... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

riso1978
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Zápach okolo diesloveho vozidla.

Sobota, 24. Augusta 2024, 15:31

Dobrý deň, nevie mi niekto vysvetlit, prečo majú dieselové vozidla taký zvláštny zápach? Myslím od motora, alebo niekde tam v predu. Nie z výfuku. Občas to cítim, keď idem okolo vozidiel pešo. Cítim to aj ja pri mojom, ale v zime som to necítil ak si dobre pamätám. Ja mám nebehane 107000km a mám 3.0d 190kw BMW 4. Podotýkam, že nemám žiadne úniky oleja ani nafty, motor suchý a čistý.Vyfuk mám vzadu krásny čistý, ani milimeter sadze. Známy mi povedal, že to je normálne a že som si nemal kúpiť diesel. Ale nikto mi nevysvetli, že z čoho to je.
A ešte jedna otázka, je v BA nejaký dobrý expert na BMW, ktorý by sa nato pozrel, pokial to nie je normálne ? Mám síce svojho dobrého mechanika, ale nie na takéto hľadanie atd.....

juro xd
Auto: BMW 530xD,F11
Kraj: Nitriansky

Re: Zápach okolo diesloveho vozidla.

Sobota, 24. Augusta 2024, 18:26

Minimalne cely okruh nasavania motora až po klapku( ale aj cez nu až do spalovacich priestorov valcov) je spojený s atmosferou a po zastavení motor touto cestou uvolnuje svoj typický zapach. Takže tam kde motor pri chode aktívne nasáva vzduch(večšinou ukryté v prednej maske pri chladičovej stene),tam sa po zastavení motora aj pasívne odvetráva.

riso1978
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Sobota, 24. Augusta 2024, 18:52

Takze je to normálne aj pri mojom BMW 430d pri 107000km? Ok. A nemôže mi to nasať do kabíny? Ten zápach.

Užívateľov profilový obrázok
Dendooo
Auto: E38, E39
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 25. Augusta 2024, 15:54

Každý diesel smrdí, s tým si nepomožeš. Či už smrdí priamo nafta - ak si človek zabudne dať pri tankovaní rukavice tak volant napáchne na pár mesiacov, alebo pri výmene pal. filtra kvapne nafta na nejaké gumové tesnenie (napr. tesnenie okolo kapoty) tak to odtiaľ človek už nedostane. Smrdí aj olej, takže pri výmene oleja a filtra tiež veľmi opatrne - nech sa nič neoprská a všetko okolie sa vyčistí čističom na brzdy. Čo sa týka spalín tak tam si moc nepomožeš - treba si zvyknúť alebo prejsť na benzín :smile:

Ja som prešiel na benzíny práve kvoli smradu dieslov, to bol pre mňa najvačší problém. A je úplne jedno akú emisnú normu auto má - diesel bude smrdieť vždy.
Fabia III TSI 2020
E38 740i - 2000 Cosmosschwarz
E39 530d - 2000 Aspensilber
Ex - E34 525tds Touring - 1995 Cosmosschwarz

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných