... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

catchcash
Autor témy
Auto: X3 xDrive30d
Kraj: Bratislavský

Sirka diskov

Streda, 16. Októbra 2024, 08:19

Ahojte,

Momentalne mam letne pneu 245/50 R19 na diskoch 7.5Jx19/ET32. Chcem kupit zimne gumy ten isty rozmer a nasiel som disky 8x19 ET30 (Rial X12). Kedze som cital ze xDrive je dost citlivy na rozne rozmery, priemery atd tak som pisal predajcovi ci to bude OK.

Dnes rano mi volali a povedali, ze prave kvoli xDrive su odporucane presne take iste sirky diskov aj ET aby nebol problem s xDrive a potom so zarukou...Ze nemoze byt rozdiel v hlbke dezenu viac ako 2mm a ze ked je sirsi disk sa ta guma tam inac natiahne. Ked som mu povedal, ze vsetky 4 budu ale inac natiahnute tak potom povedal, ze nevie ako to presne je ale ze su odporucane take a zacal mi ponukat nejake ich ktore su samozrejme so 100% marzou.

Preto sa chcem opytat niekoho kto sa do toho naozaj vyzna. Moze to byt problem pre xDrive (alebo policajtov/poistovnu? :D)

PS: pneumatiky chcem Michelin Pilot Alpin 5 SUV - nejake skusenosti?

Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Re: Sirka diskov

Streda, 16. Októbra 2024, 17:02

Tá šírka disku nebude mať žiadny vplyv na xdrive. Legislatívne by si ten širší disk mal mať zapísaný v TP, ale zatiaľ som sa nestretol s tým že by policajt kontroloval šírku disku, alebo niekto z poisťovne a to som už riešil veľa poistných udalostí, aj totálnu škodu vo veľmi vysokej hodnote auta a nič.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných