... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
roman61 napísal:
ak je raz mrtvy filter nic mu nepomoze .... vsetko sa da opravovat len do casu ... a ohladom plechoveho zvuku no nepovedal by som ze je tam rozdiel ani majitel auta nepocul ziaden rozdiel ale mozno mas inu skusenost... kazdopadne vycalovat 1000 a viac euri za filter sa mi zda chore
sir.andreas napísal:
Zaleží aj asi aký mas filter...podla VIN ti to v BMW zistia-ci suchy,alebo mokry.Mokry sa cisti cez RJ,suchy sa musi vybrat a vycistit. Ale ja osobne neviem,preco by sa to nemalo dat opravit vycistenim. Menit by som ho ale urcite nemenil..ved auto ma vacsiu odpisovu hodnotu za rok,ako stoji ten filter
![]()
Ja som s filtrom problémy nemal (auto má len reálne 160tis. km) no obťažovalo ma zníženie výkonu po pár studených krátkych jazdách.
Človek tomu musí stále dávať aby to bolo OK
Ako uznávam, tie malé čiastočky sadzí sú vraj veľmi škodlivé, no pokiaľ jazdia po našich cestách staré nákladiaky, ktoré keď na križovatke raz pridajú a pri tom vypľujú zo seba viac než moje auto za celý rok, tak mi to príde totálne zbytočné.
no ja som to chcel pre budúcnosť, kedy by ich začali pri EK kontrolovať, zachovať výzor + funkčnosť tlakového snímača a to tak, že som mal v tej trubke navŕtané malé diery .
dym z výfuku skoro žiadny
Keďže tam teraz nie je katalyzátor, konečne to má smrad nafty a nie toho hnusného štiplavého smradu.
bramborak napísal:mna by zaujimalo nieco o tych malych ciastockach, kedze kazdy to tu píše, ale neviem odkial to maju. rad by som si o tom precital viac
bramborak napísal:mna by zaujimalo nieco o tych malych ciastockach, kedze kazdy to tu píše, ale neviem odkial to maju. rad by som si o tom precital viac
lulu991 napísal:Tak ako fox1k suvisi to s tlakom akym sa vstrekuje palivo a spaluje palivo, studiu ti nejaku kludne neskor najdem, to ziaden subjektivny nazor nie je, len som na mobile a tak sa mi to nehlada pohodlne :)....dostatocnu teplotu vyfukovych plynov nedostanes ani ked tomu budes slapat nonstop, pri regeneracii mam teplotu 600stupnov, tolko ani nahodou som nikdy nedosiahol pri plnom plyne (max 400
stupnov), takze tvoja hypoteza nebude spravna...mam to velmi dobre odsledovane takze v tomto sa mylis
Ajo1111 napísal:Tak to som netušil. Ja že sa dá aj jazdou dosiahnuť taká vysoká teplota. Ked si v tom tak zbehlý, vieš mi prosím ťa potvrdiť, že za studena, sa pri výfuku valca ešte vstrekuje nafta, aby sa dosiahla rýchlejšie pracovná teplota filtra?