Zdravím, podobné vŕzganie gúm okolo dverí sralo aj mňa, tak som sa do toho rozhodol dnes pustiť a som spokojný s výsledkom.
Tu je jednoduchý návod, ako vŕzganie z okolia dverí odstrániť:
1. Čistenie na hrubo - na tesnení okolo dverí vie byť dosť nalepený bordel (hlavne, ak ste to niekedy pred tým už mazali napr. vazelínou, silikónovým olejom atď., tak sa to časom na to prilepí). Ten treba najprv na hrubo odstrániť. Ja som použil len obyčajnú čistú vodu a išlo to dole pekne.
2. Dôkladné čistenie - pod týmto pojmom rozumieme, že sa s tým budeme už viac hrať

veľa ľudí písalo, že používa aj jar, ale ja osobne som opäť a zase použil len čistú vodu. Treba to tesnenie vyčistiť pekne, ak sa dá, tak aj z druhej strany, sú v ňom rôzne drážky atď., tak treba sa snažiť, aby bolo čisté fakt aj vnútri, zpredu, zozadu, z boku
3. Kávička/cigaretka - následne je treba počkať, dokedy to všetko riadne uschne. Ja som mal auto odstavené na slnku, takže za nejakých 15 minút som to mal všetko suché.
4. Mastenie - no a teraz sa je potreba s tým pohrať. Ja som použil pánsky tuhý dezodorant rexona. Je treba niekde začať, ja som začal od vodičových dverí a postupne som išiel ďalej ku ďalším dverom. Jednoducho chytíte dezodorant a každú gumu pekne pomastíte a potom to riadne rozotriete prstom, aby to nezostalo biele. Snažiť sa tú gumu namastiť dôkladne - vnútri, zpredu, zozadu, z boku. Tak isto aj v tých drážkach, proste nech je mastná všade, na každej dosadacej ploche. Snažiť sa robiť každé dvere hneď na hotovo - kontrolovať, či to niekde nevŕzga. Zistíme to tak, že ich zavrieme a zatlačíme na ne. Ak sme niekde namastili málo, bude to trošku ešte vŕzgať. Tak to miesto, kde to vŕzgalo, premažeme dôkladnejšie, až dokedy už bude okolo celých dverí ticho. Takto prejdeme okolo celého auta + ja som mastil aj dvere. Na tom mieste, kde sa dotýka guma s dverami som tak isto naniesol jemnú vrstvu dezodorantu, aj na gumách okolo okien. Treba sa s tým proste pohrať.
5 - Radosť z jazdy 
- mne osobne to veľmi pomohlo. Záleží na tom, ako moc vám vadí to vŕzganie. Ak to niekomu vadí moc (mne to vadilo teda riadne), tak si nájde tie dve hodiny času a spraví si to poriadne. Komu to vadí menej, tak to odflákne a výsledok nebude dobrý. Uvidíme, čo to bude robiť za pár dní, týždeň, mesiac. Možno to vyschne a vŕzganie je tu zas. Každopádne som to ale chcel vyskúšať.