... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

woofer

Streda, 4. Júna 2008, 22:01

Ešte jedna rada..... je viac typov ozvučníc,ale ak si si neni isty objemom, tak voľ hermeticky uzavretu ozvučnicu, to znamena bez bazreflexu, lebo ta nieje až tak velmi náročná na zlú litráž!!!!Už mám za sebou nejake tie stavby a toto viem na 100%!!! 8) 8) 8)

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Streda, 4. Júna 2008, 22:07

To más jedno ako to más otocene ludske ucho nedokáze lokalizovat basy takže je uplne jedno ako ho más umiestnene.

Bassreflexi ti prehlbia zvuk basov ale musia byt dobre naladene, ak niesu tak s toho idu selijake zvuky a može ti to tiež doničit reprák, dokonca hocijaky reprak sa ani nemože pouzit.

Tiež sa pripájam k nazoru Zhmp, uzavretou toho najmenej nepokazis, poriadne zatlmit a hotovo, ale zase aj obycajna bassreflexová sa dá celkom lahko vypočitat ale nie vzdy to dopadne tak ako má.

Tak ake to más tie repráky?
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

xtreme
Autor témy
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Re: woofer

Streda, 4. Júna 2008, 22:07

zhmp napísal:
Ešte jedna rada..... je viac typov ozvučníc,ale ak si si neni isty objemom, tak voľ hermeticky uzavretu ozvučnicu, to znamena bez bazreflexu, lebo ta nieje až tak velmi náročná na zlú litráž!!!!Už mám za sebou nejake tie stavby a toto viem na 100%!!! 8) 8) 8)

super :idea: diki moc..

s tymto som sa hral vcera.. ide to do e34 do plata vlastne tam kde boli povodne..
Prílohy
DSC01821.JPG
DSC01821.JPG (25.78 KiB) 1870 zobrazení
.

xtreme
Autor témy

Streda, 4. Júna 2008, 22:10

Peped napísal:
Tak ake to más tie repráky?

netusim vobec :oops: ani znacku.. ale nejake shity.. tusim 250w boli ale ani to netusim ci rms.. :oops: viem len ze priemer bol kolo 33
musim to zajtra pozriet..

heh.. znacku som uz nasiel.. bo som ich tu raz fotil.. ale chytil som riadneho zdrba, tak som to zmazal, ale neviem to najst.. len som nasiel ze znacka visaton
.

xtreme
Autor témy

Streda, 4. Júna 2008, 22:34

tu su odfotene.. :roll:

a pre rypacov.. viem, su to shity, ale je to to jedine co momentalne mam a musim sa s tym uskromnit.. su aj dolezitejsie veci..
kedze tu elektriku som uz ako tak vyriesil a nemusim liezt cez kufor ked sa mi vybije bateria, mozem to trochu prerobit.. a inak tato tema je super aj na neskor, bo si isto budem robit dalsi s lepsimi reprakmi, tak zatim sa chcem zaucit..

poradite aj s tymito? http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=2 ... c&start=45

vlastne uz ste mi aj tak dost pomohli.. za to diiik.. viem ze to mam zapojit ,,na pumpu" a bez basreflexov.. diiiik.. pozriem tie parametre a zajtra mozme o tom pokecat.. :lol:
.

TT-SIMIK

visaton

Štvrtok, 5. Júna 2008, 12:49

Nooo na margo VISATONU, niesu to až take šity ako si mysliš, nahodou robia celkom slušne zostavy čo sa tyka domaceho kina, žiadne umeliny,ale všetko MDF, a práve tato firma dala do obehu presne konstrukcie ozvučnic do domácnosti,boli tam komplet návrhy, stavby,rozmery, tlmenie,vyhybky a tak...takže nieje to až take zle ako si myslíš!!!!!! 8) 8) 8) 8)
P.S. Ak budeš robit tu uzavretu ozvučnicu,tak musi byt vzduchovo nepriepustná, a vtedy tam nebude vzvnikat akusticky skrat a bude mat dobry bass, a hlavne znesie reprák veščie tlaky,koli tomu že ho drží vzduch!!!! 8) 8) 8)

Gary

Štvrtok, 5. Júna 2008, 18:54

tak som sa pytal a povedal mi to co ti tu uz povedali chalani.Ale inak ze to nie je dobre do auta.

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:08

Gary napísal:
tak som sa pytal a povedal mi to co ti tu uz povedali chalani.Ale inak ze to nie je dobre do auta.

co nie je dobre? dva repraky oproti sebe? preco? nechapem..
.

xtreme
Autor témy

Re: visaton

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:08

zhmp napísal:
Nooo na margo VISATONU, niesu to až take šity ako si mysliš, nahodou robia celkom slušne zostavy čo sa tyka domaceho kina, žiadne umeliny,ale všetko MDF, a práve tato firma dala do obehu presne konstrukcie ozvučnic do domácnosti,boli tam komplet návrhy, stavby,rozmery, tlmenie,vyhybky a tak...takže nieje to až take zle ako si myslíš!!!!!! 8) 8) 8) 8)
P.S. Ak budeš robit tu uzavretu ozvučnicu,tak musi byt vzduchovo nepriepustná, a vtedy tam nebude vzvnikat akusticky skrat a bude mat dobry bass, a hlavne znesie reprák veščie tlaky,koli tomu že ho drží vzduch!!!! 8) 8) 8)

:shock: :shock: :shock: :shock: teraz si ma fest dorazil :shock: :shock: :shock: :o kokso..
.

Gary

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:14

tak ako ti napisal zhmp.musis to vediet urobit inak to moze hrat na p...

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:18

Gary napísal:
tak ako ti napisal zhmp.musis to vediet urobit inak to moze hrat na p...

ste ma inak potesili diki moc.. isto sa do toho dam.. uvidime aky bude vysledok.,, posnazim sa najskor najst na nete ozvucnice od visatonu a uvidime.. :wink:
.

TT-SIMIK

Bassssssss

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:24

xtreme napísal:
ste ma inak potesili diki moc.. isto sa do toho dam.. uvidime aky bude vysledok.,, posnazim sa najskor najst na nete ozvucnice od visatonu a uvidime.. :wink:

Ešte jedna vec...sú to subwooferove basaky,alebo len basaky????hmmm??????to je dost podstatne......nieže by som chcel rýpať,ale pripadaju mi ako klasika basáky,kedže subwooofery maju podstatne silnejší zaves membrány,ale to sa len pýtam...:-))))))!!!!....... :o :o :o :o

xtreme
Autor témy

Re: Bassssssss

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:34

zhmp napísal:
Ešte jedna vec...sú to subwooferove basaky,alebo len basaky????hmmm??????to je dost podstatne......nieže by som chcel rýpať,ale pripadaju mi ako klasika basáky,kedže subwooofery maju podstatne silnejší zaves membrány!!!!....... :o :o :o :o

no hej, myslim aj ja ze su to len klasicke basaky.. ale za pokus mi to stoji, uvidime co to bude robit..

odfotim ti ich aj zo zadu a z boku.. bo nevim presne.. alel som dnes brutal rozbity.. ehh..
.

TT-SIMIK

hmmm

Štvrtok, 5. Júna 2008, 19:46

No ja ti prajem vela štastia,aby ti to hralo dobre......Ale ak su to basaky a budeš do nich tlačit subbasové tony pod 50Hz,tak ti odídu do večných lovíšť a budeš mat po pokusoch, ja som si pred 8 rokmi dal do feldy kombi hudbu za 50 000 a ked som hladal spravny subwák,tak som kamošovy odpálil subwáky čo robil z klasickych basákov ale 5, bolo to na jeho zodpovednost,lebo chcel vediet ako to bude hrat!!Nepretažoval som ich výkonom,ale Hz pod 50Hz,tak išli do nebíčka reprákoveho...:-))))ale čo sa tyka subwooferov tie lepšie tahaju od 25Hz a to je už hovadský bass....hehe!!Za pár týždnov sem hodím foto mojho audia v kufri, tiež to nebude za pol miliona muzika,ale bude to pomer cena a vykon,ešte musim doriešit dilemu ako to bude hrat,ale asi to najprv vyskúšam že tam hodim lichobežník,aby som vedel čo to bude zač a až potom sa pustím do laminátovej zástavby do rezervy!!!

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 5. Júna 2008, 20:50

Pokial si neni nejaký audiofil a este si nemal lepsiu muziku v aute tak ti to bude stacit az az :wink:

Tieto repráky poznam z výkladu, som sa medzi nimi rozhodoval aj ja. Nechcem ti kazit iluzie o nich ci tu narobili ale podla mna až take super niesu ale zas nehovorím že su to uplne shity.

Niesu urcene do subáča ale zahraju niečo za to.

Treba si povedat že: ,,Na dedinu to stačí! A meštan sa do toho aj tak nerozumie.,,
:lol:
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných