... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
majro
Autor témy
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

umiestnenie lambda sondy

Utorok, 18. Marca 2014, 22:10

zdravim, chcem.sa spytat ako je to s umiestnenim lambda sondy, a aky vplyv ma nejaka ina lokalita ako seriova.. myslim tym, ze ci lambdy musia byt za kazdu cenu vo zvodoch(e36 328) alebo to staci dat za ten spoj zvody-kat.. cize presunutie polohy o cca 10cm dalej.. ak teda ovsem.dotiahnu kable.. ak by dotiahli, tak aky nasledok to.moze.mat ? dostalo sa mi do ucha aj ze lambda musi byt nahnuta vraj s tym vycnelkom v potrubi smerom dozadu.. je na tom nieco pravdy ? cele ma to zaujima kedze to riesim, a na Isku bola lambda relativne daleko od zvodov, pred katom a kolmo na ruru.. tak ze ci je to v podstate jedno kde a ako je umiestnena, a teda ci staci, aby tam v.tom okoli len niekde bola ?

diky
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Re: umiestnenie lambda sondy

Utorok, 18. Marca 2014, 23:01

ahoj

moje ex. auto E90 330i
- povodne boli prve lambdy umiestnene na zvodoch hned po spoji troch valcov do jedneho

- na novych zvodoch boli lambdy umiestnene na zvodoch iba za jednym valcom (auto neslo dobre). Takze som ich premiestnil a natiahol kable dalej.

nasledne vsetko fungovalo ako malo

p.s. na e36 mas klasicke lambdy, tym to nijak neublizi ci ich posunies o 30cm hore / dole. Ja som mal na e90 sirokopasmovu, preto sa jej nepacilo ked citala hodnoty iba z jedneho valca.

Takze resumé je také, že v pohode presuň, len aby merala toľko valcov kolko merala aj predtým

patrick
Auto: E39Navijak

Utorok, 18. Marca 2014, 23:05

http://wbo2.com/lsu/position.htm
http://www.lambdasensor.co.uk/main/mpos.htm
Kedysi som mal presny papier s umiestnenim uz nemam:-/ ale co si pametam nema ist tusim priamo zhora alebo zdola tak sa mi zdaa:/
DRIFTGARAGE PNEUSERVIS
Obrázok
PROTECT ME FROM WHAT I WANT
Pre klub 10%zlava na vyrobky Millers Oils
Pri vymene oleja u nas a pouzitie Millers dame preplach motora zdarma.

majro
Autor témy
Auto: e36 328i limo LSD

Utorok, 18. Marca 2014, 23:58

diky chalani za reakcie :thumbup:

ono ked vravis, ze je to taka benevolentna primitivna lambda, tak hadam nebude robit problemy :-) v podstate by bola asi 15cm za spojovacym bodom (3-1), len este musim kuknut co na to povedia kable.. ty si myslel, ze na kazdom vyvode z valca bola jedna lambda(6ks)? lebo uz aj take nieco som videl(teda diery) a netusil som co to, ci nejake drziaky na lambdy alebo co..

pato nemoze byt zdola umiestnena kvoli kondenzacii vody ci co, lebo ze to sposobuje kratsiu zivotnost lambdy atd.. co som sa na gugli docital, tak ze idealna poloha je medzi 9h a 3h resp. 10h-2h.. ale nikde ani zmienka o nejakom uhle a smerovani lambdy.. co som pozeral obrazky viacerych aut, tak lambdy boli vzdy kolmo umiestnene, zvacsa z boku.. takze ten uhol asi ani nema zmysel riesit
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných