... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Originál strešný nosič na lyžiny - kľúč

Piatok, 30. Marca 2012, 17:26

Ahojte,

mám možnosť kúpiť výhodne strešný nosič na lyžiny pre E61, no predávajúci nemá kľúč.
Je označený ako číslo 4 na tomto obrázku: http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... ss_member/

Viete mi povedať o aký kľúč sa jedná? Je nejaký jedinčený k danému dielu - alebo ´všetky nosiče majú rovnaký kľúč?
Dá sa kúpiť normálne v BMW servise?

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: Originál strešný nosič na lyžiny - kľúč

Piatok, 30. Marca 2012, 17:40

Ten kľúč (diel č. 4) je momentový kľúč na doťahovanie upevňovacích skrutiek.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

dimensionone
Autor témy

Piatok, 30. Marca 2012, 19:43

Si si isty?

Mne na tom nesedi niekolko veci:
- preco sa nachadza v katalogu - nastroje na montovanie sa obvykle v katalogu nenachadzaju, dalej
- pri nazve je uvedene - key (code) - to mi evokuje nejaky specialny kluc, dalej
- pre e61 existuju len dva typy - pre modely bez lyzin s uzamykanim a pre modely s lyzinami bez uzamykania? To sa mi nezda, preto som myslel, ze ten kluc by mal mat nejaku bezpecnostnu funkciu.

Ma to niekto doma, aby vedel potvrdit, ako to je?

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Marca 2012, 20:40

Ja som si kúpil na F11 origo BMW strešný nosič a súčasťou balenia bol momentový kľúč, ktorý má tvar podobný tomu, čo je na obrázku.
Kľúče na zamykanie sú klasické a zamykajú sa nimi tie plastové krytky (diel č. 3) pod ktorými sú schované upevňovacie imbusy.
Ale je možné, že na E61 tam nie sú imbusy ale nejaké "kódované" skrutky, podobné ako bývajú trebars na kolesá.

Inak pre porovnanie, takto vyzerá nosič pre F11

http://bmwetk.com/parts-catalog/prd/BMW ... 82/82_1370
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

dimensionone
Autor témy

Sobota, 31. Marca 2012, 07:16

Vyzera, ze je to ine pri e61 a ine pri f11, kde je opat pouzity kluc a ten inbus je tam spominany.
Pri e61 je aj na stranke spominany kodovany kluc. Nuz skusim v pondelok zavolat do BMW, co mi na to povedia. Podla katalogov by to mali mat stale v ponuke, na rozdiel od nosica, ktory sa uz nepredava.

dimensionone
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 09:54

Dnes som volal do BMW, potvrdili mi, že sa jedná o špeciálny kľúč, bez ktorého nie je možné nosič namontovať. V prípade straty je možné objednať v BMW nový, no len v prípade, ak máte číslo z karty, ktoré bolo v krabici s nosičom. Pri predchádzajúcich generáciách bolo možné objednať aj nové skrutky s kľúčom, a dalo sa to celé vymeniť, keď to bolo odmontované z auta, no tento konkrétny typ to neponúka. Bez karty nie je možné objednať kľúč a bez kľúča je nosič nepoužiteľný... tak ešteže som ho nekúpil :D , no skúšam zisťovať, možno bude mať tú kartu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných