SurrendeR napísal:daj viac detajlov, docela ma to zaujima... kedze aj ja mam siber..
kde si kupil latku, postup atd...
takže začíname - ako dať dole stropnicu ti asi nemusim moc rozpravať, ale budiž - dáš dole všetky lampičky, clonky, madla, pirely stačí povyťahovať len z vrchu (šíbrovu celu dole) kryty b stlpikov dole äodskrutkovať pásy) , ostatne kryty stlpikov tiež dole vytiahnutím. tebe v kombajne pojde asi von stropnica cez kufot, na kupéčku sa nevyhneš jemnemu zlomeniu stropnice äide to samozrejme von len cez dvere, sedačky budeš musieť dať do polohy ležmo). Po vytiahnutí stropnice odtrhneš látku a zvyšnú penu s lepidlom som okefoval spomínaným ryžákom. dalej som stropnicu očistil od zvyšného lepu tech. benzínom. stlpiky som nestrhaval, nalepil som to na povodnu latku kedze sa neodlepovala. Látku som kupil v nr v jednom čalunníctve...asi 12e/1m látky (šírka myslím 1,5m) lepil som ju chemoprénom a to tak že som natrel stropnicu a aj látku, počkal som na prischnutie a až potom som látku prikladal na stropnicu (potrebný min. 3ja ludia) pomaly som ju od stredu začal pritláčať äodrež si radšej večší kus látky aby ti to vydalo, zbytok radšej zahod ako by ti mala chýbať. maj pripravenú teplovzdušnú pištol a nafénuj látku pri zložitejších tvaroch. Látku pozahýbaj a ked lep zascne orež kraje a vyrež diery. Montáž tapacíru rob z čistými rukami v opačnom poradí ako si ju daval dole.
A šíber... tak to je kapitola sama o sebe a niesom si istý či budem schopný opísať ti to sem, jednoducho potrebuješ vyťiahnuť plech kde je látka...čiže daj dole komplet šíber (odpoj konektor, odpoj odtoky, odskrutkuj torx 25 po obvode šíbru, vytiahni ho z jazýčka v prednej časti a oporos niekoho nech ti s ním pomôže von.)
dalej potrebuješ dat dole zo šíbru plech, resp. ho stačí len povoliť v predu torxami na pántoch (stačí povoliť nech vyskočia pliešky zo západky, toto povoluješ ked je síber otvorený na vetračku, ak by si povoloval zadné matice, preistotu si poznač ich polohu aj s nastavovacími elementami nech nemusíš šíber nastavovať jak pako (ja) na 10x. a dalej mi nesiaha slovná zásoba...budeš potrebovať slovká pi*a a ko*ot nemecký...rád pomôžem, spravím, ale vysvetlovať sa mi celý postup nechce kedže som to robil na 5x a stálo ma to min. 3 roky života...raz darmo páni vo vebaste sú machri...