... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
frostik
Autor témy
Auto: E46 320D
Kraj: Banskobystrický

Test prípravkov na gumené tesnenia ! Problem vyriešený

Streda, 15. Októbra 2014, 19:10

Ahojte, určite každý z Vás pozná ten pocit keď si chce užiť zvuk svojho autíčka no znemožnuje mu to vŕzganie dverí, okien, plastov apod.
Preto som si povedal že sa tejto téme dlhodobo povenujem. Začal som klasickými odporúčaniami alebo ako sa hovorí "jedna babka povedala".
Na svojom aute som mal tieto problémy na ktorých som produkty nižšie uvedené testoval:

Šoférová strana
: vŕzgalo okno , pri jemnom stiahnutí prestalo
Spolujazdcova strana : vŕzgali dvere pri prejazde nerovností
Zadné pravé dvere: vŕzgal plast ktorý sa dotýkal gumeného tesnenia dverí - teda predpoklad bol že to robí tesnenie
Zadné ľavé dvere: rovnako ako pri pravých + vŕzgalo okno

Takže preštudoval som si nejake CZ/SK/EN fóra a jeden mýtus hovoril o použití indulóny

Obrázok

Indulónu som aplikoval na spolujazdcove dvere - tesnenia som odmastil isopropylom , následne som naniesol vrstvu indulóny, nechal pôsobiť a nasucho zotrel.
Tesnenie na dotyk zjemnelo. Vypadalo to dobre.
Tento produkt bol na dverách 8 dní , jazdil som 5 dní tú istú trasu ( do práce ) a cez víkend som vybehol mimo mesta.

Záver: Po 8dňoch sa zvuk opäť vrátil

Hodnotenie: 2/10

Nasledoval ďalší mýtus s fór a diskusií na internete - deodorant.
Na tento test som kúpil dva deodoranty , jeden mužský druhý ženský.

Obrázok
Obrázok

Schválne som použil jeden prípravok s obsahom alkoholu a druhý bez, keďže aj o tomto som čítal búrlivú debatu.
Na vodičove dvere som dal mužský antiperspirant a na spolujazdcove ženský. Deodorant som rozdrobil na jemnejšie kúsky - trošku teplej vody a bol s toho maglajz.
Obe strany som isopropylom odmastnil. Naniesol som na vodičovu stranu deodorant ktorý hneď zreagoval. Zdalo sa mi akoby tesnenie začalo blednúť. Výsledok?
Odstránil som ten maglajz a vŕzganie neprestalo. Obsah alkoholu a niektorých látok tesnenie skôr vysušoval ako ho regeneroval.

Záver: Je to blbosť

Hodnotenie 0/10

Ženský deodorant bol o niečo lepší. Postup rovnaký výdrž chabá, rozvŕzgalo sa to približne po 4 dňoch. Opäť tá istá trasa, tie isté podmienky.

Záver: Nestojí to za tie 3€

Hodnotenie 1/10

Ako ďalší na rad prišiel našimi otcami a všetkými škodovkármi odporúčaný silikonový sprej, celkom som si dal záležať na výbere, nakoniec som kúpil tento.

Obrázok

Naniesol som to klasicky ako pri predchádzajúcich produktoch na predný pár dverí . Na moje prekvapenie to celkom pomohlo, opäť nejaké to testovanie, musím povedať že pri testovaní tohto produktu bolo cez deň horúco v noci zima. Vŕzganie prestalo. Testoval som to približne 15 dní a vŕzganie neprišlo, na dotyk bolo tesnenie mastné, kúsok bledé ale zvuk sa nevrátil. Mal som na ruke famózny produkt ( aspoň tak opisovaný ) tak som sa dal na jeho test a tento silikónoví prípravok som nechal na predných dverách po odstránenie nasledujúceho produktu.

Záver: napodiv vydržalo cca 30 dní bez jedného vrzgu

Hodnotenie: 5/10

Obrázok
CARBAFLO. Nikomu ho asi netreba nejak pripomínať je to sranda za cca 40€. Naniesol som tento produkt na zadný pár dverí. Prekvapenie neprišlo keďže som čakal, že to pomôže. Čo ma prekvapilo bolo do akého stavu to tesnenie po aplikacií dostalo. Tesnenie sa roztiahlo, vrzgot prestal, všetko vyzeralo fajn. Negatívum ,ktoré ma stálo 2 biele tričká a jedny nohavice je to, že tento produkt strašne farbí. Všimol som si to až pri druhom tričku. Ako ďaľšie negatívum je že tričko som ani nevypral :( RIP KING OF POP :) .
Ale celková aplikácia + funkčnosť skvelá

Záver: stoji to za tie peniaze?

Hodnotenie 7/10

Po testovaní týchto produktov som si povedal že je čas nájsť niečo menej známe. A našiel som dva skvelé produkty.

Prvý produkt od Wolf Chemicals :
Obrázok

Tento produkt síce stojí cca 15€ ale je ho kvantum a základom je že sa dá použiť aj na iné veci než je gumené tesnenie vašich dverí. Bol som z neho nadmierne nadšený. Po aplikaciíí na gumené tesnenia ( aplikoval som na všetky 4 dvere ) som s nim vyčistil všetky plastové exterierové diely auta - získali krásnu farby a skvelí lesk. Každému koho poznám som produkt odporučil a odporučím ho aj tu. Je skvelý ! Tento produkt mi ostal na aute doteraz , je to presne 28 dní. V aute je tichúčko a ako hovorím aj exteriér krásne svieti. Vrelo odporúčam !!

Záver: najlepší pomer kvalita/cena , výhodou je možnosť použiť aj na iné veci na vašom aute

Hodnotenie: 9/10

Obrázok
Názov tohto produktu je síce divný, no stojí približne 6€. Podľa informácií na EN fórach ho prirovnávajú k najväčšiemu konkurentovy slávneho carbafla. Momentálne ho mám doma. Aplikoval som ho len na vodičovu stranu keďže mám už dlhšiu dobu ticho v aute uvidím čo to urobí. Predpoklad je ale že vŕzganie odstráni.

Záver: alternatíva carbafla - vhodná cena

Hodnotenie: nedotestované

Dúfam že som Vám týmto testom pomohol pri výbere toho pravého produktu pre odstránenie nežiadúceho vrzgotu vašich dverí / gumených tesnení.
Ak máte nejaké otázky kľudne ich zodpoviem, poprípade priložím linky na dané produkty.

Pekný večer

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy

Re: Test prípravkov na gumené tesnenia ! Problem vyriešený

Streda, 15. Októbra 2014, 22:25

Ahoj,
musim uznat super si to vychytal :thumbup: akurat neviem cez google nejak zohnat ten wolf chemikals pripravok. Odkial si ho zohnal. Pripadne link na eshop.
Dakujem
Cafte

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 15. Októbra 2014, 22:52

uz mam objednane carbaflo, ako dlho ti to vydrzalo? ocakavam, ze to tam dam a minimalne 1rok sa o to nebudem musiet starat....

arg7
Auto: E46 320d limo
Kraj: Košický

Štvrtok, 16. Októbra 2014, 09:56

Posli potom update na ten Gummi pflenge stift... ten vyzera pomer cena/vykon najidealnejsie. Tu som ho nasiel za prijemnych 6,50€ :smile:

frostik
Autor témy

Štvrtok, 16. Októbra 2014, 11:28

Takze link na wolfa ...
http://www.detailingshop.cz/plastove-a- ... el-1l.html

Carbaflo je naozaj ucinne vydrz keby som ho neodstranil by som mohol ratat na mesiace .. urcite.. je o nom vela popisane no mne vadilo to farbenie.. ani si clovek nevsimne a je zababrany od ciernej farby.. a s bieleho tricka to nezislo ani bielidlom .. :(

Urcite updatnem tento prispevok po dotestovani posledneho pripravku...
hej ja som ho tiez tak za 6.5 kupil sa mi zda

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 16. Októbra 2014, 20:09

frostik napísal:

Carbaflo je naozaj ucinne vydrz keby som ho neodstranil by som mohol ratat na mesiace .. urcite.. je o nom vela popisane no mne vadilo to farbenie.. ani si clovek nevsimne a je zababrany od ciernej farby.. a s bieleho tricka to nezislo ani bielidlom .. :(

ja ked sa idem rypat v aute tak vacsinou nemam na sebe biele tricko :)
a ked nasadam tak sa neopieram o gumy ani okraje, takze s nim snad budem spoko :)

frostik
Autor témy

Piatok, 17. Októbra 2014, 08:40

nerypal som sa v aute, proste som mal napriklad ruku na otvorenom okne , bum cierna ruka.
znameho som stretol , mal som otvorene okno a on sa oprel celom o to vrchne tesnenie a hned mal celo od carbafla :)
ako je to mozno blbost ale vadilo mi to :)
no a na zaver musim povedat ze wolf dokazal to iste a nefarbi

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 21. Októbra 2014, 20:38

frostik napísal:
nerypal som sa v aute, proste som mal napriklad ruku na otvorenom okne , bum cierna ruka.
znameho som stretol , mal som otvorene okno a on sa oprel celom o to vrchne tesnenie a hned mal celo od carbafla :)
ako je to mozno blbost ale vadilo mi to :)
no a na zaver musim povedat ze wolf dokazal to iste a nefarbi

Carbaflo sa robí aj číre keby si náhodou nevedel. A ako už bolo spomínané funguje perfektne. Takže za mňa by bolo hodnotenie 10/10 :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

frostik
Autor témy

Utorok, 21. Októbra 2014, 21:18

To som nevedel doniesli mi cierne :) ano je fajn ale cena je... hmm astronomicka?

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 08:12

frostik napísal:
To som nevedel doniesli mi cierne :) ano je fajn ale cena je... hmm astronomicka?

toť
Ja som používal ten číry.
Prílohy
DSCN4184.JPG
DSCN4184.JPG (85.52 KiB) 10077 zobrazení
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

g1de0n
Auto: E91 320D M47N2

Piatok, 24. Októbra 2014, 12:36

FYI pre tych, ktori hladaju vsestranne pouzitelny pripravok (napr. aj na vonkajsie plasty) tak podla diskusie pod tymto videom https://www.youtube.com/watch?v=AEKjZIDLmyE&feature=related Gummi Pflege Stift je vhodny iba do interieru. Z exterieru ho zmyje prvy dazd.
Asi by som skusil Wolf Chemicals, ale na co mi bude 1L? :D
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 16:47

Kedze ten wolf je pripravok na gumy, napadlo mi, ze to skusim prebehnut s AG interior cleaner a nato som aplikoval AG vinyl&rubber. Neodporucam, po aplikacii mi auto zacalo brutalne vrzgat a cvrlikat

-1/10
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife

Utorok, 9. Júna 2015, 21:26

Čaute na základe doporučenia by som to zhrnul takto

WOLF Chemicals - vôbec sa u mňa nedostavil taký efekt ako spomína v prvom príspevku. Účinkuje perfektne ako oživovač tesnení a ochrana ale vplyv na zníženie vŕzgania tesnení po prejazde nerovností je prinajlepšom 5/10.

Carbaflo - nie je čierne ale transparentné to bolo prvé čo som si všimol. FUNGUJE GENIÁLNE a po cca 3 týždnoch rovnako. 10/10.

keď porovnám ceny tak WOLF som kupoval z jednej ćeskej stránky a vyšlo to skoro ako Carbaflo

Hugino
Auto: E61&E70

Utorok, 9. Júna 2015, 21:38

Môže byť dobré, ale nechápem, prečo za takú mini tubičku pýtajú takú ujebanú cenu #-o
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Streda, 10. Júna 2015, 08:29

Nigrin - Gummi Pflegestift
Vypredaj v Kauflande za 2,50 €. Dostat ho aj kade-tade v drogeriach s auto-sortimentom.
Funguje bez vyhrad. Dobre sa s tym pracuje. Cca 2 hodiny som stravil velmi podrobnou pracou na aute. Daval som toho dost a po skonceni nechal preventivne hodinu schnut - otvorene dvere.
Nabuduce ked budem potrebovat, tak behom 10 minut vsetko prebehnem a este stale ho bude vo flasticke dost.
Prílohy
1493363802515442ebb33be.jpg
Nigrin Gummi Pflegestift
1493363802515442ebb33be.jpg (9.82 KiB) 9174 zobrazení
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných