... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

harri
Autor témy
Auto: BMW e46 320i
Kraj: Trenčiansky

prekodovanie imobilizeru

Štvrtok, 14. Júna 2012, 22:56

caute páni mam teraz auto v servise a nechal som tam aj kluc z dialkovym.napadla ma taka paranoidna myslienka ze co ak si daju urobit pre seba kluc a potom niekedy budem marne hladat kde som zaparkoval...nebolo by lepsie preventivne prekodovat imobilizer s klucmi nanovo aby mi ho necmajzli? kde sa to da poriesit? iba v bmw alebo aj inde? orientacna cena by aka bola asi? inak.. nechavate dialkove v servise alebo ako to riesite?mam este treti kluc bez dialkovehoňale popravde este som neskusal ci sa da s nim nastartovat.ak hej da sa aj ten okopyrovat?(imobilizer nie drazka-to je jasne :smile: )

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: prekodovanie imobilizeru

Piatok, 15. Júna 2012, 08:48

Ten imobilizerovy kod zvykne byt asymetricky, teda vies precitat len jeho "odozvu" a nevies ho preniest z kluca na iny kluc. Na vytvorenie noveho kluca potrebujes bud "cislo kodu", podla ktoreho ti ho vygeneruju, alebo druhu stranu toho kodu, podla ktorej sa vygeneruje povodny kod do kluca. Na niektorych autach je to riesene tak, ze doma drzis tzv. cerveny kluc, v ktorom je druha asymetricka strana, na niektorych autach mas doma len cisielko s kodom...
Nemam skusenosti s BMW imobilizermi, ale myslim, ze by si mal mat doma cisielko.

Ak si niekto vie zistit cislo tvojho kodu (napr. tak ako si vie zistit vybavu), tak si vie dat vyrobit kluc aj bez toho, aby drzal tvoj kluc/auto v rukach. Dufam, ze BMW to ma nejako osetrene, ze nevyrobia kluc len tak na dobre slovo..

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Júna 2012, 09:19

Jasne že to je ošetrené, bez techničaku a občiansketo ti nič nevydaju........imobilizer v bmw je celkom na vysokej urovni,tak si nerob starosti, E46 sa až tak často nekradnu a pre prípad že ani,tek treba mať v aute poistku, bez ktorej to auto nenaštartuje.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Júna 2012, 09:23

ked som mal prvu E36 ! , odisiel mi imobilizer - EWS cize riadiaca jednotka, musel som ist osobne do BMW s technicakom a obcianskym, inak mi to nechceli objednat, cize, neda sa to "len tak" skopirovat a nemoze to kupit hocikto

podla mna su tvoje obavy zbytocne, keby ti niekto chcel auto ukradnut, tak ho vezme aj bez poznania imob
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Júna 2012, 10:05

jedine co ti mohli spravit je ze ti mohli do dialkoveho pridat dalsie zariadenie aby ti mohli bez problemov otvorit auto... teda ak mas dialkove :-)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

harri
Autor témy

Nedeľa, 17. Júna 2012, 22:10

:smile: ok som rad ze to neni az take jednoduche ale nepotesi aj to ze si niekto moze urobit svoje dialkove a ma to potom jednoduchsie.cloveka napadnu vseliake myslienky ked sa boji o auto na ktore neaky ten cas setril.ked sa sem tam prevali neaka ta kauzicka ako u nas v meste ze zenska odisla zo servisu a vypadli jej kluce zo spetaku a potom viac ludi zistilo ze ich tam tiez ma co tam servisovali auto .podaril sa mi zohnat celkom pekny kusok si myslim (aj ked uz by som asi zobral vacsi obsah aby malo lepsi tah odspodu) .kopu ludi sa obzera aj za 10 rocnym autom co aj trosku potesi ale na druhu stranu... aj ked zase si nenamyslam ze je to neviem aky zazrak :wink: nad tym ukrytym vypinacom asi tiez porozmyslam

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Júna 2012, 09:31

V prvom prispevku si napisal jednu rozumnu vetu. Ze mas paranoidne myslienky ohladne svojho auta. Treba sa ich urcite zbavit... ;)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 18. Júna 2012, 09:36

:thumbup: :thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 18. Júna 2012, 09:51

:thumbup: :thumbup:

harri
Autor témy

Pondelok, 18. Júna 2012, 21:22

popravde ja to zas az tak neriesim ako to mozno vyzera iba som zvedavy a zaujimam sa o vsetko ohladne auta.nepouzivam ani zamykanie spiatocky ktoru namontoval predchadzajuci majitel takze az taky paranoik asi niesom :smile:

Blondak
Auto: 725tds

Streda, 20. Júna 2012, 20:15

Tu hystorku s klucikmi v spetaku poznam. :D Len tolko ze zenskej nevypadli ale pri cuvani si ulomila spetak. Teraaz ape neviem ci nie nahodou ked vychadzala so servisu.

Ked sa tu tak bavyte o tych klucikoch. Tak rozmyslam nad vyrobou dapsieho kedze vlastnim iba jeden. Viem ze ziadny kodik nemam k dyspozicii ale vsimol som si na zadnej strane klucika frekvenciu ta je zrejme od dielkoveho.

Nebude problem ho vyrobyt? Jedna sa o e38

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Streda, 20. Júna 2012, 20:51

Blondak napísal:
Tu hystorku s klucikmi v spetaku poznam. :D Len tolko ze zenskej nevypadli ale pri cuvani si ulomila spetak. Teraaz ape neviem ci nie nahodou ked vychadzala so servisu.

Ked sa tu tak bavyte o tych klucikoch. Tak rozmyslam nad vyrobou dapsieho kedze vlastnim iba jeden. Viem ze ziadny kodik nemam k dyspozicii ale vsimol som si na zadnej strane klucika frekvenciu ta je zrejme od dielkoveho.

Nebude problem ho vyrobyt? Jedna sa o e38

inak mimo "misu" - máš fajn gramatiku, bernolák by sa potešil, že ešte aj teraz sú tu jeho nasledovníci, ktorí uznávajú metódu, píš ako počuješ :lol: , nič v zlom. Dávno som tu nečítal príspevok s toľkými tvrdkami

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Streda, 20. Júna 2012, 20:51

dimensionone napísal:

inak mimo "misu" - máš fajn gramatiku, bernolák by sa potešil, že ešte aj teraz sú tu jeho nasledovníci, ktorí uznávajú metódu, píš ako počuješ :lol: , nič v zlom. Dávno som tu nečítal príspevok s toľkými "tvrdkami"

Blondak
Auto: 725tds

Streda, 20. Júna 2012, 23:39

dimensionone napísal:

inak mimo "misu" - máš fajn gramatiku, bernolák by sa potešil, že ešte aj teraz sú tu jeho nasledovníci, ktorí uznávajú metódu, píš ako počuješ :lol: , nič v zlom. Dávno som tu nečítal príspevok s toľkými tvrdkami

ani ucitelky slovenciny ma nemali v laske koli tomuto :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 33 neregistrovaných