... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Milosss napísal:Zdravím, potrebujem kontakt na niekoho zo západného SK, kto dokáže opravovať diferenciály. Nie je to BMW, potrebujem prehodiť vnútro z jedného do druhého, problémom však je že jeden má snímač na ABS a druhý nemá. Obvolal som niekoľko ľudí, no každý by najradšej aby som si kúpil iný prípadne kúpil nové planétové koleso s pastorkom. Tam je totiž vôľa. Diferenciál bol už "odborne"opravovaný, keď mi vymenili všetky 4 hlavné ložiská, povedali že vôla medzi tým planetovým a pastorkom je v norme ale diff hučí rovnako. Ak je diff na aute, vôľa je taký dobrý centimeter po obvode, že otočím o toľko hriadeľ a výstupy sa ani nepohnú.
Pozná teda niekto niekoho, kto to robí, robil a má skúsenosť, prípadne by vedel zohnať na to schémy, aký je v tých diferenciáloch zvnútra rozdiel? Teda len v tom snímaní rýchlosti pre ABS, či je tam nejaký krúžok, ktorý sa dá premontovať, alebo snímá ten snímač údaje o rýchlosti priamo z planétového kolesa a tým pádom je rozdiel len v obale diferáku a snímači navyše?
Vďaka za kontakt.