... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Pityu325i
Autor témy
Auto: BMW e36 325i vanos
Kraj: Trnavský

POWERFLEXY na E36 325I

Nedeľa, 4. Októbra 2009, 18:15

Zdravíčko!Chcem menit zadné silentbloky na predných ramenách,o tom rozmíšlam že tam dám powerflexy,aké máte skúsenosti a kde sa dá kúpit?

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: POWERFLEXY na E36 325I

Pondelok, 5. Októbra 2009, 08:48

kto hlada, najde, skusnosti ktore sa popisuju ze auto je potom tuhe, sedi ale bucha, lebo tam das zrazu nieco ovela tvrdsie ako bolo do tej doby.

daj si hladat powerflex a na tejto strane najdes aspon 20 firiem kde sa to predava.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

birki
Auto: 540iA touring

Pondelok, 5. Októbra 2009, 09:58

tak tak mam to na powerflexoch viac to bucha vacsie supy do volantu, ale zas mas omnoho presnejsie informacie vo volante.. co sa deje s autom
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Pityu325i
Autor témy

Pondelok, 5. Októbra 2009, 12:02

ale ja mám 235ky gumi asi tie klasické by vela nevydrzali, preto chcem tie powerflexy,uz som nieco našiel,pisal som jarovi,no uvidím čo povie

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 5. Októbra 2009, 13:22

preco myslis ze nevydrzia aj tie origo, ked ich vymenis, musia aj oni, pocitaj s tym ze tvoje maju tak 15-6 rokov.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

birki

Pondelok, 5. Októbra 2009, 14:33

mozes tam dat silenty z m3ky a tie ty vydrzia urcite 50 000km.. powerflexy su tvrde a tiez maju tendenciu prasknut... zevraj okolo tych 50 000km a na normalnu jazdu neviem ci by som si to dal uz druhy krat.. naozaj auto zformulovie viac ako pri sportovych tlmicoch :) a ked mas 235 kolesa ....................ach jaj vyjazdene kolaje to bude tvoja obluba ....
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

Pityu325i
Autor témy

Pondelok, 5. Októbra 2009, 15:11

a tie origo Mkové tam pasuju?čo je rordiel madzi klasické a Mkové?

alfi666

Pondelok, 5. Októbra 2009, 16:12

Ja chcem ktym vynikajucim powerflexom podoktnut, ze to nevymysleli na nase cesty ;) .. to, ze sa vam vymlatia silenty po zopar tisic km sa neda cudovat podla ciest ktore tu mame... a to, ze su to len gumene silenty je len dobre, pretoze tie narazy sa niekde musia utlmit... cize ak budete mat tvrde silenty, odnesie si to nieco ine, co bude viac namahane, takze vela stastia ;)

Kto nejazdi okruhy - rozumej, krasne asfaltove cesty, tak je to uplna zbytocnost ktora toho podla mna viac pokazi nez zlepsi... ale kludne skusajte ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 5. Októbra 2009, 16:54

ja som za powerflexy aj ked nejazis okruhy. Podla mna budes spokojny. Podla mna ti nebudu trpiet ine komponenty, zas tie auta niesu zo skla. Guma casom makkne, a nevydrzi to co polyurethan.
Cize ja som proti gume. Guma ma tendenciu casom k vacsej voly a prave to ti moze znicit zvysok podvozku, pri akeleracii alebo brzdeni s rozpadnutou gumou sa o plnej kontrole neda hovorit.
Tak bud chces mat lodicku, alebo solidne tvrdy podvozok. Nehovorim ze gumne su zle... Vpohode mozes dat aj tie, ale vydrzia menej.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 5. Októbra 2009, 16:57

alfi666 napísal:
Ja chcem ktym vynikajucim powerflexom podoktnut, ze to nevymysleli na nase cesty ;) .. to, ze sa vam vymlatia silenty po zopar tisic km sa neda cudovat podla ciest ktore tu mame... a to, ze su to len gumene silenty je len dobre, pretoze tie narazy sa niekde musia utlmit... cize ak budete mat tvrde silenty, odnesie si to nieco ine, co bude viac namahane, takze vela stastia ;)

Kto nejazdi okruhy - rozumej, krasne asfaltove cesty, tak je to uplna zbytocnost ktora toho podla mna viac pokazi nez zlepsi... ale kludne skusajte ;)

Tie narazy sa tlmia v ulozni tlmicov... Tie zas nemaju tendenciu odchadzat vzdy po 50.000km a tiez sa daju dat powerflexove :wink:

alfi666

Pondelok, 5. Októbra 2009, 17:17

eko.fresh napísal:
Tie narazy sa tlmia v ulozni tlmicov... Tie zas nemaju tendenciu odchadzat vzdy po 50.000km a tiez sa daju dat powerflexove :wink:

No bavime sa o zadnych silentoch prednych ramien, takze pri vymene za tvrdsie sa podla mna horne ulozenie tlmicov nejak extremne viac namahat nebude... kedze tieto silenty maju za ulohu tlmit narazy na koleso z predu ( napr. pri naraze na hranu vymolu)... cize si myslim, ze viac bude trpiet samotne rameno a konkretne capy vnom... takze pokial ani to nebude vymenene za nieco silnejsie, tak neviem ci to ma zmysel ;)

Ale v zasade sa nehadam, ze to nezlepsi stabillitu... ale danou je este tvrdsi podvozok, viacej buchotu a castejsie odchadzanie "niecoho ineho" ;)

PS: polyurethan nieje nejak extra novy a drahy material ako napr. carbon, ze by ho vyrobcovia nemohli dodavat rovno do aut ak je taky genialny ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

birki

Pondelok, 5. Októbra 2009, 18:23

alfi666 napísal:

No bavime sa o zadnych silentoch prednych ramien, takze pri vymene za tvrdsie sa podla mna horne ulozenie tlmicov nejak extremne viac namahat nebude... kedze tieto silenty maju za ulohu tlmit narazy na koleso z predu ( napr. pri naraze na hranu vymolu)... cize si myslim, ze viac bude trpiet samotne rameno a konkretne capy vnom... takze pokial ani to nebude vymenene za nieco silnejsie, tak neviem ci to ma zmysel ;)

Ale v zasade sa nehadam, ze to nezlepsi stabillitu... ale danou je este tvrdsi podvozok, viacej buchotu a castejsie odchadzanie "niecoho ineho" ;)

PS: polyurethan nieje nejak extra novy a drahy material ako napr. carbon, ze by ho vyrobcovia nemohli dodavat rovno do aut ak je taky genialny ;)

to mas pravdu preto som kupoval aj ramena zosilnene. ale celkovo na 225kach gumach a s ET15 je to uz vrazda (stred kolesa neprechadza uz nad capom zacina sa tam tvorit paka koleso-riadenie..) aj na dialnici treba drzat v pravom pruhu volant dvoma rukamy... kamiony su pi*e....

ale zas vyzera to uzasne.. a ked jebnes pri nahanacke nove ecko 400 vo vracaku z dialnice mysiskou tak to stoji aj za dobry pocit :D

ale aj tak uz by som si to druhy krat na auto nedal .. aspon nie na take na ktorom spravim 30 000km za rok ako ja zbytocne to trpi.
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

compact
Auto: E60 530i LCI

Utorok, 6. Októbra 2009, 13:50

ja by som to tam už asi tiež nedal
maximálne tak v kombináci zo starými dobrými 16" -kami (225/50 R16)
tie origo silenty sú podla mna v pohode, a keď tak velmi trpia na úzkoprofilovej 17" -ke tak ich radšej každé dva roky pred geometriou budem meniť
ved tie pôvodné mi tam vydržali od 10/1995 do 12/2008
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných