... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
323/525 napísal:To M3:
co si na tom nepochopil ? Je to presne tak, ako som napisal... 120 000 km predne a cca 80 000 km zadne - a vobec sa nechystam zatial na vymenu. O tej zacnem uvazovat, ked sa rozsvieti kontrolka oblozenia. Ubezpecujem ta, ze auto mi brzdi dobre - podla mna, aj podla valcov na STK. A ako brzdim ? No, snazim sa brzdit co najmenej a v tom je asi cely "nepochopitelny" problem...
To, ze menis oblozenie po 12 000 km je tvoj problem, problem tvojho jazdenia - pripadne tvojho auticka. Snad nam nechces nahovorit, ze toto je normalny stav pri normalnom jazdeni - menit oblozenie po cca 12 000 km...
peter.download napísal:Ano auto dlhsie stalo, cca 2 tyzdne, ale jazdim aj mesto aj mimo tak 50:50
Cize mam od odhrdzit, tym co sa strieka na cistenie elektronov?
Mam to nastriekat aj na platnicky?
TT-SIMIK napísal:Moja otázka znie......predtým,než ti menili brzdovku tak ti to brzdilo ok???A inak kotúče majú byt po 2 zabrzdeniach pokial bola len povrchová hrdza, hladké jak psove gule......takto zodraté platničky som ešte nevidel, ani na škode 120....nie to na BMW....
peter.download napísal:
Jaska brzdili, mozem povedat, ze aj lepili do nejakych 30 000 km, teraz mam na nich cca 50 000km a teraz toto. Ja viem, ze je to dost najazdene, lebo na X5 musim menit kazdych cca 40 000km. Ale take ryhy sa mi nezdaju. Lebo tie kotuce maju este hrubku OK a platnicky detto.
Menit vsetko alebo len platnicky?
TT-SIMIK napísal:Moja otázka znie......predtým,než ti menili brzdovku tak ti to brzdilo ok???A inak kotúče majú byt po 2 zabrzdeniach pokial bola len povrchová hrdza, hladké jak psove gule..daľšia vec,že by som skontroloval,že či sa prasatá voľne hýbu v uložení,či nieje nahodou pridrety nejaký vodiaci čap...ak máš maky pedál,znamená to,že je tam vzduch...tiež mi raz mali meniť v nemenovanom servise brzdovku odsávaním, keď som bol pri tom,robil to klasicky a tak či tak som to musel dať ešte raz odvzdušniť, no čo nie všetci to vedia......
svanto66 napísal:caute..hlasim sa do klubu podobnych ryhovanych kotucov :) to ma az tak netrapi..ale trapi ma to ze v poslednej dobe mi brzdy chytaju na prvy krat trosku oneskorene...potom ked pobrzdim par krat tak to je uz v pohode...aj ten pociatocny zvuk z brzd je ako kov na kov proste hruhy zvuk suchajuceho sa kovu...po case ako brzdim sa ten zvuk strati a brzdi v pohode...neviem ci to je tym ze vonku sa topi sneh a je tam kopec soli a ta sa dostava na kotuce a platnicky...dnes som sa normalne az zlakol ked som prisiel na krizovatku a dupnem na brzdu a ta asi sekundu-dve zavahala a brdila velmi slabo a potom ako by sa asi "vycistil" kotuc tak chytilo a zabrzdilo poriadne...co to moze byt? platnicky som mal menene asi pred 10000km a brzdofka pred 5000km...cca 2 mesiace...na kotucoch som najazdil uz 40000km (odvtedy ako som kupil auto a neboli tam fulgel nove kotuce) a su uz dost opotrebovane ale v servise mi povedali ze este jedny platnicky vydrzia...aj test brzd ukazal 75% ucinnost brzd...co to moze byt? dakujem
TomNR napísal:
mokre brzdy? uz tu niekto spominal... prve brzdenie po vystriekani (a cez zimu su cesty veru mokre) je prve brzdenie take oneskorene, jemne... az potom sa dosticky hryznu
svanto66 napísal:
no ale minulu zimu mi to nerobilo tak neviem..