... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Matto
Autor témy
Auto: e90
Kraj: Nitriansky

úprava strmenou

Štvrtok, 8. Marca 2012, 18:22

Zdravím,
mám menši problém brzd. strmen sa mi opiera o elektrón a chcel by som sa spýtať ci by som zo strmeňa nemohól zbrúsiť tak 2 maximálne 3 milimetre dole z vonkajšej časti jedná sa iba o vrchné a spodné časti strmeňa, ovplyvnilo by to funkčnosť bŕzd alebo by vzniklo dáke pravdepodobné riziko?

nechce sa mi predávať a kupovať dalšie disky...

Užívateľov profilový obrázok
kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Re: úprava strmenou

Štvrtok, 8. Marca 2012, 18:40

Matto napísal:
Zdravím,
mám menši problém brzd. strmen sa mi opiera o elektrón a chcel by som sa spýtať ci by som zo strmeňa nemohól zbrúsiť tak 2 maximálne 3 milimetre dole z vonkajšej časti jedná sa iba o vrchné a spodné časti strmeňa, ovplyvnilo by to funkčnosť bŕzd alebo by vzniklo dáke pravdepodobné riziko?

kup si 5mm podložky... nepomohlo by?

Matto
Autor témy

Štvrtok, 8. Marca 2012, 18:43

no asi nie nakolko potrebujem zmenšit obvod strmena alebo roztiahnut 17ku elektron na 18ku #-o

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 8. Marca 2012, 20:40

tak zbrusit mozes v pohode strmen je dost hruby ale otazka je ci sa ti casom pri silnejsom brzdeni nezlomi alebo nepraskne :roll:
a to co mas za 17tku ked ti to sucha? pri normalnom kolese s normalnym ET by to nemalo vadit :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Štvrtok, 8. Marca 2012, 20:43

jaj pockaj ty mas e90..tak nic ja ze mas ine :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

gusto
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 8. Marca 2012, 22:01

Matto napísal:
Zdravím,

Nechce sa ti predavat a kupovat dalsie disky? Chces brusit z brzdicov? Poradim ti: strel si gulu do hlavy, aspon mame - na rozdiel od tvojho riesenia - istotu, ze pri tom so sebou nevezmes nikoho ineho, co by sa na ceste stat mohlo.

Matto
Autor témy

Štvrtok, 8. Marca 2012, 23:01

no našiel sa dalši inteligent však gusto? dá sa to napísať aj normálne ze to neni dobre riešenie čo ma napadlo, som si myslel že fórum je od toho aby tu človek dostal radu ale keď mu tu píšu dementi ako tuto kolega tak to tu stráca význam ;) peace

Za odpovede ďakujem radšej s nimi nič robiť nebudem :-k

gusto
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

Piatok, 9. Marca 2012, 20:23

Matto napísal:
no našiel sa dalši inteligent však gusto? dá sa to napísať aj normálne ze to neni dobre riešenie čo ma napadlo, som si myslel že fórum je od toho aby tu človek dostal radu ale keď mu tu píšu dementi ako tuto kolega tak to tu stráca význam ;) peace

Za odpovede ďakujem radšej s nimi nič robiť nebudem :-k

Na dementnu otazku dementna odpoved... nemusis mat doktorat z fyziky, aby si si domyslel, ake dosledky moze mat taka cigancina. Poradil by som ti normalne, ale to zdovodnenie, ze sa ti nechce kupovat ine disky, to ma fakt dostalo ](*,)

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Marca 2012, 20:45

nech si zbrusi a bodaj by mu este ten strmen zacal korodovat nech sa mu rozleti za jazdy a trafi strom :)

pane radsej si zozen disky vhodne pre svoje auto... ak to mas na tesno staci vacsia jama ktora ti disk upravi do šišata, nasledne ti krasne kusne koleso o strmen ze budes rad ak to udrzis na ceste

fox1k
Auto: BMW

Piatok, 9. Marca 2012, 20:55

mozno odveci, ale ked som jazdil este zjazd na bicykli, tak jeden kamarat kvoli rovnakemu dovodu brusil z strmena mozno 1-2mm, ked sa rozj*bal o strom, vyzeral no tak ....... vselijako [-o<

takze ziadne brusenie, toto nie je sranda [-X :wink:

Matto
Autor témy

Piatok, 9. Marca 2012, 23:28

to gusto: doktorát nemusím mať ale neviem čo je na informovaní dementné? niesom žiaden automechanik tak som sa obrátil o radu, akonáhle by si ty niečo nevedel a niekto by ti zodpovedal otázku takýmto štýlom tak neviem čo by si si o nom pomyslel, pýtal som sa preto lebo mam v diskoch 1000 euro a človeka to tri krát nepoteší že muší investovať peniaze do dalších, tak hláda riešenie...

to ice.blade: bodaj by si ten strom bol ty :roll: a neviem čo s tým má spoločne tesnosť ale od výroby tam boli originál bmw 17 disky a nad strmenom je asi 2 milimetre fuga tak sa prosím ta obráť na výrobu bmw že ako si to môžu dovoliť to tam tak dávať ](*,) ... peace

ďakujem za vaše rady určite sa toho chytať nebudem .

S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Sobota, 10. Marca 2012, 12:41

ja by som do strmeňa nerušal ](*,) veď brzdy su zaklad na aute... a ako nechapem čo tam maš za porsche strmene alebo čo? ja mam v predu 4-piestik zo sedmice, kotuče 324mm a vojdu na chlp na 15" original bmw disk... na 17" mam rozširovacie podložky lebo je tam nahovno ET a lúče sa trú o strmeň
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

Matto
Autor témy

Sobota, 10. Marca 2012, 12:47

S.a.L.L.y napísal:
ja by som do strmeňa nerušal ](*,) veď brzdy su zaklad na aute... a ako nechapem čo tam maš za porsche strmene alebo čo? ja mam v predu 4-piestik zo sedmice, kotuče 324mm a vojdu na chlp na 15" original bmw disk... na 17" mam rozširovacie podložky lebo je tam nahovno ET a lúče sa trú o strmeň

žiadne porse... original co su na 335i, a mne to netrie o luče ale o vnutornu stenu disku takze podložky by nepomohli asi... uz len jedine zmenit kolesa ..

S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Sobota, 10. Marca 2012, 12:50

su to tie disky?

Obrázok

ved vidno že vnútorný falc majú vonku a vo vnútri to može mať rozmer ako 16"/15"
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

Matto
Autor témy

Sobota, 10. Marca 2012, 12:59

no od orig 17-tok to ma vnutorny priemer o pol centy menši to neni az tak vela... a hovorim na orig bmw diskoch mam okolo strmenou 2 milimetre...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 33 neregistrovaných