... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Re: Slabe , makke brzdy

Štvrtok, 4. Marca 2010, 10:23

To M3:
co si na tom nepochopil ? Je to presne tak, ako som napisal... 120 000 km predne a cca 80 000 km zadne - a vobec sa nechystam zatial na vymenu. O tej zacnem uvazovat, ked sa rozsvieti kontrolka oblozenia. Ubezpecujem ta, ze auto mi brzdi dobre - podla mna, aj podla valcov na STK. A ako brzdim ? No, snazim sa brzdit co najmenej a v tom je asi cely "nepochopitelny" problem...
To, ze menis oblozenie po 12 000 km je tvoj problem, problem tvojho jazdenia - pripadne tvojho auticka. Snad nam nechces nahovorit, ze toto je normalny stav pri normalnom jazdeni - menit oblozenie po cca 12 000 km...

Užívateľov profilový obrázok
patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Marca 2010, 10:32

Musim ta trosku sklamat ale zaroven upozornit.
Na kontrolku oblozenia sa nespoliehaj pretoze ti kludne nemusi zasvietit :wink: Na zadnych brzdach som sledoval stav platniciek a vedel som ze ich uz budem menit, prekvapenie nastalo vtedy ked sme to zhodili dole a zistili ze platnicky su takmer zosuchane a dokonca aj to cidlo bolo nacate a nic mi nesvietilo. Nespoliehaj sa len na elektroniku. To je presne ako z olejom ved BC ukazuje este 5000km do vymeny a kontrolka oleja tiez nesvieti a drb zrazu zadrety motor....toto sa stalo kamosovi v TO takze aj sem tam treba pozriet a skontrolovat nie len na elektroniku sa spoliehat.

M3driver

Štvrtok, 4. Marca 2010, 10:34

323/525 napísal:
To M3:
co si na tom nepochopil ? Je to presne tak, ako som napisal... 120 000 km predne a cca 80 000 km zadne - a vobec sa nechystam zatial na vymenu. O tej zacnem uvazovat, ked sa rozsvieti kontrolka oblozenia. Ubezpecujem ta, ze auto mi brzdi dobre - podla mna, aj podla valcov na STK. A ako brzdim ? No, snazim sa brzdit co najmenej a v tom je asi cely "nepochopitelny" problem...
To, ze menis oblozenie po 12 000 km je tvoj problem, problem tvojho jazdenia - pripadne tvojho auticka. Snad nam nechces nahovorit, ze toto je normalny stav pri normalnom jazdeni - menit oblozenie po cca 12 000 km...

ja som nepochopil tvoju poznamku o kvalite vs. cena... kedze mam origo kotuce, kupene priamo v BMW, za "origo" cenu 8)
co sa tyka brzdenia, kazdy pouzivame auto na nieco ine, tak o tom nema zmysel debatovat. jeden den na okruhu a oblozenia asi nebudu uplne tip-top, ale to je uplne OT takze o tom potom... v kazdom pripade je pre mna haluz ze oblozenie vydrzi 120t.km

spat k teme: v kazdom pripade bude najlepsia mechanicka kontrola, t.j. rozobrat, precistit, znova zlozit a poriadne prebrzdit :twisted:
M3 -> Ducati

M3driver

Štvrtok, 4. Marca 2010, 10:36

peter.download napísal:
Ano auto dlhsie stalo, cca 2 tyzdne, ale jazdim aj mesto aj mimo tak 50:50
Cize mam od odhrdzit, tym co sa strieka na cistenie elektronov?
Mam to nastriekat aj na platnicky?

to ze auto stalo ti moze sposobit hrzdu, ale nie ryhy! hrdzu na kotuci das dole prvym brzdenim, ale prave v tych ryhach ostava co je znamka toho ze to dobre nesedi...
M3 -> Ducati

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:23

Moja otázka znie......predtým,než ti menili brzdovku tak ti to brzdilo ok???A inak kotúče majú byt po 2 zabrzdeniach pokial bola len povrchová hrdza, hladké jak psove gule..daľšia vec,že by som skontroloval,že či sa prasatá voľne hýbu v uložení,či nieje nahodou pridrety nejaký vodiaci čap...ak máš maky pedál,znamená to,že je tam vzduch...tiež mi raz mali meniť v nemenovanom servise brzdovku odsávaním, keď som bol pri tom,robil to klasicky a tak či tak som to musel dať ešte raz odvzdušniť, no čo nie všetci to vedia......
Naposledy upravil/-a TT-SIMIK v Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:47, upravené celkom 1 krát.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

peter.download
Autor témy
Auto: X5, X3

Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:43

TT-SIMIK napísal:
Moja otázka znie......predtým,než ti menili brzdovku tak ti to brzdilo ok???A inak kotúče majú byt po 2 zabrzdeniach pokial bola len povrchová hrdza, hladké jak psove gule......takto zodraté platničky som ešte nevidel, ani na škode 120....nie to na BMW....

Jaska brzdili, mozem povedat, ze aj lepili do nejakych 30 000 km, teraz mam na nich cca 50 000km a teraz toto. Ja viem, ze je to dost najazdene, lebo na X5 musim menit kazdych cca 40 000km. Ale take ryhy sa mi nezdaju. Lebo tie kotuce maju este hrubku OK a platnicky detto.
Menit vsetko alebo len platnicky?

patres
Auto: qupé

Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:46

peter.download napísal:

Jaska brzdili, mozem povedat, ze aj lepili do nejakych 30 000 km, teraz mam na nich cca 50 000km a teraz toto. Ja viem, ze je to dost najazdene, lebo na X5 musim menit kazdych cca 40 000km. Ale take ryhy sa mi nezdaju. Lebo tie kotuce maju este hrubku OK a platnicky detto.
Menit vsetko alebo len platnicky?

Najskor to cele zhod dole. Skus vycistit a nahodit a pojazdit cca 300km to mas lacnejsie ako hned kupit nove vsetko.
Ak to bude stale take iste tak az potom kup, v tomto pripade aj kotuce aj platnicky.

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:46

To peter:
Ak mas brzdovy pedal mäkky, myslim, ze brzdy su zavzdusnene. Cize je potrebne ich odvzdusnit.
To, ze kotuce nie su hladke, v tom nevidim problem, to ma casom väcsina aut. Je to sposobene "cistotou" nasich ciest.
Dolezite je, ci ti brzdy brzdia sumerne - pri prudsom zabrzdeni by malo auto drzat priamy smer. Ak netaha do ziadnej strany, je to OK.
Hrdzu na kotucoch nechaj tak, skus sa previezt aspon 20-30 km (aj viac) a intenzivne pouzivat brzdy (kde sa da, brzdit agresivne). Hrdza sa pri tom odstrani. Pred tym mozes brzdy a kotuce vystriekat wapkou, aby sa odstranili kamienky a prach, ak tam su zachytene (medzi kotucom a oblozenim). Pozor pri prvych brzdeniach po vystriekani - pocitaj s tym, ze brzdy brzdia slabo, kym sa neodpari voda na kotuci a platnicke...S kotucami nenarobis nic - pokial brzdi auto sumerne, dojazdis ich a potom vymena.
Platnicky su "vytvarovane" podla kotucov. Ked das nove platnicky, tak ich stycnu plochu kotuc znova "opracuje" podla seba. Tym, ze vymenis platnicky, sa ryhy na kotuci neodstrania, ale urobia sa na novej platnicke podla kotuca... Niekto dava kotuce presustruzit a tym odstrani ryhy, ale to sa hadam uz dnes "nenosi". To tiez treba vediet - neurobi to kazdy sustruznik, a da sa to lahko dopracovat aj tak, ze nakoniec by si musel kotuce menit nie pre opotrebovanie, ale pre zle zarovnanie na sustruhu...
Pokial ti auto pri brzdeni ide priamo, je to OK. Rozhodne podla toho, co popisujes na zaciatku, vyzera, ze brzdy su zavzdusnene... Tym by som zacal.

To M3:
Haluz by bola pre mna menit oblozenie po 12 000 km v beznej premavke. Ja pisem o normalnom jazdeni v beznom zivote a premavke. Neviem, preco tu pleties okruhy a pod. Takze hovorme bud o beznom jazdeni, alebo o sportovom vyuzivani auta... A nepletme to do jednej hromady. No a tych 120 000 km je fakt - a ako sa s tym vysporiadas, je mne osobne jedno... Ale prajem ti aj tak vela km bez nehody !

To Patres:
Neboj, platnicky mam skontrolovane vizualne - a elektronike celkom verim. Co sa tyka brzdovych dosticiek, za 17 rokov jazdenia na BMW - E21 pocnuc, elektronika nesklamala. Naopak, hlasila vzdy vymenu skor, ako bolo potrebne. Ale s novymi dostickami som vzdy menil aj kabliky na signalizaciu. Casto som sa stretaval s tym, ze stare kabliky zakladali do novych oblozeni a pod. V takom pripade moze aj elektronika "sklamat" (ten stary kablik uz nemusi byt funkcny a potom je cela elektronika nanic).
Ale mas pravdu, napriek tomu, ze elektronike verim, sem tam aj kontrolujem veci, ako za starych cias...
A porovnanie stavu km na tachometri a stavu km na nalepke po vymene oleja nie je tiez nic tazke - ale treba na to mysliet, aspon obcas - sväta pravda.

TT-SIMIK

Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:53

TT-SIMIK napísal:
Moja otázka znie......predtým,než ti menili brzdovku tak ti to brzdilo ok???A inak kotúče majú byt po 2 zabrzdeniach pokial bola len povrchová hrdza, hladké jak psove gule..daľšia vec,že by som skontroloval,že či sa prasatá voľne hýbu v uložení,či nieje nahodou pridrety nejaký vodiaci čap...ak máš maky pedál,znamená to,že je tam vzduch...tiež mi raz mali meniť v nemenovanom servise brzdovku odsávaním, keď som bol pri tom,robil to klasicky a tak či tak som to musel dať ešte raz odvzdušniť, no čo nie všetci to vedia......

ešte som to doplnil.....a ak to brzilo predtým,tak reklamačka.....to že ti vymenia brzdovku,tak má ešte lepšie brzdiť,keďže sa posunie bod varu vyššie,kedže je nová kvapalina........platne nič s tým nemajú.....moje platne som zhodil keď mali 4 mm brzdili ok....až na to prehrievanie na dialnici pri prudkom brzdení...ale to má za následok aj moja na piču kvapalina,teraz idem meniť..kedže mám už nové brzdy TEXTAR.....no a čo sa týka vymeny.....už keď to máš takto, moje odporučenie je, stočiť kotuče,keďže vyzerajú nerovnomerne zodraté, nové platne, dať to urobit nejakému normalnemu servisu(nehovorím,že automotiv je zly,ale ak si chytil nejakého amatera......tak....)....a hlavne dať to odvzdušniť klasickým spôsobom už roky osvedčeným...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

peter.download
Autor témy
Auto: X5, X3

Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:57

Simik,
dikes aj mne sa to tak zda, takze idem do servisu, ze nech to skusia opat odvzudsnit, aj ked mi tam tvrdia, ze to nie je mozne, lebo pri vymene kvapaliny sa to vraj neda.
Ale niekedy nie je nad stare dobre postupy :D

TT-SIMIK

Štvrtok, 4. Marca 2010, 12:02

Takéto veci treba vždy riešiť promptne a bezodkladne...veď keď dám auto do servisu a potom ide horšie tak reklamujem.....jasné,že keď sa menia kotuče, aj platne, tak je to možno otázka nejakých 100km než to začne brzdiť na 100%,ale aby to nebrzdilo normálne,tak to môže dojebať jedine mechanik,alebo nekvalitné diely(ale to sa teba netýka,kežde si nemienil nič okrem kvapaliny).....ešte štastie že ja mám špičkových mechanikov, ktorých vždy aj tak pre istotu buzerujem.....ale väčšinou čo môžem si robím sám.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

svanto66
Auto: E91 318d LCI

Streda, 22. Decembra 2010, 23:54

caute..hlasim sa do klubu podobnych ryhovanych kotucov :) to ma az tak netrapi..ale trapi ma to ze v poslednej dobe mi brzdy chytaju na prvy krat trosku oneskorene...potom ked pobrzdim par krat tak to je uz v pohode...aj ten pociatocny zvuk z brzd je ako kov na kov proste hruhy zvuk suchajuceho sa kovu...po case ako brzdim sa ten zvuk strati a brzdi v pohode...neviem ci to je tym ze vonku sa topi sneh a je tam kopec soli a ta sa dostava na kotuce a platnicky...dnes som sa normalne az zlakol ked som prisiel na krizovatku a dupnem na brzdu a ta asi sekundu-dve zavahala a brdila velmi slabo a potom ako by sa asi "vycistil" kotuc tak chytilo a zabrzdilo poriadne...co to moze byt? platnicky som mal menene asi pred 10000km a brzdofka pred 5000km...cca 2 mesiace...na kotucoch som najazdil uz 40000km (odvtedy ako som kupil auto a neboli tam fulgel nove kotuce) a su uz dost opotrebovane ale v servise mi povedali ze este jedny platnicky vydrzia...aj test brzd ukazal 75% ucinnost brzd...co to moze byt? dakujem
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 23. Decembra 2010, 00:57

svanto66 napísal:
caute..hlasim sa do klubu podobnych ryhovanych kotucov :) to ma az tak netrapi..ale trapi ma to ze v poslednej dobe mi brzdy chytaju na prvy krat trosku oneskorene...potom ked pobrzdim par krat tak to je uz v pohode...aj ten pociatocny zvuk z brzd je ako kov na kov proste hruhy zvuk suchajuceho sa kovu...po case ako brzdim sa ten zvuk strati a brzdi v pohode...neviem ci to je tym ze vonku sa topi sneh a je tam kopec soli a ta sa dostava na kotuce a platnicky...dnes som sa normalne az zlakol ked som prisiel na krizovatku a dupnem na brzdu a ta asi sekundu-dve zavahala a brdila velmi slabo a potom ako by sa asi "vycistil" kotuc tak chytilo a zabrzdilo poriadne...co to moze byt? platnicky som mal menene asi pred 10000km a brzdofka pred 5000km...cca 2 mesiace...na kotucoch som najazdil uz 40000km (odvtedy ako som kupil auto a neboli tam fulgel nove kotuce) a su uz dost opotrebovane ale v servise mi povedali ze este jedny platnicky vydrzia...aj test brzd ukazal 75% ucinnost brzd...co to moze byt? dakujem

mokre brzdy? uz tu niekto spominal... prve brzdenie po vystriekani (a cez zimu su cesty veru mokre) je prve brzdenie take oneskorene, jemne... az potom sa dosticky hryznu
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

svanto66
Auto: E91 318d LCI

Štvrtok, 23. Decembra 2010, 19:41

TomNR napísal:

mokre brzdy? uz tu niekto spominal... prve brzdenie po vystriekani (a cez zimu su cesty veru mokre) je prve brzdenie take oneskorene, jemne... az potom sa dosticky hryznu

no ale minulu zimu mi to nerobilo tak neviem..
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

Certisko
Kraj: Košický

Piatok, 24. Decembra 2010, 13:39

svanto66 napísal:

no ale minulu zimu mi to nerobilo tak neviem..

No prave vcera som auto dokladne owapkoval a mozem potvrdit znepokojivo slaby brzdny ucinok.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných