... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pepo286 napísal:[-X Ale v tomto případě je to jméno výrobce toho konektoru, firmy AMP. Ta se nedávno sloučila s japonským TYCO (tajko) a pod názvem AMP-Tyco dodává kontakty a konektory i pro automobilový průmysl - http://www.action-electronics.com/ampcpc.htm . U BMW jsou to především 8 a 12 pólové Motorsteckery a koncovky žhavících svíček. Další, hodně používané konektory jsou od americké Hirschmann a německé Kostal. (Firmu Kostal založil Leopold Koštál z Mnichova Hradiště).ak dobre pamatam, tak skratka AMP znamena zosilnovac (amplifier) .. .
Peped napísal:Tak spojitost s telefotom to môže mat lebo tam mám telefon a pri origu radiu ked mi niekto volal sa mi automaticky stisilo radio, a teraz to nerobí, ale to mi nevadi
Na radiu mám mobrý kabel že remote antena, a tiež neni nikam zapojený.
Takže s tým že mi slabo chytá antena signal bude niekde inde.
Otazka:Mal som fabrické rádio a malo dobrý príjem. Kúpil som si na základe vášho testu lepšie rádio, avšak chytá veľmi slabo!
Odpoved:Výrobcovia áut nám autohifistom radi znepríjemňujú život. Fabrické rádiá (nie všetky – ale napr. koncern VW to robí rád) majú anténny zosilňovač priamo v anténe na streche. Zapínajú ho spínanými 12V, ktoré idú z rádia priamo stredom koaxiálneho kábla. Kúpené rádiá majú 12V výstup na ISO konektore vzadu, avšak nemáte ako týchto 12V dostať až hore ku anténe. Existuje tzv. anténny napájač, ktorý zapojíte pri autorádiu na anténu, 12V zapojíte z autorádia, alebo zo spínacej skrinky a problém je vyriešený. Rádio zrazu chytá stanice „ako ďábel“. Na dnes asi stačilo. Budeme sa tešiť na vaše otázky a študentov elektrotechniky prosíme, aby sa nerozčuľovali. Zjednodušovanie a nepresné termíny používame schválne, ide nám o to, aby nás pochopil každý začínajúci autohifista, nielen „pán profesor – teoretik“. Autohifi zdar!