... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
branco
Autor témy
Auto: BMW M6 Coupe E63
Kraj: Bratislavský

Nefunkčný iDrive

Streda, 22. Decembra 2010, 10:19

Ahojte,

kúpil som jazdené BMW M6 ročník 2005. Auto funguje motoricky ako hodinky, začal ma však trápiť iDrive. Spočiatku sa sporadicky, samovoľne reštartoval po určitom čase však display zhasol úplne a tým pádom mi nefunguje rádio, TV, parkovacie senzory, navigácia a nemôžem robiť žiadne zmeny v nastavení vozidla. V BMW servise mi povedali že je potrebné zmeniť nejakú CCE jednotku, zodpovednú za zobrazovanie iDrive a vypýtali si horibilnú sumu...

nepozná niekto inú radu, prípadne niekoho kto to vie spraviť lacnejšie (ale kvalitne) ako autorizovaný servis?

P.s.: trojtlačítkové reštartovanie iDrive som už skúšal a nepomohlo.

Braňo

AlienZV

Re: Nefunkčný iDrive

Streda, 22. Decembra 2010, 13:17

Jedine kupit na eBay. Tam to tiez ide vsak cez 400 USD. A montaz si myslim, ze by zvladol kazdy.
Ale naprogramovat sa musi v servise. :-k
Inak gratulujem ku kupe M6tky :bmwball:

dodoIPD
Auto: BMW

Štvrtok, 23. Decembra 2010, 01:24

Brano take dolezite veci urcite nechaj spravit v BMW.
Minimalne co sa zaruky tyka. Myslim ze s iDrivom nevie robit vela ludi.

Kazdopadne neverim ze to stoji 5000 euro a ked mas nato aby si tankoval M6 tak toto su drobne ;)

roman61
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 23. Decembra 2010, 18:08

branco napísal:
Ahojte,

kúpil som jazdené BMW M6 ročník 2005. Auto funguje motoricky ako hodinky, začal ma však trápiť iDrive. Spočiatku sa sporadicky, samovoľne reštartoval po určitom čase však display zhasol úplne a tým pádom mi nefunguje rádio, TV, parkovacie senzory, navigácia a nemôžem robiť žiadne zmeny v nastavení vozidla. V BMW servise mi povedali že je potrebné zmeniť nejakú CCE jednotku, zodpovednú za zobrazovanie iDrive a vypýtali si horibilnú sumu...

nepozná niekto inú radu, prípadne niekoho kto to vie spraviť lacnejšie (ale kvalitne) ako autorizovaný servis?

P.s.: trojtlačítkové reštartovanie iDrive som už skúšal a nepomohlo.

Braňo

Novy modul stoji 500 do 600 eur zo zarukou :) pripadne new CCC modul aj ten sa da zohnat za rozumne peniaze ... ale urcite najprv by som skontroloval vodice ci nahodou teplom nenastane studeny spoj a preto ti to vypadne ... inak dost casta zavada.... celkovo ... dratiky su bestie :)

JozefSvob
Auto: E92

Sobota, 25. Decembra 2010, 23:51

Ja by som to kvalifikoval ako skrytu vadu a dat preplatit tomu,od koho si kupil auto...toto sa nestane zo dna na den.
A preco riesis tu sumu az tak moc ? Taku istu pretankujes za mesiac...:)

rosky
Auto: 250T D,944,993

Nedeľa, 26. Decembra 2010, 08:14

Jeden znamy mal podobny problem na 730d . Skusil rozobrat panely pod pristrojovkou a prisiel na to ze tam bol uvolneny konektor prepojujuci moduly a obrazovku . Zatlacil to afunguje mu to tusim dodnes.
PORSCHE

roman61

Pondelok, 27. Decembra 2010, 16:31

JozefSvob napísal:
Ja by som to kvalifikoval ako skrytu vadu a dat preplatit tomu,od koho si kupil auto...toto sa nestane zo dna na den.
A preco riesis tu sumu az tak moc ? Taku istu pretankujes za mesiac...:)

Zalezi ako bola formulovana kupnopredajna zmluva :) cize kludne sa moze stat ze mu dany cloviecik od koho to kupoval neda nic a bude vymalovane ...

JozefSvob
Auto: E92

Pondelok, 27. Decembra 2010, 18:15

V tom pripade by som tu auto nekupil keby tam nebola zaruka na skryte vady atd...v AAA mali bordovu m6 bola predana a o dva dni bola vratena :D rachol v nej motor...

roman61

Streda, 29. Decembra 2010, 09:01

JozefSvob napísal:
V tom pripade by som tu auto nekupil keby tam nebola zaruka na skryte vady atd...v AAA mali bordovu m6 bola predana a o dva dni bola vratena :D rachol v nej motor...

Cize ak budes predavat svoje auto tak do zmluvy automaticky zahrnies zaruka na skryte vady ? :D
auta sa najlepsie predavaju ako subor nahradnych dielov vid aukcne predaje , AAA auto atd atd atd ... maju istotu ze sa neda nic zreklamovat ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Milos X3 a 21 neregistrovaných