... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
DAVE1979
Autor témy
Auto: BMW 530ia E39
Kraj: Trnavský

výmena,preplach oleja

Pondelok, 22. Augusta 2011, 16:46

Ahojte.Rozhodol som sa vymenit na 318 is motorový olej.Problém je vtom že neviem aký olej tam bol predtým.Nenašiel som nijaký štítok,papierik pod kapotou z udajmi o menení oleja.Bol som v predajni a tam mi doporučili 10 w 40.tak som si kupil castrol magnatec...stým že 15 ku by tam predtým asi nikto nenalieval (ale čo ked)...doporučili mi urobyť preplach motora s týmto prípravkom http://www.autoprofishop.sk/product/36/ ... maxx-300ml má sa to naliat a 15 minut nechať bežať na volnobehu..máte stým niekto skusenosti? čítal som teraz dosť na nete ale stretol som sa vačšnou z negatívnymi ohlasmi..čo mi radíte vy profíci? :-) dakujem

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Re: výmena,preplach oleja

Pondelok, 22. Augusta 2011, 17:54

preplach by nemal uskodit, a aspon trosku ti to precisti.
polsynt 10w40 by nemal nic pokazit.
pocul som ale blbe nazory prave na ten castrol magnatec, ale osobne skusenosti mam len s mobil1 s2000 10w-40 a ten bol ok.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: výmena,preplach oleja

Pondelok, 22. Augusta 2011, 18:42

ja používam ten castrol magnetec 10W40, nie preto že by som bol nejaký tvrdý zástanca toho castrolu, ale mám s touto značkou dobré skúsenosti aj z iných áut a s inými skúsenosti nemám a pri 4litroch by som možno ušetril 2€ pri inej značke tak to vôbec neriešim

inak aj iné značky olejov sú v pohode, všetky musia spĺňať normy takže tak, teraz akurát testujem olej BP v jednom aute nonBMW a zatiaľ sa to správa rovnako ako s castrolom s rovnakou viskozitou ale pri 4litroch som ušetril 4€

k tomu preplachu by som tiež chcel počuť nejaké názory, motor 2,5TDS, aj predošlý majiteľ tam lial to isté čo ja, čiže minimálne 50tis. km dozadu to jazdí s castrol magnatec diesel 10W40, teraz budem meniť zasa olej a zas to isté čo doteraz tak či sa oplatí spraviť preplach motora, či to pomôže niečomu alebo či z toho nebudú potom problémy?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných