... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

synak
Autor témy
Auto: G05 2022
Kraj: Bratislavský

olej na vyfuk. zvodoch

Nedeľa, 7. Decembra 2014, 18:47

Zdravim pani, presakuje mi tesnenie pod vekom ventilov (N52) a tecie to rovno na zvody a katy. Auto pojde samozrejme na fix problemu do servisu, problem je ale v tom ze hned po starte do par sekund sa zacne valit dost strasidelny dym ako sa smazi olej na zvodoch, moja otazka je ci sa moze olej na zvodoch vznietit a sposobit pripadne poziar. Pytam sa preto ci s tym mam risknut par km do servisu alebo mam radsej zavolat odtah..?

local
Auto: nonBMW

Re: olej na vyfuk. zvodoch

Pondelok, 8. Decembra 2014, 13:21

synak napísal:
Zdravim pani, presakuje mi tesnenie pod vekom ventilov (N52) a tecie to rovno na zvody a katy. Auto pojde samozrejme na fix problemu do servisu, problem je ale v tom ze hned po starte do par sekund sa zacne valit dost strasidelny dym ako sa smazi olej na zvodoch, moja otazka je ci sa moze olej na zvodoch vznietit a sposobit pripadne poziar. Pytam sa preto ci s tym mam risknut par km do servisu alebo mam radsej zavolat odtah..?

Bod vznietenia motorovych olejov byva okolo 360 C. Pokial ti toho oleja tecie viac rovno na zvody tak sa ti po zahriati zvodov urcite vznieti. Ja osobne by som to urcite neriskoval, okrem rizika poziaru si celkom slusne pri par km jazde (teda min 10 minut dymenia) vydymis motorovy priestor a vlastne vsetko pod kapotou. Na traktore som uz vzplanutie bordelu na bloku motora od horucich zvodov zazil, nebola to taka velka sranda, na aute na ktorom sa chcem vozit by som to urcite neriskoval. Moja rada zavolaj si radsej odtahovku.

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 8. Decembra 2014, 13:27

ako daleko mas servis? kolko oleja ti tam ide? teoreticky mozes prejst ak tie zvody vyutieras pred jazdou a nemas to daleko, ak to mas ale daleko radsej by som riesil odtah.

Dendo
Auto: E30 325i

Pondelok, 8. Decembra 2014, 15:02

Asi by som to na tvojom mieste neriskoval... Take daco ako kamos s lanom uz v dnesnej dobe nefici? :smile:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

sineDko
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 8. Decembra 2014, 15:43

kamos s lanom ale na automatoch moc nefici :mrgreen:

local

Pondelok, 8. Decembra 2014, 16:20

Dendo napísal:
Asi by som to na tvojom mieste neriskoval... Take daco ako kamos s lanom uz v dnesnej dobe nefici? :smile:

Bavime sa tu o sume cca 50 EUR. (trebars http://www.odtahovka-bratislava.sk/new/) Mozno som sam co sa mi zda ze sa tu riesi nezmysel?

EBOLA

Pondelok, 8. Decembra 2014, 16:52

ja som tahal, treba pozriet uzivatelsky manual ale bmw poholuje tahat urcitou rychlostou a na urcitu vzdialenost. no ked som sa dostal do servisu tak som sa citil ako po 2 hodinach v posilke.

cayman
Auto: E34 540i 6q

Pondelok, 8. Decembra 2014, 22:44

Synak tam ma manual, takze s tahanim vobec nie je problem.
Urcite by som to neriskoval. Radsej dat preventivne 50e za odtah, pripadne kamosovi flasu za tahanie ako potom riesit zhorene auto :smile:
E34 540i 6q - LSD 2,93 25%, BC-racing, 4pot E32 750iL brakes, AMA exhaust w/ X-pipe, front strutbar, M5 sway bars, styling 21, Michelin PS4, full M-tech
E46 330ti 5q - swap M54B30, ECUGarage, LSD 3,46 25%, BC-racing, polyurethane bushings, 330i brakes, Hawk HP+ pads, HEL Performance BL, Schmiedmann headers, K&N intake, front/rear strutbar, X-brace, BBS-CH 007, Westlake 235 square setup, Sparco EVO2+, AnimalRacing consoles, stripped interior, oil cooler

daily MB GLB 2021

E90 330i EX

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 9. Decembra 2014, 00:06

Tolkym ludom tecie olej na zvody,ze o tom ani nevedia. Az ty cistlivi na smrad a dym:-))...Co som videl vsetky benziny,ci uz 4,6,8,12vlace ani jednemu ten olej nezacal horet...Aj ked nahoda je blbec,ale asi by som sa nebal s tym prejst par km....Ale to je iba moj nazor:-))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

synak
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2014, 07:43

Dakujem, nieco podobne som chcel pocut, realnu skusenost, do servisu je to cca 8km, na odtahovku by som sa asi nevyskrabal (auto je dost nizke) a tahanie lanom je posledna moznost (kvoli hanbe :) ) ..vyutieram a odmastim, na sedadlo spolujazdca dam hasicak a asi to risknem, ked uvidite horiacu e90 v BA mozte volat JoJ-ku :)

EBOLA

Utorok, 9. Decembra 2014, 10:25

8km? :mrgreen: to nemusis ani volat kamosa. ak to nemas do 14% stupania tak si zahojeny. vyutierqj zvody a hned vyraz (nezohrievaj motor) ak pojdes spravne (nizke otacky, hojazd na krizovatku na neutrale) tak ten motor ani poriadne nezohrejes ;-)

local

Utorok, 9. Decembra 2014, 11:29

TT-SIMIK napísal:
Tolkym ludom tecie olej na zvody,ze o tom ani nevedia. Az ty cistlivi na smrad a dym:-))...Co som videl vsetky benziny,ci uz 4,6,8,12vlace ani jednemu ten olej nezacal horet...Aj ked nahoda je blbec,ale asi by som sa nebal s tym prejst par km....Ale to je iba moj nazor:-))

No nieco ine je slzenie oleja a nieco ine je citujem " hned po starte do par sekund sa zacne valit dost strasidelny dym ". Moja poznamka smerovala k tomu ci ten olej tecie viac alebo iba slzi. Ak je toho dymu malo, tak je aj oleja malo, prchave/horlave zlozky sa odparia kym sa stihnu vznietit a ostanu ti iba malo horlave sadze. To je pripad tych, co pises ze im dym z motoroveho priestoru nevadi. Ak je toho oleja malo, tak samozrejme, da sa zvody vyutierat a hned vyrazit, kym sa stihnut zahriat tak to clovek stihne.

Ja osobne by som to na mojom aute absolutne neriesil, nebude mi auto smrdiet ako stara pajta alebo riskovat poziar, ale ked niekto chce usetrit, tak ved dobre. Drzim mu palce nech dobre dojde.

synak
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2014, 12:29

verte ze mi nejde o setrenie, len ako som uz pisal odtahovka by bola problemova (pokazde ked sa auto stveralo na nejaku rampu (geometria, servis atd.) vzdy to bola patalia s podkladanim dosiek a aj tak sa vzdy nieco odralo, lano si tiez neviem predstavit lebo auto je teraz v podzemnej garazi odkial je dost krkolomny vyjazd (prudke stupanie, zakruta) a pred barakom o nic lepsie, kopec jak hovado v prudkej zakrute (kramare/koliba) ..cize nastartovaniu a prejazdu urcitej vzdialenosti sa tak ci tak nevyhnem.. a potom to budem mat aj tak cely cas z kopca..
..rizika si uvedomujem, len som chcel pocut nejaku realnu skusenost "ano videl som horiet olej na zvodoch atd" ..dakujem Vam za postrehy.. vsetko poriadne vyutieram odmastim a snad to tych par km vydrzi.. pozajtra napisem ako to dopadlo :)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 9. Decembra 2014, 17:26

Ak by mu odtial valilo tolko oleja ze musi podkladat bandasku nepoviem ani slovo....ale este som nevidel take vicko co by pretekalo tak ze neviem co....pokial viem je normalne ze mu to dymi hned po starte,kedze zvody ma mastne a zvody su prve zerave......ale realne sa nic nestane ak to vyutiera a pojde jak clovek.....to hovorim zo skusenosti.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

local

Streda, 10. Decembra 2014, 13:41

TT-SIMIK napísal:
Ak by mu odtial valilo tolko oleja ze musi podkladat bandasku nepoviem ani slovo....ale este som nevidel take vicko co by pretekalo tak ze neviem co....pokial viem je normalne ze mu to dymi hned po starte,kedze zvody ma mastne a zvody su prve zerave......ale realne sa nic nestane ak to vyutiera a pojde jak clovek.....to hovorim zo skusenosti.....

Myslim ze mas pravdu, vela dymu hned po starte je tym ze ten olej tam uz je, ten sa ale pri pomalom zahrievani zvodov po starte odpari - to robi ten dym. nieco ine je olej na horuce zvody. Ako to napisal s problemami s nalozenim na odtahovku, tak je to jasne - do garaze sa odtahovka nedostane takze auto musi po svojich. Ked ich poutiera a olej iba kvapka, tak ziaden poziar nevznikne, aj ked dym bude.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných