... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

bmw118d
Autor témy
Auto: bmw118d
Kraj: Banskobystrický

STK, ES - ľahké chyby na vozidle??

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 08:54

zdravím, dnes som bol na previdelnej STK a ES, všetko v poriadku dopadlo, auto bmw 118d, rocnik 2005, vobec nedymi este pri 110 000 km, lenže v protokole o technickej kontrole v časti chyby vozidla mi uviedli ľahké chyby A - kod 403 - kolesá - vôľa v uložení a kod 307 - vôľa v klboch, radiacich pákach a tyčiach. Mám sa začať obávať že mi kolesá odletia? :) Netreba nejak dotiahnuť v tíchto častiach niečo??

Užívateľov profilový obrázok
1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Re: STK, ES - ľahké chyby na vozidle??

Štvrtok, 11. Augusta 2011, 10:39

pravdepodobne tam žiadne vôle nemáš, nik ich ani nekontroloval, len to tam napísali, aby to vyzeralo, že aj niečo robia
toto príšu asi pri každom aute, pokiaľ sa nejadná o úplne nové(napr. pri dovoze)
ja už som mal v protokoloch popísané iné hlúposti, ako napr. netesnosť na motore a ten bol suchý ako keď auto vyšlo z fabriky

kic007
Auto: e39
Kraj: Zahraničie

Piatok, 12. Augusta 2011, 07:33

307- chyba A- v klboch, pakach alebo tyciach riadenia su mierne vôle.. ak by si mal B uz mas nadmerne vôle..
403- chyba A- vo valivom ulozeni niektoreho kolesa nie je dostatocna vôla alebo vôla je mierne zväcsena..
ak by si mal B tak v ulozeni je nadmerna radialna alebo axialna vôla..
Niektore vôle su predpisane vyrobcom, preto ti ich mozu namerat alebo vyznacit.
Takze to mas v pohode..

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Piatok, 12. Augusta 2011, 19:46

este jedna vec mozno to mas ok (a napisal tam nieco len aby bolo) a mozno nie...dnesne STK ak je nova linka, tak tlmice a zbiehavost cekne priamo na valcoch aj ked mas pocit ze nic nerobi...vtedy ked sa auto posuva na strany....
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných