... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

agath
Autor témy
Auto: BMW X5
Kraj: Košický

Problem s navi MK3

Pondelok, 29. Augusta 2011, 21:25

Zdravim,Vás možno mi niekto poradi.
mam X5 E53 2002 3.0D,
pred časom mi odišla navi mk3, kupil som inú ta funguje bez problemov mapy mam 2011, ale neviem ju nijako nakodovať. Chcem tam dať najnovši soft mam ho napaleny na CD na starej navigacii fungoval na tej novej len vypíše "software wird geladen "a nič sa nedeje skušal som aj meniť jazyky cez navcoder ten vypiše, že zmenene ale nič nezmeni. Software som už sťahoval z 3 roznych miest, napalil cez alkohol120 v mode 2 aj na rozne CD uz ich mam 5 aj som skusal nižšiu verziu ale stale rovnaky koniec nič sa nedeje
ked mate niekto nejaky napad co robit , prosim napiste
viem, že sa tu už všeličo riešilo okolo navi ale odpoveď som nenasiel
diky

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Problem s navi MK3

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 07:31

nainstaluj si ultraiso aj si ho "zaregistruj" je to fajn program, stiahni v32 obraz disku http://www.megaupload.com/?d=IP0KD0O0 (na MK3 nemusis stahovat najnovsi ale vzdy sa moze hodit) a napal, cim pomalsie tym lepsie... staci 4x bohate... pripadne skus napalovat na inej napalovacke... ak mas v aute customizovany najnovsi OS treba downgradovat nizsou verziou OS a nasledne to prehrat novsou...

ak by si cez navcoder zmenil jazyk automaticky si pyta CD so softverom... komunikuje ti navcoder z autom?

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 09:42

buduci tyzden skusime daco pokumstovat, mam 2 cdcka, jedno v25 co som nou upgradoval moju navi a druhe v32 co som nou upgradoval jednu x5 s mk4 tak skusime co to da :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ice.blade

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 11:31

nie kazde auto funguje na overenych mediach... ja som s v32 mk4 musel upgradovat cez DVD-R lebo ani jedno s CD-R medii ktore mi slapu nebralo ;) pripadne skusit napalit V21 CD medium a skusit downgradnut nim... tie image su snad vsetky v mode 2 form 1

agath
Autor témy

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 18:45

Diky za odpovede,
ja DVD použit nemozem, lebo mam MK3, skusal som rozne media CD a skusal som aj downgradovat ale neberie ani to, navcoder mi s jednotkou komunikuje, nacita vin, nacita jazyky, len zmenit nic nezmeni, aj inpa komunikuje s jednotkou aj samotna navigacia naviguje bez problemov. MamOS 3-1/30 a chcem 3-1/63 a urobil som si SJ a novy bootovaci obrazok, navcoder pekne pyta CD s OS ja ho vložim, navcoder potvrdi, ze zmenil jazyky a jazyky ostanu nezmene. Cital som niekde na zahraničnom fore, ze vraj je chyba v jednom subore v už nahratom softe
Ultraiso som tiez skusal rovnaky vysledok.
skusime este s Jararakom a jeho CD.
Dá sa nejak citat soft priamo z jednotky?
este raz diky za zaujem.

agath
Autor témy

Piatok, 2. Septembra 2011, 19:40

Tak uz mozno viem kde je hacik.
Cital som v original manuále, ze pri vymene poskodenej navi jednotke je treba updatovat cez SSS progman.Mozno preto ma nikde nepusti, lebo vin v novej navi je iny ako vin auta.
Mate niekto skusenost s updatom po vymene jednotky? alebo je niekto kto ma progman v KE a okoli?
diky

ice.blade

Piatok, 2. Septembra 2011, 20:28

agath napísal:
Tak uz mozno viem kde je hacik.
Cital som v original manuále, ze pri vymene poskodenej navi jednotke je treba updatovat cez SSS progman.Mozno preto ma nikde nepusti, lebo vin v novej navi je iny ako vin auta.
Mate niekto skusenost s updatom po vymene jednotky? alebo je niekto kto ma progman v KE a okoli?
diky

to je blbost, sice vin ma mechanika zapisane v pamati ale vobec nevadi ak tam nemas aktualny vin... maximalne vo vypise modulov ti zobrazi iny vin ale ziadnu chybu nehodi... v tom manuale si cital ak menis mechaniku za novu kde je virgin dump v pamati ktory treba cez progman nakodovat pre tvoje auto, nastavit mod, nastavit s akym radiomodulom sa bude pouzivat v akom aute... na celom kodovani je len to podstatne v akom mode sa mechanika pouziva, ci v mode color alebo mono

agath
Autor témy

Sobota, 3. Septembra 2011, 20:05

Hej, mas pravdu, este skusim instal s jararakom, ked nepomoze tak sa asi pustim do opravy tej starej.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných