... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pablo_s
Autor témy
Auto: G21 320xd
Kraj: Trnavský

pochromovanie origo ciernych okennych list

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 12:07

mam taky dotaz... chcel som menit cirne okenne listy na E90 ke za chromove ale origo stoja cca tak do 400 Eciek, takze ma napadlo demontovat tie cierne co su tam standard a pochromovat ich... skusal niekto niecopodobne, resp. vedel by niekto pripravit tie povodne na chrom a pochromovat? predpokladam, ze by to malo byt vyrazne lacnejsie ako tam kupovat origo chrom sadu list za tych 400 Eciek...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

alfi666

Re: pochromovanie origo ciernych okennych list

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 12:37

pablo_s napísal:
predpokladam, ze by to malo byt vyrazne lacnejsie ako tam kupovat origo chrom sadu list za tych 400 Eciek...

Nato by som sa nespoliehal ;) tie listy su velke, cize galvanicky ti to hocikde nespravia... mozno to bude o nieco lacnejsie, ale velky rozdiel by som necakal .... 1 liter mirra chrom farby stoji vyse 400 eur ;) samozrejme, treba znej len mozno 2dcl , ale este vtom neni lak, nejaky podklad.. atd... a otazne je, ze kto to urobi, pricom vysledok je stale neisty ;)

pozri si: http://www.mileniumcolors.cz/
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

pablo_s
Autor témy

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 12:47

tak ale snad firma ktora sa tym zaobera nebude kupovat roztoky a evci ktomu potrebne len kvoli mne... a ak to bude takmer rovnako drahe tak to nebudem riesit... ale co je to podla teba ze je to velke??? ja myslim ze to nie je z jedneho kusu, teda aspon na strej E46 ke sto jeden kus urcite nebol...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

alfi666

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 12:50

No predpokladam, ze ten kus ktory ide od predneho okna cez strechu az dozadu je z jedneho kusu.... potom na dverach pri dolnej casti okna su dalsie kusy...

No a pokial viem, tie listy su z plastu, cize su neohybne - nevies ich skrutit tak aby sa dali dat do galvanizacnej nadoby....

A cenu neviem - len som ti hovoril, ze sa nespoliehaj nato, ze ti to niekto spravi za 100 euro ;) tot vse ;)

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 13:02

to je barbarstvo :P urcite sa casom najde niekto kto ma chromove a chce krasne cierne.. :wink:
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

pablo_s
Autor témy

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 13:08

nooo myslim ze su kovove a ze neisu z plastu, ale o chvilu idem dole k auto tak sa na to pozriem... nechapem perco by chromovanie malo byt take drahe ked podla mna ide o velmi podbny proces ako pri pozinku a ked davame pozinkovavat veci tak je to za par eciek a nei su tomale veci, niekedy aj viac ako meter dlhe... ale ved uvidim, ze kto sda mi ozve z tych co som oslovil a potom uvidime...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

pablo_s
Autor témy

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 13:11

noo vzhladom na to ze je to priplatkova vybava tak zo 100 auto to bude mat tak jeden a ten to asi vymenit nebude chciet, ale ved hodim to do fora ze to vymenim ci sa niekto ozve... :)))
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 13:17

Neboj, chce to čas a na výmenu sa určite niekto nájde. Nie každý si kúpi new E90 a tomu je jedno či je to príplatková výbava. Keď sa mu budú páčiť čierne lišty, tak ich s Tebou vymení. Treba vyskúšať. :wink:
E90 budú na našich cestách už len pribúdať.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

valer750
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 2. Apríla 2009, 13:46

BlackMW napísal:
to je barbarstvo :P urcite sa casom najde niekto kto ma chromove a chce krasne cierne.. :wink:

=D> =D> =D> dost dobra hlaska
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

pablo_s
Autor témy

Piatok, 3. Apríla 2009, 06:55

takze to nakoniec asi fakt bude plast ta cierna lista... :( takze chromovat plast sa asi velmi neoplaca...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 3. Apríla 2009, 11:07

alfi666 napísal:
No predpokladam, ze ten kus ktory ide od predneho okna cez strechu az dozadu je z jedneho kusu.... potom na dverach pri dolnej casti okna su dalsie kusy...

No a pokial viem, tie listy su z plastu, cize su neohybne - nevies ich skrutit tak aby sa dali dat do galvanizacnej nadoby....

A cenu neviem - len som ti hovoril, ze sa nespoliehaj nato, ze ti to niekto spravi za 100 euro ;) tot vse ;)

Alfi alfi......tak či tak sa plasty nedaju galvanizovať......galvanizovať sa dajú len kovové predmety a to nie všetky.........pokial dobre viem....))))).....ča sa týka chromovania plastov tak tie sa striekaju chromom........čo som sa pýtal jednej firmy a ak si dobre pametám tak 1m štvorcový víde na 20 000 Sk vtedajších.....tera €.....))))takže dost veľká paleta.....(((((
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

alfi666

Piatok, 3. Apríla 2009, 13:27

zhmp napísal:
Alfi alfi......tak či tak sa plasty nedaju galvanizovať......galvanizovať sa dajú len kovové predmety a to nie všetky.........pokial dobre viem....)))))

No robi sa to tak, ze sa plasty pokovuju (tusim medou) a potom sa daju chromovat klasickou galvanizaciou ;)

TT-SIMIK

Piatok, 3. Apríla 2009, 13:38

alfi666 napísal:

No robi sa to tak, ze sa plasty pokovuju (tusim medou) a potom sa daju chromovat klasickou galvanizaciou ;)

Hmmmm no to mi je novina......)))ale ok teda...lebo ja som volal priamo do firiem ktore sa zaoberaju galvanizaciou a povedali mi že plasty by sa roztopoli v tom roztoku a dokonca aj mekke materialy akym je hlinik.....chcel som dat chromovat kolesa kedže som ich odral a povedali že liatiny,plasty a niektore kovy sa striekaju chromom....galvanizacia je nabijanie kovu nejaky mabojom a potom sa čiastočky chromu pritiahnu v tom roztoku..neviem to presne vysvetlit....a pokial viem tak plasty niesu vodive...ale akjo hovoriš...možno to tak je.....)))
(citacia.. "pochromovat sa daju disky ale nie vsetky, len nejake zliatiny, obycajne hlinikove nie, doslova by sa rozpustili")

http://www.galvanizovna.sk/index_soubory/page0012.htm
Prílohy
Chr%F3movanie.doc
(57 KiB) 44 stiahnutí
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

alfi666

Piatok, 3. Apríla 2009, 14:24

Jasne, nerobia to vsade - teda bezne to neni... zato som pisal hned na zaciatku, ze to ti hociktora "galvanizovna" nespravi...

pozri na spodku - pokovovanie plastov ;) to su nejake roztoky co sa nato pouzivaju....
Ako hovorim - neviem presne ako to funguje, ale viem, ze sa to daaa ;)... dokonca som sa s takym plastom aj stretol co mal vrstvu kovu na sebe ;)

http://www.surtec.sk/index.php?log=2&id=7

TT-SIMIK

Piatok, 3. Apríla 2009, 14:32

alfi666 napísal:
Jasne, nerobia to vsade - teda bezne to neni... zato som pisal hned na zaciatku, ze to ti hociktora "galvanizovna" nespravi...

pozri na spodku - pokovovanie plastov ;) to su nejake roztoky co sa nato pouzivaju....
Ako hovorim - neviem presne ako to funguje, ale viem, ze sa to daaa ;)... dokonca som sa s takym plastom aj stretol co mal vrstvu kovu na sebe ;)

http://www.surtec.sk/index.php?log=2&id=7

8-[ 8-[ 8-[ 8-[ ok
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných