... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TheCarista
Autor témy
Auto: 540i G31
Kraj: Bratislavský

Presny postup odvzdusnenia e39 530d manual

Piatok, 25. Marca 2016, 13:02

Nazdar chalani, nikde som nenasiel step by step navod pre odvzdusnenie na e39 530d.

Auto ma manualnu prevodovku, nefunkcne webasto, 2 odvzdusnovaky. Bol by som vdacny za navod :thumbup:

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: Presny postup odvzdusnenia e39 530d manual

Nedeľa, 27. Marca 2016, 07:09

serus, nieje tu nejaky speci postup, ides nato tak ako vsade, len nalej nadobku po okraj a ono sa to uz nejak rozlezie :D

ked mas webasto tak mas odvzdusnovak aj pri nom, ale zeby bol nejaky speci postup, nemozem povedat.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Skyder

Nedeľa, 27. Marca 2016, 09:43

Jarko díky moc za odpoveď, nevieš mi prosím na ETK označiť červenou alebo aspon čísla ktoré sú to tie odvzdušnovacie šróby? Myslím že som sa ta na to už pýtal a cez ne sa to robí :)

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 27. Marca 2016, 19:06

Nieje to nič zložité.Ak tam máš webasto,odvzdušňovák je pod kabínovým filtrom pred vodičom.Na jednej z hadíc je kovový šrób.Druhý je na plastovej trubke od termostatu do kúrenia.Tretí je na nádobke chladiča.Pred nalievaním vody ich otvor všetky.Potom lej vodu a keď začne tiecť z toho na plastovej trubke,zavri ho a lej ďalej koľko vojde.Potom to naštartuj a niekto nech ti drží otáčky nad 2000.Postupne pozatváraj odvzdušňováky a keď ide z tenkej hadičky do nádobky voda bez peny,máš hotovo.Zhasni,nechaj vychladnúť,pre istotu skontroluj hladinu vody a je...Mne sa to takto odvzdušnilo vždy na prvý šup
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

TheCarista
Autor témy
Auto: 540i G31

Utorok, 29. Marca 2016, 21:46

Dakujem(e) pekne chlopi, mali by sme to zmaknut:-)

Dnes sme sa k tomu ani nedostali, problemy zacali velmi skoro. Zapecena visko, buchat kladivom po kluci nepomohlo, druhy kluc aj kombinacky boli moc hrube a brusnik zabudnuty doma :mrgreen: zbehli sme za jergy_zm ktory nam zbrusil kluc, za co mu velmi pekne dakujeme:-)

Potom sme maturovali nad systemom hadic na m57cke nakoniec sa nam podarilo ich uvolnit, staci tlacit von a hybat hore dole. Vybrali sme termostat ( jeden srob je riadne jeblo dani...), ideme nahodit druhy a bum nepasuje :lol: :lol: part nr je ok, je to oem diel. Vybrali sme ho a porovnali so starym a fakt nam nedrbalo, nebol taky isty.. Toto nepochopi nikto dolne sroby pasuju horne su akoby naopak. ](*,) :lol:

No a ptm reku vymenime aspon tckovy spoj kde bol unik chladiacej, to sme aspon zvladli:D Cize cakame na termsotat, par tesneni a bude sa skladat a odvzdusnovat, dufajme ze uspesne :)

A este ako bonus podareneho fušovania sa mi utrhlo lanko kapoty na 328cke :mrgreen:

rom1an
Auto: bmw e46
Kraj: Trnavský

Piatok, 1. Apríla 2016, 09:04

:mrgreen: toto snad ani nie je mozne

kutto
Kraj: Košický

Utorok, 5. Apríla 2016, 14:54