... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Oprava diferenciálu

Streda, 20. Januára 2016, 09:57

Zdravím, potrebujem kontakt na niekoho zo západného SK, kto dokáže opravovať diferenciály. Nie je to BMW, potrebujem prehodiť vnútro z jedného do druhého, problémom však je že jeden má snímač na ABS a druhý nemá. Obvolal som niekoľko ľudí, no každý by najradšej aby som si kúpil iný prípadne kúpil nové planétové koleso s pastorkom. Tam je totiž vôľa. Diferenciál bol už "odborne" :roll: opravovaný, keď mi vymenili všetky 4 hlavné ložiská, povedali že vôla medzi tým planetovým a pastorkom je v norme ale diff hučí rovnako. Ak je diff na aute, vôľa je taký dobrý centimeter po obvode, že otočím o toľko hriadeľ a výstupy sa ani nepohnú.
Pozná teda niekto niekoho, kto to robí, robil a má skúsenosť, prípadne by vedel zohnať na to schémy, aký je v tých diferenciáloch zvnútra rozdiel? Teda len v tom snímaní rýchlosti pre ABS, či je tam nejaký krúžok, ktorý sa dá premontovať, alebo snímá ten snímač údaje o rýchlosti priamo z planétového kolesa a tým pádom je rozdiel len v obale diferáku a snímači navyše?
Vďaka za kontakt.
Nur Original ist Legal.

local
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Re: Oprava diferenciálu

Utorok, 2. Februára 2016, 11:52

Milosss napísal:
Zdravím, potrebujem kontakt na niekoho zo západného SK, kto dokáže opravovať diferenciály. Nie je to BMW, potrebujem prehodiť vnútro z jedného do druhého, problémom však je že jeden má snímač na ABS a druhý nemá. Obvolal som niekoľko ľudí, no každý by najradšej aby som si kúpil iný prípadne kúpil nové planétové koleso s pastorkom. Tam je totiž vôľa. Diferenciál bol už "odborne" :roll: opravovaný, keď mi vymenili všetky 4 hlavné ložiská, povedali že vôla medzi tým planetovým a pastorkom je v norme ale diff hučí rovnako. Ak je diff na aute, vôľa je taký dobrý centimeter po obvode, že otočím o toľko hriadeľ a výstupy sa ani nepohnú.
Pozná teda niekto niekoho, kto to robí, robil a má skúsenosť, prípadne by vedel zohnať na to schémy, aký je v tých diferenciáloch zvnútra rozdiel? Teda len v tom snímaní rýchlosti pre ABS, či je tam nejaký krúžok, ktorý sa dá premontovať, alebo snímá ten snímač údaje o rýchlosti priamo z planétového kolesa a tým pádom je rozdiel len v obale diferáku a snímači navyše?
Vďaka za kontakt.

Cau, ja som mal problem s huciacim diffom, bmw5-e60-e61/e60-535d-diferencial-v-tahu-t104527.html, zhanal som niekoho kto sa v tom vyzna, skus http://www.opravy-prevodoviek.sk/o-mne.html ale moc velku sancu by som tomu nedaval. Ak tomu dobre rozumiem, chces vymenit pastorok a tanier s klietkou? Nemusi to byt take jednoduche, co viem tak vola sa vymedzuje podlozkami ale treba k tomu mat manual vyrobcu na predpisane vole zubov. Kdesi som cital ze niektore diffy treba aj nahrievat a vymedzovat pri tom. Co som volal aj s tym p. Taborom, tak on to robit nechcel, max. ako pises vymenit loziska. Skus mu zavolat a spytat sa. Kazdopadne pri hucani diferencialu je mojim odporucanym riesenim je kupit druhy diff. Ak to teda nemas na auto, kde ti nevadi ked sa rozsype alebo zadrie.
Drzim palce, ak nieco zistis viac, napis nech sme aj my ostatni mudrejsi.

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: Oprava diferenciálu

Streda, 3. Februára 2016, 09:51

Ahoj, vďaka za radu, tomu som už volal a do toho sa púšťať nechcel. Prakticky nikto nemá skúsenosti s takým diferenciálom, ktorý má na sebe ešte čidlo ABS. Vymeniť veci dokáže ale kedže ja mám problém v tej vôli, tak vymeniť planétové koleso rozvodovky s pastorkom je nezmysel finančný. Zháňam proste druhý diferenciál. Keď ho zoženiem a tento rozoberiem, tak sa podelím o skúsenosť, na základe čoho čerpá ten snímač údaje o otáčkach, či je tam nejaké navyše ozubenie alebo priamo z planétového kolesa.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných