... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

pby
Autor témy
Kraj: Prešovský

vymena expanznej nadoby+chlad. kvapaliny+odvzdusnenie

Streda, 3. Júla 2013, 16:10

no vcera som nevedel co sa mi stalo dnes uz viem komplet cela expanzna nadoba od vrchu dole prasknuta :( ide ma slak trafit..
e46 320i M52

-neviete mi poradit navod (idealne video) ako vymenit nadobu,chladiacku kvapalinu a odvzdusnit cely system spravne ?

-musim origo alebo staci aj nejaka lacnejsia ? (pomohli by nejake odporucnia/linky na nieco dobre pomer cena kvalita)

Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Re: vymena expanznej nadoby+chlad. kvapaliny+odvzdusnenie

Streda, 3. Júla 2013, 16:59

ak by si chcel riesit expanzku tak si daj pozor na to aby ti neposlal s diezla co mal webasto tam je o jeden otvor viac a urcite nekupovat druhovyrobu a este jedna vec len tak tiexpanzka nepraskne mne ked praskla tak to sposobilo ze mi nezopinalo ventilator a tak na semafore sa motor prehrial a expanzka praskla

pby
Autor témy

Streda, 3. Júla 2013, 17:53

Vdaka za tip :thumbup:
k tej pricine.. ved je mi to divne ze expanzka praskne, musi tam byt nie taky pretlak :shock: no ja som chcel tatosa trocha prevetrat tak som si sportovejsie zajzdil pod 3000 ot som nesiel :) a ked som isiel do kopca mi zacalo svietit ze malo vody v chladici - cize pocitam ze niekde tam praskla.. ako odsledujem ci zopina ventilator ? lebo teraz bez vody jazdit nechcem..
OO(||||)°(||||)OO

pby
Autor témy

Streda, 3. Júla 2013, 18:10

doplnim ale ze teplota mi nikdy nevystupila viacej ako milimetirk za presny stred ukazovatela teploty k cerenemu polu sa ani nepriblizila (je oznost ze to ukazuje zle a jednoducho ta rucica nemera spravne, ze teplota bola fakt velka no neukazovalo ju spravne v dosledku coho praskla expanzka? )
OO(||||)°(||||)OO

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Streda, 3. Júla 2013, 18:37

expanzky strielaju lebo ten material casom oslabne, unavi sa, je to bezna vec na e46. Ja som menil tiez. Zaklad je kupit spravnu expanzku, rozdiel je este aj medzi automatom a manualom. Vymena nie je velky problem, zospodu vytiahnut poistku a poriadne potiahnut expanzku nahor.

kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Streda, 3. Júla 2013, 19:04

to je tiez pravda lebo ten plast je taky tvrdeny to znamena ze sa nevie roztahovat a stahovat a vykyvy teploty to nevydrzi a zvlast po 10-15tich rokoch no mne ked strelila tak mi teplota vyletela az potom takze preistotu ked vymenis expanzku tak pozeraj ci ti bude tocit ventilator ak nie tak mas KO riadiacu jednotku ventilatora jasom za nudal cca 50e ak sa dobrepametamsamozrejme s buracky

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Júla 2013, 19:04

mne expanzka praskla tyzden po kupe a to po nastartovani uz tepleho motora na volnobehu...
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

pby
Autor témy

Pondelok, 8. Júla 2013, 07:05

OK vdaka, este ak by nieto vedel ako spravne od prveho kroku odvzdusnit cela chladiaci system po vymene nadrzky a chladiacej kvapaliny ?
Pocul som nieco o tom ze ma byt predok mierne zdvihnuty a pod. Ale taky navod presne krok po kroku by pomohol. Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných