... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Prasknutá hadica sania

Štvrtok, 22. Marca 2012, 21:22

Ahojte,

dnes som pri kontrole objavil, že mám prasknutú hadicu od sania - tá, ktorá je pripojená na EGR ventil.
Cena novej je okolo 160 EUR.

Konkrétne sa jedná o diel, ktorý je označený ako 6:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... _duct_agr/

Diera je v hornej gumenej časti.

Nemáte typ, čím by sa dala nahradiť? Na oboch stranách je spojená SK páskou (takou napevno), čo by sa dalo nahradiť klasickou SK páskou. Priemer tej hadice je 70 mm v hornej časti, dole trochu menej.

Neriešili ste to niekto? Je možné, že sa to dá nahradiť hadicou od inej značky, kde to nebude také drahé.

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Re: Prasknutá hadica sania

Piatok, 23. Marca 2012, 09:59

nerozmyslal si nad pouzitou?
tam by cena mohla byt lepsia
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

dimensionone
Autor témy

Piatok, 23. Marca 2012, 12:27

V pohode, len odkial a hlavne aby nejaky cas vydrzala

eEDOo

Piatok, 23. Marca 2012, 13:56

ono to moze byt kludne aj nejaka vyrobna vada, lebo zatial to tu nikto nespominal, ze by mu to niekde prasklo ako tebe.

komplet ten diel cislo 6 co si pisal (horna gumenna rurka, hlinikova rurka, dolny gumeny kus) tak do max.70e
mozno by sa dalo zohnat len tu vrchnu cast co mas zlu a tam to bude este menej.

dimensionone
Autor témy

Piatok, 23. Marca 2012, 16:21

Presne tak, ja tiež zháňam len tú vrchnú časť a pomocou SK pásky to pripevním k tej rúrke a na druhej strane ku koncovke so sponou.
Idem ešte pozrieť na autofra, či niečo nemajú v ponuke naši poľskí kolegovia, len neviem ako to tam budem hľadať.

dimensionone
Autor témy

Piatok, 23. Marca 2012, 22:36

Na autofra som našiel diel za polovičnú cenu - okolo 80 EUR, za použitý :( . No nič, je to lacnejšie ako nový diel.

eEDOo

Sobota, 24. Marca 2012, 10:51

ja idem zajtra do polska, mozem sa ti na to pozriet.
Takto by si to mohol mat uz v utorok doma ;)

vanco
Auto: 530D E60

Pondelok, 22. Júla 2013, 10:41

Ahojte,nechcem zakladat novu temu,tak by som sa rad spytal ci neviete presny priemar hadice ktora sa tu riesila.Mam tak isto prasknutu tu hadicu.Ako je pisane vrch je 7mm ale neviem spodok,kde to je uzsie.Ak by niekto vedel,budem vdacny
dakujem

acid
Auto: E60 530i 2004 MT

Utorok, 23. Júla 2013, 10:52

Neviem, ci sa da zohnat aj takato hruba ta hadica, ale co si pamatam, tak na Ford fore to jeden chalanisko riesil tak, ze tam dal namiesto originalnej zahradnu tlakovu hadicu z Baumaxu za 5eur/meter :D

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 23. Júla 2013, 11:32

obdobny problem mam aj ja na hadici vodneho vemtilu. dolezity je priemer no zhanal som sposob ako na hadici spravit koleno. ak niekto vie poradte. aj na sani sa to da spravit nahradou, no nesmie sa pri ohnuti "prelomit" aby sa nezmensil prietok vzduchu.

vanco

Štvrtok, 25. Júla 2013, 13:30

Ahoj,tak ja som to vyriesil nasledovne.Original diel stoj cca 160 eur.Priemer vrchnej casti hadice je 63mm a spodnej casti 55mm.Tak najprv som sa snazil zohnat hadicu z rovnakym priemerom co sa mi nepodrilo.Nakoniec som zasiel za sustruznikom co mi urobil rovnaky protikus z rovnakym priemerom 63mm ako je na vrchnej casti,nechal zvarit,kupil hadicu z rovnakym priemerom,namotoval a problem vyrieseny.Celkove investicie cca 35eur.
Prílohy
image.jpg
image.jpg

dimensionone
Autor témy

Štvrtok, 25. Júla 2013, 20:34

ahoj, a ako si poriešil senzor tlaku, ktorý je v tej hadici?

vanco

Štvrtok, 25. Júla 2013, 21:05

dimensionone napísal:
ahoj, a ako si poriešil senzor tlaku, ktorý je v tej hadici?

Nie je v hadici,ale v tej hlinikovej trubke.Trubka tam zostala povodna,len na nu som nechal navarit ten zhrubseny kus z rovnakym priemerom ako je na vrchu.

gadgetko
Kraj: Nitriansky

Utorok, 25. Marca 2014, 11:16

Zdravim, som tu novy, ale ak mozem poradit, tak ta horna hadica co vedie od IC do sania sa da zohnat za par eur na tejto stranke: http://italpolracing.sk/index.php?route=product/product&path=124_263&product_id=597

Montovali sme ju kamaratovi a pasuje takmer presne, len treba trocha pootocit tu spodnu ruru (tak ako pisu v navode), lebo tato nova hadica ma trocha iny uhol ako originalna.
Cena aj s postovnym vychadza asi 25€ a netreba nic sustruzit ani zvarat. Montaz zvladne kazdy trocha technicky zdatnejsi jedinec :lol:
Hlavne by uz mala byt ta hadica dozivotna, lebo je to cisty silikon, takze nestvrdne a nepraska ako tie originaly \:D/

vanco

Streda, 26. Marca 2014, 08:39

gadgetko napísal:
Zdravim, som tu novy, ale ak mozem poradit, tak ta horna hadica co vedie od IC do sania sa da zohnat za par eur na tejto stranke: http://italpolracing.sk/index.php?route=product/product&path=124_263&product_id=597

Montovali sme ju kamaratovi a pasuje takmer presne, len treba trocha pootocit tu spodnu ruru (tak ako pisu v navode), lebo tato nova hadica ma trocha iny uhol ako originalna.
Cena aj s postovnym vychadza asi 25€ a netreba nic sustruzit ani zvarat. Montaz zvladne kazdy trocha technicky zdatnejsi jedinec :lol:
Hlavne by uz mala byt ta hadica dozivotna, lebo je to cisty silikon, takze nestvrdne a nepraska ako tie originaly \:D/

Ahoj,no ked som ju zhanal ja tak ju este nemali v ponuke a musel som zobrat klasicku a prisposobit ku nej jednu stranu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných