-SIMIK:

Ze si si nezvykol tu este :lol: co tema, to facepalm pomaly. Chyba tu akurat mod ktory to mal zamknut a premenovat na vyriesene uz minulu stranu.

david1
Autor témy

Streda, 19. Februára 2014, 11:42

Z bmw jim to nedalo a ještě se mě ptali přesně kolik je stupnová převodovka a rv. a napsali :
Máte tedy ve vozidle převodovku 5L40E výrobce Genaral Motors (USA). Dle mého názoru u této převodovky není ještě tak vyspělí software, který by převodovku chráníl jako tomu bude na 100% u převodovky 6-ti stupňové od výrobce ZF 6HP26 (Německo). Tam je už i parking řazen elektronicky!

Pokud se tedy stalo a jste si jist!!! že po manévru vaší přítelkyně po zařazení R došlo k spomalení skoro až k zastavení vozidla muselo se převodovce odehrávat řazení jiných převodů. V opačném případě, kdy bude převodovka chráněna proti takovému používání průběh během jízdy bude takový, že se nezařadí nic a pojedete v neutrálu dokud zase nezařadíte D a jednotka si nevypočítá ze snímaču otáček motoru, vstupní hřídele převodovky, výstupní hřídele převodky a rychlosti vozidla parametry pro zařazení správného rychlostního stupně.

Rottwa

Štvrtok, 27. Februára 2014, 21:41

Natocil som vam par videi, na vyvratenie mytov. Takto sa spravaju dnesne moderne automaticke prevodovky. Tu ide konkretne o robotizovanu dvojspojku, cize nie klasicky konvencny automat s hydromenicom, ale to na veci nic nemeni.

Zaradenie do P pocas jazdy. Mozte pocut po zaradeni ako sa kolik odraza od rychlo rotujuceho sa parkovacieho kolesa a zapadne az pri malej rychlosti. Tak to zastavi auto ako ked trafite strom. Az som rukou nechtiac zatrubil. Toto je najpevnejsi komponent s celou parkovacou sustavou v prevodovke (critical characteristic component). Robili sme na tom dizajnove testy, kde sme 5-ti sedeli v aute a radili to tam v prudkom klesani 100x a viac krat sa sebou. Vzdy to tam takto zapadlo a vydrzalo. Ilustracny obrazok:

Obrázok

Tu zaradim rozbehnuty do R. Mozte vidiet ze aj ked pridavam kym je zaradene a auto sa hybe dopredu, nic sa nedeje a rychlost zaradi az pri minimalnej rychlosti. Nasledne sa bez toho, aby som pridaval plyn, sa pohne plynule dozadu.

Tu zas radim pri jazde hore dole R N D ako mi pride plus stlacam plynovy pedal a vidite, ze prevodovka je chranena a nic sa nedeje.

Co sa tyka starsich prevodoviek, nie je to takto dokonale osetrene, ale tie ochranne mechanizmy tam su vzdy, cize bat sa nemusite. Ale doma to radsej neskusajte a rezimy PRND volte vzdy so stlacenou brzdou a ked stojite. [-X :lol:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 27. Februára 2014, 23:08

Ja casto premyslam, coby sa stalo keby som ja alebo spoluajzdec omylom stlacili za jazdy to posahane tlacitko P na tom joysticku co mam v plecke. Cize nic hej? [lebo na to netreba drzat poistku aby to zafungovalo pri statii] :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 27. Februára 2014, 23:23

Nestane sa nic. A neviem,naco tu riesite dookola nezmysly,RJ automatu jednoducho nezaradi nezmysel.

david1
Autor témy

Sobota, 1. Marca 2014, 17:37

Tak když jsem to poslal jedné firmě s kterou jsem komunikoval tento text + celkově jak to funguje jak to popsal rottwa:
Novsie automaty jednoducho nezaradia - nic sa nedeje.
Starsie automaty: aktivuju solenoid (v nasom pripade MV3) na maximalny unik oleja.
ODEPSAL :

Tak naposledy Vám píšu,

to je přesně ono! Pán Ing. Vám přesně popisuje převodovku 6-ti stupňovou od výrobce ZF 6HP26 Generation 1 a ještě k tomu staršího provedení, která má právě jím zmíněný solenoid MV3 na hlavním ventilu. Nepopisuje Vám, ale vůbec Vaši převodovku 5-ti stupňovuo 5L40E od GM. Ta bohužel je úplně jiná.....

Nevím tedy komu všemu jste popisoval váš problém, ale pokud je jeho poslední věta míněna na mne, tak ho velice pozdravujte a viřiď te mu prosím ať si nejprve zjistí jaká je převodovka v autě a pak ať ji popisuje. To je totiž základ než bude rozdávat moudra!

Můžete si to vyzkoušet a proveďte přesně to co se podařilo Vaší přítelkyni a uvidíte jak se převodovka zachová. A nebo byl popis od Vás zavádějící a nepravdivý, ve smyslu, že se auto zastavilo.

S pozdravem

Takže se něco mohlo pokazit v mojí převodovce ?

Rottwa

Pondelok, 3. Marca 2014, 21:32

Ved sme ti uz odpovedali ze sa ti mohli spalit lamely, ale ocividne sa ti nespalili ked ti vsetko funguje ako ma. Treba zistit, ci aj GM prevodovka ma tu funkciu, lebo ja som naozaj pisal o ZF. Mne sa ale paci ta jeho posledna veta, ze on vlastne asi ani nevie ako sa to sprava, iba podla toho co si mu napisal.

Můžete si to vyzkoušet a proveďte přesně to co se podařilo Vaší přítelkyni a uvidíte jak se převodovka zachová. A nebo byl popis od Vás zavádějící a nepravdivý, ve smyslu, že se auto zastavilo.

Na druhej strane ti to darklord pekne napisal - nababri do toho, co funguje :wink:

michaltt
Kraj: Košický

Pondelok, 3. Marca 2014, 21:44

Necital som to cele ale mne nejde dat ani P ani R kym nestlacim brzdu (za jazdy aj ked stojim).
Bez brzdy mozem dat tak jedine N (za jazdy aj ked stojim)

#-o
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Rottwa

Pondelok, 3. Marca 2014, 22:09

To vdaka shift locku (elektricka spinacia poistka v module paky volby rezimov). Mozes ju citit po stlaceni brzdy, ked mas ruku na pake. Ale kedze sa ti to moze stat pri brzdeni a zotrvacnost tlaci ruku dopredu, je tam aj plan B.

michaltt
Kraj: Košický

Pondelok, 3. Marca 2014, 22:12

Rottwa napísal:
To vdaka shift locku (elektricka spinacia poistka v module paky volby rezimov). Mozes ju citit po stlaceni brzdy, ked mas ruku na pake. Ale kedze sa ti to moze stat pri brzdeni a zotrvacnost tlaci ruku dopredu, je tam aj plan B.

Ano , to citim, ked stlacam brzdu tak to vo vnutri pracuje. A ruku mam na pake len ked radim v Mku :)
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Jao
Auto: BMW E39 525d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Marca 2014, 21:18

Citujem: "Tak naposledy Vám píšu"
Dobrý banánistan. Ale hlavne že vyhralo ego odborníka. Pán by si mal naštudovať príručku, ako sa správať k potenciálnemu zákazníkovi. Ja by som mu odpovedal, že tak naposledy sa obraciam na Vás a už o mne počuť nebudete.
K téme by som dodal - tiež ďakujem za každú užitočnú informáciu od skúsenejších.
Na začiatku jazdenia s automatom som si myslel, že prevodovku šetrím pri krátkodobých zastaveniach, keď preradím do N. Na potvrdenie Rottwovej osvety, že prevodovka je chránená viacerými spôsobmi je tiež fakt, že v manuálnom režime si tam tiež nezaradíte nezmyselnú rýchlosť, ale radič tam šupne vypočítaný stupeň.
BMW E39 525d touring exclusive

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných