... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Igmaus
Autor témy
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Re: Ťahanie volantu doprava

Streda, 13. Februára 2013, 19:33

Problem stale pretrvava... Dnes som bol v Bavarii, skontrolovali napravu - ziadna vola vsetko v poriadku, kontrola brzd - vsetko v poriadku akurat rozladena rucna brzda - nastavenie rucnej brzdy, ktora mi blbla, kontrola geometrie - samozrejme zas rozladena nastavoval som ju pred 4 mesiacmi - opat nastavena, auto tahalo stale doprava tak nasledovala vymena kolies predne isli do zadu a zadne dopredu ( nedaju sa vymenit zo strany na stranu) taha aj tak... Sami nevedia co to moze byt, idem tam v stredu opat zaniest auto daju nan uplne nove kolesa ak to bude robit aj tak, tak sa asi zastrelim :D

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Februára 2013, 20:39

Mne ked kodovali auto, tak sme natsavovali vychodiskovu poziciu volantu vzhladom na kolesa. Tj nastavil si volant rovno spolu s kolesami a odklepol si, ze je v spravnej polohe. Prvykrat sme to moc netrafili, a auto ked islo rovno, tak malo vychyleny volant o asi 10 stupnov. Ze by ste skusili toto? Bolo to tusim pri nastavovani DSC, ale to uz by borci v BMW mali vediet.

Igmaus
Autor témy

Streda, 13. Februára 2013, 20:46

Technik mi povedal ze mam rano doniest auto daju mi druhe a nechaju si ho tam na cely den alebo aj dlhsie ak bude treba, ze najskor daju novu sadu kolies a ak to nepomoze tak budu skusat dalej neviem co tym myslel ale auto im tam necham dokedy to nevyriesia niekde musi byt problem...

Igmaus
Autor témy

Sobota, 16. Februára 2013, 18:03

Do servisu je ešte ďaleko tak stále špekulujem... ako v servise prehodili zadné pneu dopredu tak auto ťahá ešte viac doprava, musím mať natočený volant doľava aby išlo auto rovno čím idem rýchlejšie tým viac ho ťahá. Premerával som dezény pneu a nie sú rovnomerne zjazdené napríklad pravé predné koleso má výšku dezénu na vonkajšej strane cca 5.3 mm a na vnútornej cca 3.8 mm na ľavom kolese nie je až taký rozdiel tam je to rovnomernejšie. Myslíte že by to mohli takto ovplyvňovať pneumatiky?

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Sobota, 16. Februára 2013, 19:20

Pozor na tlak v pneu a tahanie auta do strany.
Mna raz pri jednej ceste do DE zacalo jemne tahat dolava. Osobne som si myslel, ze mam v tahu geometriu, kedze som s tymto autom uz dlhsie moc nejazdil osobne ( e39 ). Po cca jednej sa mi nieco nezdalo, tak som spomalil na 120 a dal sa do praveho pruhu. Zrazu rana ako z dela a uz som brzdil a smykal na kraj. Nastastie bolo pekne pocasie, rovna dialnica a sobota bez kamionov. Roztrhlo mi lave predne koleso. Po vymene za rezervu tahanie dolava prestalo. Takze , bud som mal podhustenu pneu uz od zaciatku cesty, alebo som presiel cez nieco co mi upustalo vzduch . Takze potvrdzujem , ze podhustenie moze tahat auto , aj ked nie vyrazne.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

pby
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 14. Marca 2013, 19:58

tahanie ti moze sposobovat aj spucene horne ulozenie tlmica kedy ti pri vytoceni volanta, to spucene ulozenie tlmica nechce vratit koleso to povodneho smeru a nechava ho mierne vybocene, doslova ti ostane volant padnuty do strany a ty nevies co sa deje :)
OO(||||)°(||||)OO

Igmaus
Autor témy

Piatok, 15. Marca 2013, 09:39

Boli to nakoniec pneu, dal som úplne novú sadu, urobila sa geometria a auto ide rovno :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 36 neregistrovaných