... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
okman
Autor témy
Kraj: Bratislavský

odstranenie hrdze

Utorok, 20. Októbra 2009, 14:04

nazdar ak budete taky dobri niekdo robil som už plno veci okolo aut ale neak extra som ešte negitoval tak keby ste poradili pls mam par hrdzavych miest na mojej e e36 potrebujem to dat do kopi ale potrebujem neaky postup pri gitovani a tak striekat viem dobre a ešte čo všetko k tomu potrebujem dik moc

iste

Re: odstranenie hrdze

Utorok, 20. Októbra 2009, 14:42

hlavne treba poriadne odstranit hrdzu! aleno ciastocne a pouzit oxid zelezicity alebo inu chemiu na uzavretie korozie.potom iba zagitovat nejakym kvalitnym gitom..najlepsie hlinikovym.akurat som vsera kupil pixlu hlinikove gitu a kua tak je to silne jak hovado..len som pokusne namiesal do misky a nejde to dat prec,ani zlomit...fakt dobra vec =D>

okman
Autor témy

Utorok, 20. Októbra 2009, 15:04

no to ano ale aky mam pritom dodržiavat postup a čo ktomu všetko potrebujem

iste

Utorok, 20. Októbra 2009, 15:34

okman
Autor témy

Utorok, 20. Októbra 2009, 16:06

postači snad aj universal
Naposledy upravil/-a okman v Streda, 21. Októbra 2009, 17:34, upravené celkom 1 krát.

okman
Autor témy

Utorok, 20. Októbra 2009, 17:23

mohli by ste poradit neaku stranku s predajnou niekde v ba na taketo veci

thrash
Kraj: Košický

Piatok, 21. Decembra 2012, 09:05

Potrebujem odstranit trocha hrdze, nasiel som par postupov ale nieje mi niceo jsne:

1 vybrusim miesto
2 pretriem odhrdzovacom
3 nanesiem dvojzlozkovy tmel
4 prebrusimm, zarovnam (nahrubo)

a teraz: ???

-mam nastriekat "aky si brusitelny zaklad" alebo uz rovno zakladnu farbu alebo tekuty tmel v spreji, potom jemne dobusovat jemnym vodnym smirglom a az tak zkaladnu farbu ?

- ja sa domnievam ze tento pripravok http://www.olejshop.sk/tmely-karosarske ... nic-400ml/ je nieco ako jemny tmel a zaroven zakladna farba - co sa aplikuje na hruby tmel uz len na jemne do brusenie a potom na tu uz ide riadna farba ? Alebo sa mylim ?

Ak to nieje tento pripravok poznate taky co nahradza jemny tmel v spreji, co sa da dobrusit namokto a zaroven uz netreba aplikovat zkladnu farbu (alebo aj na jemny tmel je treba vzdy zakladnu farbu)?
-pripadne iny postup ?

ps: vyssie v tom videu na youtube chlapik robi tak ze obrusi da "hruby dvojzlozkovy tmel" obrusi a strieka nieco a brusi na makoro a az nato kricia farba, ja hladom to nieco, co je to :)

Vdaka

Dessirer

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 11:06

no ved musis nahrubo vygitovat, a takyto hruby git nikdy nevybrusis do hladka a keby si na to dal hocijaku farbu tak by bolo vidno ze je pod tym git. Cize na ten hruby git musis dat plnic, to je to co si tu dal v tom odkaze akoze Body fill... ten plnic to je uplne jemnucky git ktory vybrusis s jemnymi smirglami uplne do hladucka .. a pod KAZDU farbu sa dava zakladovka, ta drzi najlepsie a ma specialne zlozenie nieco ako "lepidlo" preto sa to vola zakladovka. A az potom na zakladovku sa strieka vrchna farba.Ta vrchna farba je schopna trosku rozleptat zakladovku a pevne sa s nou spoji. Je dobre dat viac vrstiev vrchnej farby. Potom vrchnu farbu trosku prelestit a streiknut bezfarebnym autolakom niekolko vrstiev, a potom vylestit a mas hotovo :D

thrash
Kraj: Košický

Utorok, 25. Decembra 2012, 11:28

Cize na ten (body fill) - plnic ide este zakladovka az tak vrchna farba ? Lebo pozeral som par videi ale vsade dal typek hruby tmel potom to s niecim striekol a jemne prebrusil (to bol asi plnic) a nato Davali uz len vrchnu farbu a apotom lak

Adrian_B
Kraj: Žilinský

Sobota, 29. Decembra 2012, 18:47

na plnič nie je základ podmienkou... plnič plní aj funkciu základu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných