... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

lupo
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Októbra 2008, 22:06

co tak najst majitela podobnej X3 a vyskusat tie svetla prehodit? najrychlejsie, najjednoduchsie a najistejsie.
955 CT-S

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Utorok, 28. Októbra 2008, 22:13

amater napísal:
Jannci,

takze myslis, ze ked da zadne svetla s hmlovkami, tak budu sediet ??? Ako to bude s instalaciou a zapojenim ?

Nevies mi k tomu povedat nieco viac ?

pozri, kasna je rovnaka ci pre USA alebo EU, cize svetla ti musia pasovat (ak nebol facelift, to neviem) dalej, musis najst skrinku na relatka a tam bude priprava pre relatko pre hmlovky. to tam bude na 100% robil som pre par automobiliek. Otazka je len, ci mas kabel potiahnuty od tej skrinky s relatkami k zadnym hmlovkam, a ci mas kabel do palubovky pre vypinac pre hmlovky.

Ak najdes niekde schemu, kde vycitas, ktore rele je na co, tak podla toho si zistis, ci tam mas kable alebo nie (priamo v skrinke). Pripadne druha varianta, vybrat svetla, rozobrat palubovku a pozriet ci su tam tie kable

array
Kraj: Banskobystrický

Streda, 29. Októbra 2008, 06:42

ak zadne svetle nemaju cervene smerovky - nic nemusis menit. samozrejme hmlovky musis upevnit niekde do narazniku, resp. pod. niekedy sa dalo prejst aj bez toho. takisto stk baziruje na tom ze od r.2002 su povinne postranne blinkre v prednych blatnikoch.
predne svetla su ok. do toho nemaju co pindat.
mas uz spravenu homologizaciu?
ja som doviezol zopar aut z USA, ale skoncil som s tym v 2006. ak by si chcel nejaku radu, tak daj vediet.

array

Streda, 29. Októbra 2008, 06:44

Jannci napísal:
otazka je aj ci auto ma vzadu kabel na hmlovky...

kabel tam nie je, aspon by nemal byt, naco . . . je to amerika

array

Streda, 29. Októbra 2008, 06:53

pozri, v bmw ti nikto nic nepovie. tam sa k tomu stavaju akoby si doniesol ladu. ekd donesies auto z usa a chces to servisovat a prerobit u "panov". on ti povie ze mu nesedia niektore cisla z vin-ka a tym to hasne.
napr. kupil som mazda millenia - u nas pod nazvom xedos 9. jasne ze podla vinka je ti nenajde nic ale 100% dielov je zhodnych. a ked sa borcovi nechce, tak povie ze nevie nic podla vinka objednat. ale staci len objednat veci podla tyopu, nie podla vinka, jasne ze US a EU vin sa lisia vo vela cislach ale ked mam zhodne auta tak neriesim hluposti a ked mi treba nove dvere, tak sa nevyhovaram na posrate vin a jednoducho objednam dvere, nie?
v toyote s tym problem nemaju, ani na lexus, jeep je tazkopadny, honda sa s niecim podobnym este nestretla, mercedes a bmw neviem, lebo tie som nevozil.
ale do hondy pilot som musel hmlovky dorobit ako pisal alfi, na gombik, a do naraznika. spravi ti to hocikto kto sa trosku rozumie. dalsia vec, ak ma cervene smerovky, riesia sa aj smerovky externe do naraznika a pod. je to na tebe. ten obrazok co niekto poslal tu US X3, tak ma v narazniku odrazky, kludne by som ich nahradil oranzovymikrytmi a dal tam svitilny.

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Streda, 29. Októbra 2008, 09:34

Hmm cervene blinkre treba u nas prerabat? Resp doplnit oranzovimi?

To pocujem prví krát :-k

EDIT: Aha uz som si precital ze netreba :) BOlo mi to dost divne. S americkymi autami sa stretavam od nepameti snad od uplneho batolata :lol: ale ze by nejake malo prerobene nieco tak to som nevidel. Jedine kazdy 4x4 a nakladak mal vzadu dorobenu jednu hmlovku a to bolo všetko.

Inak videl som uz vela luxusnych SUV a jeepov co mali vzadu dorobenu(?) hmlovku dole pod naraznikom a bolo to uplne v pohode. Ziadne neesteticke alebo nebodaj skarede.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

amater
Autor témy

Streda, 29. Októbra 2008, 10:00

vobec neviem ako to spravim, viem ze cakat od BMW servisu ochotu pri prerobeni alebo dorobeni niecoho je zbytocne.

Ja len nepoznam nikoho, kto s tym ma skusenost.

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Streda, 29. Októbra 2008, 10:05

amater napísal:
vobec neviem ako to spravim, viem ze cakat od BMW servisu ochotu pri prerobeni alebo dorobeni niecoho je zbytocne.

Ja len nepoznam nikoho, kto s tym ma skusenost.

este skusim takto. STK si urcite vybavit vies tak ako casto sa stava ze ti policajti kontroluju hmlovky? Chapem ze zadne hmlovky su podobne, ale naco si zatial komplikujes zivot riesis to?

skus napisat na nick BARABAS on ma auto tiez z ameriky.. neviem ci taketo nieco riesil a vyriesil ale za pokus nic nedas

amater
Autor témy

Streda, 29. Októbra 2008, 10:07

Peppo,

STK viem vybavit, ale posledne tyzdne boli hmly a rovno tam, kde som sa pohyboval JA :) chapes, zakon schvalnosti.

IDE mi o to, aby ma nevymakli policajti a zoberu mi technicak a znacky.

popo
Auto: šíp s krídlom

Streda, 29. Októbra 2008, 10:08

[quote="GOOSE"]Hmm cervene blinkre treba u nas prerabat? Resp doplnit oranzovimi?

Neviem ako to je teraz,ale ked som prexoval v KIA(už je to cca 14rokou)vtedy sa potopil trajekt pre európsky trh,tak nám posali nie európske verzie a museli sme menit-predné svetlá,blinkre vymeniť za oranžové,dorobiť hmlovku,našit europsky homologizačný štítok na pásy a také srandy aby to slpňovalo kritéria STN alebo takého niečo.

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Streda, 29. Októbra 2008, 10:12

amater napísal:
Peppo,

STK viem vybavit, ale posledne tyzdne boli hmly a rovno tam, kde som sa pohyboval JA :) chapes, zakon schvalnosti.

IDE mi o to, aby ma nevymakli policajti a zoberu mi technicak a znacky.

technicak a znacky ti nezoberu - max pokuta.

policajti sa radi chvalia mobilnymi stanicami STK - avsak v praxi som to videl iba raz a to riesili nakladne auta.

nikto z klubu tu nema X3 takze ti nikto na 100% neodpovie.

V bawarii odpoved nehladaj - urcite nie v sieti TEMPUS... skus Zilinu - ja mam s nimi len dobre skusenost...

amater
Autor témy

Streda, 29. Októbra 2008, 10:16

Peppo,

bol som s tou X3-kou v Ziline v MD Bavaria Zilina, tam mi pozreli auto a hlavny sef servisu povedal, ze nevie ci to pojde.

Ze on mi vie objednat vsetko co je na aute ale nevie ci to sedi. Ze by sa na to museli pozriet, ale nechcem poobjednavat vsetko a nepojde to.

amater
Autor témy

Streda, 29. Októbra 2008, 10:19

este aby som upresnil, tak stale sa bavim o ZADNYCH HMLOVKACH.

predne su ok.

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Streda, 29. Októbra 2008, 10:28

popo napísal:
GOOSE napísal:
Hmm cervene blinkre treba u nas prerabat? Resp doplnit oranzovimi?

Neviem ako to je teraz,ale ked som prexoval v KIA(už je to cca 14rokou)vtedy sa potopil trajekt pre európsky trh,tak nám posali nie európske verzie a museli sme menit-predné svetlá,blinkre vymeniť za oranžové,dorobiť hmlovku,našit europsky homologizačný štítok na pásy a také srandy aby to slpňovalo kritéria STN alebo takého niečo.

Ide asi o to ze ty si ich predaval oficialne. (ako of. predajca) V tedy je to urcite ine to je pochopitelné. Ja sa pohybujem len medzi vlastnikmi :P
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

popo
Auto: šíp s krídlom

Streda, 29. Októbra 2008, 10:32

To mi je jásne že neoficiálne sa také veci norobia.Vydel som na ceste americké autá a nemaly prerobené nič.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných